POLİTİKA - 23 Mayıs 2018 Çarşamba 11:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi iftarda Bağlum’da bir aileye konuk oldu

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi iftarda Bağlum’da bir aileye konuk oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte iftarda Bağlum Karşıyaka Mahallesi’nde Hüseyin Cahit ve Kadriye Sargın çiftinin evine konuk oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte iftarda Bağlum Karşıyaka Mahallesi’nde Hüseyin Cahit ve Kadriye Sargın çiftinin evine konuk oldu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’ndeki çalışmaları sonrasında eşi Emine Erdoğan ile orucunu açmak için Sargın çiftinin evine konuk oldu. Erdoğan çifti, kendileri için kurulan yer sofrasında oruçlarını açarken, aile fertleri ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyarete ilişkin fotoğrafları Twitter ve Instagram’daki hesabından paylaşarak, "Bugün iftarda Hüseyin Cahit Sargın amcamızın ve ailesinin evine misafir olduk. Alicenap milletimizin sofralarından Ramazan bereketi hiç eksik olmasın" dedi.


İftar sonrası aynı mahalledeki Abdil Kırboğa’nın evine de konuk olan Erdoğan, çay içerek aile fertleriyle sohbet etti. Kendisini bekleyen vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılanan Erdoğan, vatandaşlarla kısa bir sohbetin ardından Bağlum’da bulunan Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretleri’nin kabrini ziyaret etti. Şair Abdurrahim Karakoç ve İslam tarihi yazarı Mustafa Asım Köksal’ın mezarlarının da yer aldığı türbede okunan Kur’an-ı Kerim’i dinleyen Erdoğan dua etti.


Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eski oturduğu yer olan Keçiören’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Twitter hesabından, ’’Bağlum halkı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile buluştu. Kadirşinas hemşehrilerimiz her zaman olduğu gibi 24 Haziran’da da Cumhurbaşkanımız ve AK Partimize desteğiyle sandıkları patlatacağına söz verdi” açıklamasını yaptı..


İftar için Sargın ailesine konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile eşi Hatice Ak ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Şükrü Özek eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Dere ıslahı çalışmasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiler Zonguldak’ta yüklenici firmanın dere ıslah çalışması sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiğini fark eden mahalle sakininin tepkisi üzerine çalışmalar durduruldu. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kesimle ilgili zabıt tuttu. Zonguldak-Ankara karayolunun 6’ncı kilometresinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; dere ıslah çalışmasını bir yüklenici firmaya ihale etti. Gökgöl Vadisi olarak bilinen alanda yapılan çalışmalar sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacı kökünden kesildi. Makine sesini duyunca olay yerine gelen mahalle sakini Engin Zaman, bölgenin korunması için dilekçelerinin olduğunu ancak ağacın kesildiğini fark edince çalışmaları durdurduğunu anlattı. “Porsuk ağaçlarının yer aldığı denize en yakın seviyedeki yer dünyada tek bu vadi” İş makinesinin operatörünü bölgeden uzaklaştırdığını ardından da Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdiğini ifade eden Zaman şöyle dedi: “Ağacı kestiklerini görünce kepçeciyi kovdum. Sonra yetkilileri arama çalıştım. Bir kısmına ulaştım, bir kısmına ulaşamadım. Ben burayı anlatmak istiyorum. Burası Gökgöl Vadisi. Bu vadinin özelliği şu. Bütün dünyada Porsuk ağaçları 750 ila 1000 rakım arasında yaşar. Dünyada bir tek Gökgöl Vadisi’nde denize en yakın seviyede olan yer bu vadidir. Buranın korunması için dilekçelerim var. Burası dünyaya mirasımız bir yer. Kestikleri ağaç bin 183 yaşında olacaktı" diye konuştu. Ekipler gelene kadar ağacın başında nöbet tuttu İhbar üzerine olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri söz konusu ağacın kesilmesiyle ilgili zabıt tuttu. Bölgeye tersip bendi yapılacağını öğrendiğini anlatan Zaman, “Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelip zabıt tuttu. Yapacakları bir şey yok. Kepçeciyi kovdum. ’Bu dereye giremezsiniz’ dedim. Kepçeciden öğrendiğim buraya tersip bendi yapacaklarmış. Tersip bendi yapacaksınız da burada ne işiniz var sizin" dedi. Tutanağın tutulmasının ardından ekipler ve mahalle sakini Engin Zaman kesilen ağaçtan hatıra amacıyla bir parça alarak olay yerinden ayrıldı. Ağacın kesildiği ve çalışmaların yapıldığı bölge dron ile havadan görüntülendi.