GENEL - 24 Mayıs 2018 Perşembe 11:03

Yer sofrasında çat kapı iftar

A
A
A
Yer sofrasında çat kapı iftar

Ramazanın birlik ve beraberlik ayı olduğunu her fırsatta vurgulayarak Keçiörenli’lere misafir olan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile birlikte Hatice Top’un evine konuk oldu.

Ramazanın birlik ve beraberlik ayı olduğunu her fırsatta vurgulayarak Keçiörenli’lere misafir olan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile birlikte Hatice Top’un evine konuk oldu.


Çiçekli Mahallesinde 2 çocuğuyla birlikte yaşayan Hatice Top’a çat kapı ev ziyaretinde bulunan Başkan Ak’a eşi Hatice Ak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve eşi Ayşe Sorgun da eşlik etti. Hatice Top şaşkınlığını gizleyemezken Ak, “İftara misafir kabul ediyor musunuz, bir tas çorbanız var mı?” dedi. Akşam ezanın okunmasıyla hep birlikte yer sofrasına geçildi.


Sekiz yıl önce eşini kaybeden ve Aylaz (17), Rabia (8) adında iki çocuğu ile birlikte yaşayan Hatice Top iftar sonrasında konuklarına sıcak çay ikram ederken Başkan Ak da Rabia ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Küçük kızın Ahmet Sorgun’u da kast ederek, “Hanginiz bir kat üstesiniz?” sorusu ise herkesi güldürdü. Ak, Rabia’dan derslerine çok çalışması sözünü aldıktan sonra hediyeler vererek küçük kızı sevindirdi.


Evden ayrılırken Hatice Top, “Yine gelin, yine misafirim olun. Kapım her zaman açık” derken Ak da çat kapı iftarlarla ilgili “Ramazanın bereketini vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Onların misafirperverlikleri, alicenaplıkları her şeyin üstünde Paylaştıkça bereketlenen sofralarını bizlere açıyorlar, gönüllerini de açıyorlar, Ramazanı birlikte yaşamak çok daha anlamlı” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.