GENEL - 13 Haziran 2018 Çarşamba 00:06

Orgeneral Akar, Eskişehir’de birlikleri denetledi

A
A
A
Orgeneral Akar, Eskişehir’de birlikleri denetledi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte Muharip Hava Kuvveti Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulundu, Irak’ın kuzeyinde devam eden hava harekatının bir bölümünü Harekat Merkezinden takip etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte Muharip Hava Kuvveti Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulundu, Irak’ın kuzeyinde devam eden hava harekatının bir bölümünü Harekat Merkezinden takip etti.


TSK’dan yapılan açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile birlikte 11 Haziran 2018 tarihinde Muharip Hava Kuvveti Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulundu ve Irak’ın kuzeyinde devam eden hava harekatının bir bölümünü bizzat Harekat Merkezinden takip etti.


Orgeneral Akar Muharip Hava Kuvveti Komutanlığındaki inceleme ve denetlemeleri esnasında asil Türk milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, binlerce yıllık şanlı tarihinden süzülüp gelen köklü gelenekleri, milli ve manevi değerleri ile anayasada belirtilen çerçevede ve yasalar doğrultusunda milletinin emrinde ve daima görevinin başında bulunduğunu, Türk milletinin sevgi ve güveninden aldığı güçle Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü ve güvenliği ile milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için kendisine verilecek her türlü görevi canı pahasına yerine getirme azim ve kararlılığında olduğunu belirtti.


Akar, gece gündüz, yaz kış, dağ bayır demeden başta FETÖ, PKK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütleri olmak üzere, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve Kandil ve Sincar dahil sınır ötesinde terörle mücadele harekatının, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam ettirileceğini, “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında FETÖ mensuplarından temizlendikçe daha da güçlendiğini, bunun en güzel kanıtının da darbe girişimi sonrasında icra edilen terörle mücadele harekâtı, çukur operasyonları, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları neticesinde elde edilen üstün başarılar olduğunu, Astana mutabakatı çerçevesinde, İdlib gerginliği azaltma bölgesinde de 12 gözlem noktasının tesis edildiğini, Rusya Federasyonu ve İran ile birlikte bölgede ateşkesin idamesi ve sivillerin güvenliğinin sağlanması için azami gayret sarf edildiğini aktardı.


Türk Silahlı Kuvvetlerinde personel eğitiminin ayrı önem taşıdığını, verilen görevlerin etkin olarak yerine getirilebilmesi için nitelikli personel yetiştirilmesinin hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Akar, bu kapsamda örgün eğitimden sonra Atatürk’ün özdeyişi “Mekteb-i Asli Kıtadır” düsturu ile kıtalarda da öğrenmeye tatbikatlar ile devam edilmesi gerektiğini ifade etti.


Orgeneral Akar bu vesile ile Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yapan personeli operasyonlarda gösterdikleri kahramanlık ve fedakârlıklardan dolayı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. İcra edilen harekat ve faaliyetler kapsamında elde edilen başarılarda en büyük pay sahibi şehitlere Allah’tan rahmet, çatışmalarda yaralanan gazilere acil şifalar, şehit ve gazilerimizin değerli ailelerine sabır temennisinde bulundu.



Kuzey Irak’ta 12 hedef daha imha edildi


TSK’nın açıklamasında ayrıca, hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarın tesisine katkı sağlamak ve bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla Irak kuzeyinde Hakurk, Avaşin-Basyan ve Kandil bölgelerine gerçekleştirilen hava harekatı ile dün imha edilen 14 hedefe ilaveten teröristler tarafından sığınak, barınak, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan 12 hedefin daha imha edildiği, harekata katılan uçaklar emniyetle üslerine döndüğü aktarıldı.


Harekatın, Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkımız çerçevesinde, Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılı olarak gerçekleştirildiği bildirildi. Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristlerin hedef alındığı, sivil, masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiği ifade edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sungurlu’da KKKA eğitim semineri düzenlendi Çorum’un Sungurlu ilçesinde, baharın gelmesi ve havaların ısınması ile ortaya çıkan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına sebep olan kene ısırmalarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Sungurlu Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Mustafa Akıncı tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden Korunma Yolları temalı eğitim düzenlendi, seminer sonrasında hasta ve hasta yakınlarına farkındalık oluşturmak amacıyla danışma biriminde stant açıldı. Konuya ilişkin olarak hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden korunmak için tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir" denildi. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin ve çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası) kene olup olmadığını kontrol etmesi istenilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile (bez, naylon poşet, eldiven gibi) çıkarmalıdır. Kişi keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır. Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir. Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabildiğinden, hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske vb.) almalıdır " ifadeleri kullanıldı. Kene tutunan kişiler kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri konusunda da ikaz edilen açıklamada, "Hastalığa sebep olan mikrobun taşıyıcısı, saklayıcısı ve bulaştırıcısı olan keneler uçmayan, zıplamayan, yerden yürüyerek vücuda tırmanan eklem bacaklı hayvanlardır. Vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan keneler kesinlikle çıplak el ile öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Keneler üzerine sigara basmak, kolonya, gaz yağı gibi maddeler dökmek kenenin kasılmasına sebep olarak vücut içeriğini kan emdiği kişiye aktarmasına sebep olacağı için yapılmamalıdır" bilgileri verildi.