GENEL - 12 Temmuz 2018 Perşembe 10:10

Keçiören 15 Temmuz’un yıl dönümünde nöbette

A
A
A
Keçiören 15 Temmuz’un yıl dönümünde nöbette

15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle Keçiören’de 3 gün sürecek demokrasi nöbetleri başlıyor.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle Keçiören’de 3 gün sürecek demokrasi nöbetleri başlıyor.


15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde vatandaşların katılımıyla gerçekleşecek demokrasi nöbetlerinde 15 Temmuz’un unutulmadığı vurgulanırken, birlik ve beraberlik mesajları da verilecek. Şehit yakınları ve gazilerin de katılımının beklendiği nöbetlerde şehitler için mevlid okutulacak. 15 Temmuz gecesine dair sinevizyon gösterisinin de yer alacağı nöbetlerde fotoğraflarla o gece yaşananlar sergilenecek.


Ay yıldızlı bayraklarıyla nöbetlere katılacak vatandaşların FETÖ’cü teröristlerin saldırısı sonucunda şehit olan 249 kahramana da dua edeceklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “15 Temmuz’u gelecek nesillerimize aktarmak ve unutturmamak için açtığımız 15 Temmuz Şehitler Anıtımızda etkinliklerimizi, ‘Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız’ sloganıyla gerçekleştireceğiz. Sloganımızda da belirttiğimiz gibi 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi, o gün yaşananları unutmadık, unutturmayacağız” dedi.


15 Temmuz’un iki önemli sonucu olduğuna işaret eden Başkan Ak, “Milletimizin iradesine, seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan demokrasimiz için yüzkarası bir geceydi. Aynı zamanda milletimiz tıpkı Çanakkale Savaşı’nda olduğu gibi bir kahramanlık destanı yazdı ve milletimizle birlikte zaferle sonuçlanan bir sabaha ulaştık. Vatanı, milleti, dini için tankların, helikopterlerin, bombaların altına kendini atan kahramanlarımız oldu. Keçiören’e hiç tank girmedi, bomba düşmedi ve çatışma olmadı, ama buna rağmen en fazla şehit veren ilçe Keçiören oldu. O gece 27 şehit verdik ve 236 gazimiz var. Bütün şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız. O gün evinde oturmayıp sokağa çıkan herkes bizim için kahramandır” ifadelerini kullandı.


Başkan Ak, etkinlikler kapsamında Keçiören’in verdiği mücadeleyi yaşayanların ağzından anlatan “Seladan Felaha-15 Temmuz” isimli belgeselin izleyici ile buluşacağı bilgisini de verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.