GENEL - 12 Temmuz 2018 Perşembe 11:55

15 Temmuz öncesi anlamlı protokol

A
A
A
15 Temmuz öncesi anlamlı protokol

HAK-İŞ Konfederasyonu ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

HAK-İŞ Konfederasyonu ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı arasında iş birliği protokolü imzalandı. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Gazilerimize olan vatan borcumuzu zaman zaman ihmal ediyoruz. Biz bu sorunları asgariye indirmek ve gazilerimizle, şehitlerimizle günlük bir arada olmayı da işimizin bir parçası olarak gördüğümüz için böyle bir protokolü imzalama kararı aldık" dedi.


HAK-İŞ Konfederasyonu ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile ülke savunması, milletin birlik ve beraberliği için mücadele edip gazilik unvanı alan, vazife malulleri ve şehitlerin emanet ettiği ailelerine ekonomik ve sosyal destek olmak hedeflendi. HAK-İŞ ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, bu protokol kapsamında başta eğitim ve dayanışma konuları olmak üzere ulusal ve uluslararası proje ve sosyal etkinlikleri birlikte gönüllülük bazında gerçekleştirebilecekler. Protokol ile aynı zamanda "şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları ile alakalı olarak şehitlerin emaneti olan çocukları başta olmak üzere ailesi ile kahraman gazilerin yüksek yararına ve mevzuata uygun her türlü ulusal ve uluslararası proje ve faaliyetlerde işbirliği yapmak, ortak projeler hazırlayarak çeşitli fon kaynaklarına başvurmak, ihtiyaç durumunda projelerin hazırlanması ve etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla Konfederasyon ve Vakıf personelinden oluşan geçici çalışma grupları ile proje takımları oluşturmak, yapılacak etkinliklerle ilgili olarak, etkinliklerin daha iyi yürütülmesine olanak sağlayıcı imkanları temin etmek ve etkinliklerde kullanılmasını sağlamak, yapılacak etkinlikler sırasında teknik (bilimsel bilgi ve uzman desteği) ve idari destek sağlamak" da amaçlanıyor.


Protokol imza töreninde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, tarihi bir protokol imzalandığını ve bunun gururu içerisinde olduklarını dile getirdi. Toplumun gerektiğinde gözünü kırpmadan vatanı, değerleri ve inançları için hayatını feda edebilecek bir toplum olduğunun altını çizen Arslan, "Zor süreçlerde daha fazla duyduğumuz ve gördüğümüz bu mücadele insanlarını normal zamanlarda da hatırlamak, sorunlarıyla yüzleşmek aslında bir sorumluluk ve vatan borcu. Biz bu vatan borcunu zaman zaman ihmal ediyoruz. Biz bu sorunları asgariye indirmek ve gazilerimizle, şehitlerimizle günlük bir arada olmayı da işimizin bir parçası olarak gördüğümüz için böyle bir protokolü imzalama kararı aldık" şeklinde konuştu.


Protokol ile hayırlı bir yola çıktıklarını belirten Arslan, vakfın her platformda gazileri ve şehit yakınlarını en geniş kapsamda temsil ettiğini söyleyerek, "Bu temsiliyetin daha da güçlenmesi konusunda elimizden gelen çabayı göstereceğiz" diye konuştu.



"Bu ülkeye bedel öderken karşılık beklemedik"


Protokol imza törenine ev sahipliği yapan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar ise, imzalanan protokolün kahraman gaziler ve şehitlerin maneviyatı için önemli olduğunu kaydetti. Kendisi de gazi olan Aylar, bu ülkeye bedel öderken hiçbir karşılık beklemediklerini ifade ederek, "Bir vefa bekliyoruz, bu vefa kapsamında da bugün büyük bir STK olan HAK-İŞ ile buluşmuş durumdayız. HAK-İŞ’e ve Genel Başkana sonsuz teşekkür ediyorum" diyerek protokolün hayırlara vesile olmasını temenni etti.


Konuşmaların ardından iki genel başkan karşılıklı imzaları attı. Ardından konuklar arasında bulunan bir 15 Temmuz gazisi dua etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Yılmaz, yönetim kadrosunu açıkladı Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, yeni yönetim kadrosunu kamuoyuna duyurdu. Başkan Umut Yılmaz’ın Başkan Yardımcılığı görevine getirdiği isimler ise şu şekilde belirlendi: Yusuf Açıkgöz, Ceyda Gürsel, Cihan Ekici ve Arkın Bereketoğlu. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde büyük bir başarı elde ederek Şehitkamil Belediye Başkanı olan Avukat Umut Yılmaz, yeni yönetim kadrosunu kamuoyuna tanıttı. Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Yusuf Açıkgöz, Ceyda Gürsel, Cihan Ekici ve Arkın Bereketoğlu isimlerinin belirledikleri vizyonla uyumlu olduklarına vurgu yapan Başkan Avukat Umut Yılmaz, “Belediyemizin hizmetlerini daha da ileriye taşımak için çalışacak bu değerli ekibin, şehrimize ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunacağına inanıyorum” dedi. “Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz” Şehitkamil’in kalkınması ve hizmetlerin daha etkin bir şekilde sunulması hedefiyle çalıştıklarını dile getiren Başkan Umut Yılmaz, “Halkımızın inancı, güveni ve desteği sayesinde Şehitkamil’de yeni bir dönemi hep birlikte başlattık. Seçim sürecinde; her vatandaşımızı birebir dinleyerek, sorunlarını anlamaya ve çözümler üretmeye çalıştım. Halkımızın güvenine layık olabilmek için gece-gündüz demeden çalıştım ve halkımızla birlikte büyük bir zafer elde ettik. Bu zafer; sadece benim değil, hepimizin zaferidir. Bu zafer, halkımızın iradesini temsil etmenin ve şehrimiz için daha iyi bir gelecek inşa etmenin önünü açan bir zaferdir. Halkımıza, bu güven ve desteğin karşılığını en iyi şekilde vereceğime söz verdim. Birlikte çalışacağım Yusuf Açıkgöz, Ceyda Gürsel, Cihan Ekici ve Arkın Bereketoğlu ile birlikte elimizden gelenin fazlasını yaparak verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz” açıklamasını yaptı. Yusuf Açıkgöz, Ceyda Gürsel, Cihan Ekici ve Arkın Bereketoğlu’nun görev alacakları alanlar ve sorumlulukları hakkında detaylı bilgi ise ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.
Eskişehir İşleri artan hamalların günlük kazancı 3 bin liranın altına düşmüyor Eskişehir’deki Reşadiye Camii önünde, adeta Hamal Pazarı olan bölgede günlük işte çalışmak için bekleyen emekçiler, işleri havaların ısınması ile arttı. Hamallar, yağışsız ve güzel havayı fırsat bilerek evlerini veya eşyalarını taşımak isteyen vatandaşların sayısının artması nedeniyle işlerinin yoğunlaştığını ve günlük kazançlarının 3 bin liranın altına düşmediğini söyledi. Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte artan sıcaklıklar Reşadiye Camii önünde kurulan Hamal Pazarı’nda işleri arttırdı. Yağışsız ve güzel havayı fırsat bilerek ev ve eşya taşıma işlerine başlayan vatandaşlar kış aylarında bazı günler hiç iş almayan hamalların hem cebini doldurdu, hem de yüzünü güldürdü. Günlük kazançlarının 3 bin liranın altına düşmediğini dile getiren emekçi vatandaşlar işlerden memnun olduklarını belirtirken, ilerleyen günlerde yoğunluğun daha da artmasını beklediklerini dile getirdi. Öte yandan, Hamal Pazarı’nda demirlerin üzerinde oturarak bekleyen vatandaşlar yetkililerden Reşadiye Camii’nin önüne bank yapılmasını talep etti. “Günlük kazancım 3 bin liradan aşağı düşmüyor” Eskişehir’de hamallık yapan Mithat Gök, “İşler 10 numara, çok güzel. Vatandaşların evlerini taşımaları sebebiyle talepler yüksek. Her gün ortalama 2 iş alıyorum, günlük kazanıyorum. Günlük kazancım 3 bin liradan aşağı düşmüyor. Durumdan memnunuz ve ilerleyen günlerde yoğunluğun artmasını bekliyoruz. Buradan müşterilerimize şunu söylemek istiyorum, işçi alacağınız zaman mutlaka Reşadiye Camii’nin önüne gelin. Şu anda kişi başı ortalama taşıma ücreti bin 500 TL” dedi. “Yetkililer duysun sesimizi, belediye yapsın buraları” Reşadiye Camii önünde kurulan Hamal Pazarı’nda çalışan Aydın Osman ise yetkililere bir çağrıda bulunarak, “Yaklaşık 30 yıldır burada bekliyorum, hala 1 tane oturak koymadılar. Bakın millet halen demirlerin üstünde bekliyor. Tamam oturalım ama bu durum demirlere de zarar veriyor. Yetkililer duysun sesimizi, belediye yapsın buraları” ifadelerini kullandı.