GENEL - 13 Kasım 2018 Salı 10:42

Sokaktaki dostlarımıza sıcak yuva

A
A
A
Sokaktaki dostlarımıza sıcak yuva

Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, sokakta yaşayan dostlarımıza sıcak bir yuva olmayı sürdürüyor.

Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, sokakta yaşayan dostlarımıza sıcak bir yuva olmayı sürdürüyor.


Yerel yönetimler alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan Kahramankazan Belediyesi, sokak hayvanları konusunda yaptığı çalışmalarla da fark oluşturuyor. Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, sokakta yaşayan dostlarımıza sıcak bir yuva sunuyor. Ameliyathane, yoğun bakım ünitesi ve diğer birimleriyle tam donanımlı olan merkezde, konusunda uzman veteriner ve uzmanlar görev yapıyor. Tüm bakım ve tedavi işlemlerinin yapıldığı polikliniklerin bulunduğu merkezde, kısırlaştırma işlemi, kuduz ve karma başta olmak üzere tüm aşılar yapılıyor. Merkezden sahiplendirilen hayvanların daha sonraki bakım ve tedavileri de ücretsiz olarak yapılıyor. Barınakta sahiplendirilmeyi bekleyen ya da sahiplendirilemeyecek derecede hasta, engelli ya da yaşlı olan hayvanlara ise özel bölümlerde özenle bakılıyor.


Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ayrıca, ilçenin coğrafi yapısı gereği doğal yaşama da katkı sunuyor. Yaralanan ya da bakıma muhtaç halde bulunan yabani hayvanlar da merkezde özenle tedavi ediliyor. Yabani hayvanlar buradaki tedavilerinin ardından Kızılcahamam Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim ediliyor.



"Onlar bizim yaşam alanımızı paylaştığımız dostlarımız"


Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, sokak hayvanlarına ve doğadaki yabani hayvanlara karşı duyarlı olmanın görevleri olduğunu belirterek, "Onlar bizim yaşam alanımızı paylaştığımız dostlarımız. Dostlarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Merkezimiz de bu doğrultuda gelişmiş ülkelerde bu alanda faaliyet gösteren emsalleriyle yarışacak boyuttadır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Üniversite sanayi sektör buluşmaları etkinliğine öğrencilerden yoğun ilgi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci Üniversite-Sanayi Sektör Buluşmaları etkinliğinde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri ile bir araya geldi. GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte Ahmet Fikret Kileci, sektöre ve iş yaşamına dair tecrübelerini aktardı. Doku-Kumaş Tasarım Yarışması’na tüm öğrencileri, genç tasarımcıları davet eden Kileci, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödüllü Doku-Kumaş Tasarım Yarışması hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Dünyada çok hızlı bir değişim ve farklılaşma olduğunu belirten Kileci, “Bu farklılaşma öyle bir noktaya gidiyor ki yeni doğruların, dinamiklerin çok farklı olduğu ve akılcı hareket edilmesi gereken bir döneme giriyoruz. Öğrencilere, genç kardeşlerimize bu sistemin dışında kalmamalarını, eğitimlerini nasıl tamamlamaları gerektiğini bu tür etkinliklerle anlatmaya çalışıyoruz” dedi. “Sürdürülebilirliği birinci planda tutacağız” Tekstilin hızlı bir şekilde değişiklik gösterdiğini aktaran Kileci, “Sürdürülebilirliğin, geri dönüşümün en önemli kuralı işi kaynağında araştırmaktır. İşin kaynağında birbirine uymayan malzemeleri bir araya getirip sırf tasarım, moda uğruna yaptığınızda kabul edilmiyor. Malzeme tasarımında, ürün tasarımında diğer tüm yapılan işlerde sürdürülebilirliği, insanın geleceğini birinci planda tutacağız. Buna göre ürün tasarlayacağız” şeklinde konuştu. Katma değeri yüksek tekstil ihracatına katkı sağlamak ve sürdürülebilirlik temasını tasarım ekosistemine kazandırmak adına düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması; ‘dokuma, örme ve baskı’ olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenecek. Son başvuru 12 Temmuz 2024 olan yarışmada başarılı olanlara toplam 1 milyon 950 bin TL para ödülü dağıtılacak.