EKONOMİ - 08 Aralık 2018 Cumartesi 10:53

ATO Başkanı Baran: “Verimlilik seferberliğinde yerimizi aldık”

A
A
A
ATO Başkanı Baran: “Verimlilik seferberliğinde yerimizi aldık”

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından düzenlenen “Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”nda stant açtı.

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından düzenlenen “Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”nda stant açtı. ATO’nun üyelerine ve Türkiye ekonomisine verimlilik sağlamak amacıyla hayata geçirdiği çalışmalar ile projelerini tanıttığı stant büyük ilgi gördü.


ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”nın açılış törenine katıldı.


Törende açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Türkiye Verimlilik Vakfı Başkanı Cemalettin Kömürcü yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, fuarın destekçi kuruluşları arasında yer alan Ankara Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’a bir teşekkür plaketi sundu. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Bakan Varank ve ATO Başkanı Baran ile stantları gezdi.


“Etkin, etkili, verimli” sloganıyla fuarda yer alan ATO, çalışmalarını “Verimlilik Raporu” isimli yayınla tanıttı. “Üye Hizmetleri", “Dış Ticaret”, “Uluslararası Etkinlikler”, “Ulusal ve Uluslararası Projeler”, “Kongre ve Fuarlar”, “Sektör Çalışmaları”, “Dijital Dönüşüm”, “Eğitim, İstihdam”, “Ankara Turizmi” başlıkları altında çalışmaların sıralandığı raporda, bu çalışmaların oluşturduğu katma değer ve çarpan etkilerinin analizleri de yer aldı.


ATO’nun standını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve çok sayıda ziyaretçi gezdi. Başkan Baran, ATO stant ziyaretçileriyle tek tek ilgilendi ve ATO çalışmaları hakkında bilgi verdi.


“Verimlilik seferberliğinde yerimizi aldık”


“Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”nı değerlendiren ATO Başkanı Gürsel Baran, fuarın Ankara’da yapılmasını çok önemsediklerini belirterek, verimlilik konusunun reel sektör için büyük önem taşıdığını söyledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın üniversiteler, kamu kuruluşları, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarını verimlilik seferberliği başlatmaya davet ettiğini kaydeden Baran, “Verimlilik seferberliğinde ATO olarak yerimizi aldık” dedi.


ATO’nun iç çalışmalarında verimliliği artırmak üzere dijital dönüşümü gerçekleştirdiğini ifade eden Baran, KOBİ Destek Kredisi, Oda Sicil belge ücretlerinde indirim, elektronik belgelerin ücretsiz verilmesi, tek noktadan şirket kurma ve devlet destekleri bilgilendirmesi hizmetleriyle üyelere zaman ve kaynak tasarrufu sağladıklarını anlattı.


Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Marka Festivali ve Ticari Ataşeler Buluşması gibi uluslararası etkinliklerle ve kongre, fuar ve sağlık turizmine yönelik çalışmalarla Ankara’nın geleceğine yatırım yaptıklarını belirten Baran, “Ankara Ticaret Odası olarak, dönüşüme, büyürken büyütmeye ve verimliliğe yönelik çalışmalar yürüten bir anlayışı çalışmalarımızın temeline yerleştirerek Ankara’nın geleceğine odaklanmaya devam ediyoruz” dedi. Baran, eğitim faaliyetleriyle de istihdama ve toplum refahına katkı sağladıklarını dile getirdi.


Verimliliğin, yürüttükleri tüm çalışmaların temelinde yer alan amaçlardan biri olduğuna dikkat çeken Baran şunları söyledi:


“Verimlilik Ankara Ticaret Odası için genciyle, yaşlısıyla, girişimcisiyle, tüccarıyla, iş insanıyla, çalışanıyla mutlu bir Ankara demek. Ve biz geleceğe, değerli üyelerimizle birlikte, büyüyerek, başararak ve destek olarak ilerlemek istiyoruz. Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki her şeyi başaracağız, her hedefe ulaşacağız.”


ATO’nun “Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”ndaki standı 9 Aralık 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepeli ayakkabı boyacısı bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu Maltepe’de yaklaşık 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Alaattin Şahin bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu. 50 yaşındaki sporcu Türkiye’yi Slovakya’da düzenlenen şampiyonada temsil edecek. Maltepe’de yaklaşık 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan 50 yaşındaki Alaattin Şahin bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu. 15 yıldır bilek güreşiyle ilgilenen Şahin, boya sandığıyla sokak sokak gezdiği Maltepe’nin her yerinde bilek güreşi yapıyor. Slovakya’da Grand Master turnuvasında Türkiye’yi temsil edecek olan Şahin, dünya şampiyonasına gitmek için yetkililerden yardım beklediğini ifade etti. “Türkiye’yi temsil etmek için Slovakya’ya gidiyorum” Maltepe’de 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Alaattin Şahin, “1996 yılında yaşadığım bnir rahatsızlık nedeniyle fabrikadan ayrılarak ayakkabı boyacılığı yapmaya başladım. Sandık sırtımda gezdiğim zamanlar kahvehanelerde bilek güreşi de yapardım. Kimse beni yenemezdi. İçlerinden sadece bir kişi yenebildi. O da o dönem bu sporda dünya ikincisi olan Akbaba isimli bir sporcuydu. Sonraki yıllarda azmettim, onu da yendim. Yıllar içerisinde katıldığım organizasyonlarda birçok derece aldım. Yarın Türkiye’yi temsil etmek için Slovakya’da düzenlenen Grand Master turnuvasına katılacağım. Turnuvaya katılabilmek için yakın çevremden borç para almak zorunda kaldım. Birkaç ay sonra da dünya şampiyonası var. Bu noktada desteğe ihtiyacım olacak” diye konuştu.
Kayseri KAYÜ öğrencileri TAREM’de pratik yapıyor Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) tarafından hayata geçirilen Zincidere’deki Talas Restorasyon Eğitim Merkezi’nde (TAREM) bir yandan meslek sahibi olmak isteyenler kursiyer olarak eğitim görürken, diğer yandan da üniversiteli gençler bölüm dersleri alıyor. Merkeze gelen KAYÜ Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri TAREM’de demir, ahşap ve taş atölyelerinde uygulamalı ders gördü. Kısa süre önce Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa arasında imzalanan protokolle ilk adımı atılan TAREM’de eğitim faaliyetleri sürüyor. Bölgede taş, ahşap ve demir (ferforje) ustalığının yeniden canlanması amacıyla okula dönüştürülen tarihi binada kursiyerlerin dışında şimdi de KAYÜ Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri hem teorik hem de pratik eğitim aldı. Öte yandan TAREM’de ikinci eğitim dönemi için geri sayım devam ediyor. Bu çerçevede istekliler, 10 Mayıs’a kadar kayıt başvurusu yapabilecek. Oluşturulan atölyelerin yanı sıra pratik eğitim için hazırlanan bölümlerle TAREM, önemli bir mesleki kazanım merkezine dönüşmüş durumda. Yapılan bu merkezle birlikte şehrin unutulmaya yüz tutan geleneksel zanaat ve el sanatları gelecek kuşakları aktarılırken, bununla birlikte merkezden eğitim alan kursiyerler gerek yurt içinde gerekse uluslararası restorasyon işlerinde görev alabilecek. Merkezin mimari restorasyon ahşap, demir ve taş atölyesi ikinci dönem sertifikalı eğitim programlarına kayıtlar 10 Mayıs’ta sona erecek. 13 Mayıs-30 Haziran arasındaki ikinci dönem eğitim programına kayıt yaptırmak isteyenler www.kaysem.kayseri.edu.tr adresinden veya 0352 432 3838-42340 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilir.