KÜLTÜR SANAT - 12 Şubat 2019 Salı 12:00

Medeniyetler Korosu kadınlar için sahne aldı

A
A
A
Medeniyetler Korosu kadınlar için sahne aldı

Antakya Medeniyetler Korosu Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Ankaralılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Antakya Medeniyetler Korosu Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Ankaralılara unutulmaz bir gece yaşattı. Gecede üç semavi dinden altı farklı medeniyetin müzikleri konuklara unutulmaz bir akşam yaşattı.


Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) tarafından düzenlenen konsere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı. Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) tarafından Anadolu’da yaşayan kadın girişimcileri desteklemek amacıyla düzenlenen konsere yoğun katılım oldu. Musevi, Hristiyan ve Müslüman din adamları ile farklı meslek ve mezheplere mensup kişilerin gönüllü olarak oluşturduğu koro, gecede 6 farklı medeniyete ait birbirinden güzel ezgileri seslendirdi. Kürtçe, Türkçe, Arapça eserlerin seslendirildiği konserde koroyu Şef Yılmaz Özfırat yönetti. Gecede başarılarıyla adından söz ettiren Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu da performans sergiledi.



“Kadınlarımız toplumun tutkalıdır”


Geceyi organize eden Kaisder yönetimini tebrik eden Yaşar, “Kadınlarımız bu toplumun tutkalıdır. Kurtuluş Savaşı’nda kadınlarımız ön saflarda yer aldı, şimdi de kadınlarımız her alanda ön safta olmalı. Kadınlarımızı evlere hapseden zihniyet bu ülkeye zarar verir. Kadınlarımız bizim toplumumuzun tutkalıdır. Kadının olduğu yerde sevgi vardır, barış vardır, mutluluk vardır. Kadınlarımızı toplumun her kesimine entegre etmemiz gerekiyor. Kadınlarımız yok sayarak bir yere varamayız. Kadınlarımız bizim vazgeçilmezimizdir” dedi.



“Farklılıklarımız güzelliklerimizdir”


Farklılıklara saygı duymaktan başka yol olmadığını ifade eden Yaşar, “Anadolu yıllarca farklı milletlere ev sahipliği yapmış bir coğrafyadır. Medeniyetin beşiği bu topraklarda yıllarca birçok inanca mensup insanlar kardeşçe yaşamışlardır. Bugün ülkemizin birlik ve beraberliğe her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacı vardır. Bizim Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’ten başka gidecek yerimiz yok. Bizim birlik olmaktan başka çaremiz yok. Kimseyi ötekileştirmeden ülkemiz için çalışarak yolumuza devam etmek zorundayız” dedi.



“Herkesi Allah’ın yarattığı kul olarak görüyorum”


Yenimahalle’de 10 yıldır kimseyi ötekileştirmeden hizmet ettiklerini ifade eden Başkan Yaşar, “2009 yılından bu yana kimseyi ötekileştirmeden barış ve kardeşlik içinde çalışmalar yürütüyoruz. Kimsenin dünya görüşüne, siyasi görüşüne bakmadım. Herkesi Allah’ın yarattığı bir kul olarak gördüm. Vatandaşın parasıyla Cami de yaptım, Cemevi de yaptım. Yoksa bu toplumda barışı ve kardeşliği nasıl sağlayacağız? Bizim dinimiz barış ve kardeşlik dinidir. Tüm kitaplar bunu emir ediyor. Bu topraklarda yaşayan Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli de bunu söylemiş. Hepsi barışın dilini kullanmış. Kin ve nefretle bir yere varamayız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.