GENEL - 09 Haziran 2019 Pazar 11:23

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Stopaj vergisi sorun olmaktan çıkarılmalı”

A
A
A
TESK Genel Başkanı Palandöken: "Stopaj vergisi sorun olmaktan çıkarılmalı”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, stopaj uygulamasının haksız bir düzen olduğunu belirterek bu uygulamanın kaldırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, stopaj uygulamasının haksız bir düzen olduğunu belirterek bu uygulamanın kaldırılması gerektiğini söyledi.


Stopaj uygulamasının, vergi yükünü mülk sahibinden alıp başkasına verilmesi olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Verginin vergisi olan stopaj uygulaması esnafımızın üzerinden kaldırılmalı. Mülk sahibinin ödemesi gereken vergiyi esnafımız ödüyor ve bu da haksız bir düzen oluşturarak esnafımızın kazancından götürüyor” diye konuştu.



“Stopaj uygulaması esnafın sırtına bir yük daha koyuyor”


Stopaj uygulamasının haksız bir düzen olduğunu vurgulayan Palandöken, esnafın kira ödediği dükkânın vergisini ödediğini söyleyerek, “Mülk sahibinin ödemesi gerekirken, kirayı alan değil veren tarafın ödemesi haksız bir düzen oluşturuyor. Stopaj uygulaması esnafımızın sırtındaki birçok yükün yanına yük oluyor. Kira geliri 30 bin TL’yi aşan kira gelirlerinde iş yeri sahipleri beyanname veriyor fakat vergi ödemeyerek vergi iadesi alıyor. Ama esnafımız bunu zarar etse dahi ödemek zorunda” şeklinde konuştu.


Palandöken, stopaj ödeyen hiçbir kesimin bu durumdan memnun olmadığını dile getirerek, “Finansal sorunlar, kiralar, sigorta primi derken birçok kalemde ödemesi olan esnafımızın üzerinden stopaj uygulaması kaldırılmalı. Bu esnafımıza bir ayrıcalık değil, hakkını teslim etmek demektir. Yani Stopaj tamamen kaldırılmalı ya da oranı yüzde 5’e düşürülmeli” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.