GENEL - 10 Ağustos 2019 Cumartesi 10:44

Çankaya’da asfalt çalışmaları ara vermeden devam ediyor

A
A
A
Çankaya’da asfalt çalışmaları ara vermeden devam ediyor

Çankaya’da 94 farklı bölgede asfalt kaplama, bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren ekipler bu hafta Beytepe Mahallesi’de çalışmalarına devam ediyor.

Çankaya’da 94 farklı bölgede asfalt kaplama, bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren ekipler bu hafta Beytepe Mahallesi’de çalışmalarına devam ediyor.


Çankaya Belediyesi, sezonun açılmasından bu yana asfalt çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İlçede yer alan 123 mahallenin 94’ünde tam kaplama, renkli desenli kaldırım, onarım ve yama işlerinden oluşan asfalt çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Temmuz ayının son günlerinde çalışmalarını Ayrancı ve Konutkent bölgelerinde yoğunlaştıran ekipler, bayram tatili öncesi Ağustos ayının ilk haftasında Beytepe Mahallesi’nde çalışmalarına devam ediyor. Beytepe’de yeni açılan 5355, 5358, 5359 ve 5361 sokakların tam kaplama asfalt ve yol çizgisi çalışmalarını tamamlayan ekipler bayram öncesi bölgede asfaltsız yol bırakmayacak.


2014 yılında göreve geldiği ilk günden itibaren Çankaya’nın asfaltsız sokağı kalmayacağını söylediğini hatırlatan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bu zamana kadar 1 milyon ton üzerinde asfaltı, Çankaya sokak ve caddelerine döşedik. Ekiplerimiz sezonun başlamasıyla birlikte gece gündüz demeden çalışıyorlar. Bu sezon sonuna kadar altyapı çalışmalarından dolayı bozulan sokak ve kaldırımlarımızı onarmanın yanı sıra yeni açılan yollar ile asfaltı bozulan cadde ve sokaklarda çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.


Caddeler de asfaltlanıyor


Sokakların yanı sıra caddelerde de asfalt çalışmalarını koordineli bir şekilde sürdüren Çankaya Belediyesi, 82 sokakta tam kaplama, 711 sokakta onarım çalışması ile 21 caddede tam kaplama ve 113 caddede onarım çalışmalarını bitirdi. İlçede yer alan resmi kurum ve okullarda da talepleri anında yerine getiren Belediye, 4 resmi kurum ile 7 okulda asfalt çalışmalarını tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Çerkes Sürgünü’nde hayatını kaybedenler için yürüdüler Mersin’de Çerkes Sürgünü ve Soykırımı anısına sessiz yürüyüş düzenlendi. Kafkasya’dan 160 yıl önce sürgün edilirken hayatını kaybeden Çerkes halkı anısına Mersin İdman Yurdu Meydanı’ndan Özgecan Aslan Barış Meydanı’na kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe Adana, Ceyhan, Göksun, Kahramanmaraş ve Reyhanlı Kafkas Kültür ve Dayanışma Dernekleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş sonunda Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda toplananlar ağıt, şiir ve dualar okudu. Mersin Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Serdar Ateşalp, dünya tarihinin en büyük soykırımlarından biri olan 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nde kaybedilen insanları anmak ve adalet talebini dünyaya duyurmak için bir araya geldiklerini söyledi. Ateşalp, "Çerkesler dağınık iskan edilmiş olmalarına rağmen 160 yıldır yaşadıkları ülkelere her bakımdan nüfuslarına oranla üst düzeyde katkı vermektedir. Bugüne kadar kamu hizmetlerinin yanı sıra kültür, edebiyat, sanat, bilim, spor gibi farklı alanlarda önemli çalışmalara ve eserlere imza atmışlardır. Bu başarılı işlere imza atılmasında toplumsal özelliklerimiz, kültürümüz ve kimliğimiz temel bir faktör olmuştur. Gelecekte de ulusal ve uluslararası düzeyde katkı verebilmemiz için bu toplumsal özelliklerimizi, kültürümüzü ve kimliğimizi korumamız gerekiyor" dedi. "Rusya çifte vatandaşlık hakkı tanımalı" Ateşalp, Rusya’nın çifte vatandaşlık haklarını tanıması gerektiğini ifade ederek, “Tüm ülkelerden ve ilgili uluslararası kuruluşlardan Çerkes Soykırımı’nın tanınmasını bekliyoruz. Sonuçlarının ortadan kaldırılması konusunda gerekli adımlar atılmalıdır. Öncelikle Rusya çifte vatandaşlık hakkını tanımalı, Çerkeslerin anavatanları ve akrabaları ile rahat ilişki kurmaları sağlanmalıdır. Anavatana dönüş hakkı kabul edilmeli, gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır" ifadelerini kullandı. Yürüyüşün sonunda, Çerkes sürgünü ve soykırımı anısına denize çelenk ve gül atıldı.
İstanbul Çaldıkları kamyonetle park halindeki minibüse çarptılar Ataşehir’de 2 şahıs çaldıkları kamyonetle kaçarken park halindeki kapalı kasa minibüse çarptı. Kazada yaralanan olmazken, şahıslardan biri gözaltına alındı. Olay, saat 19.30 sularında Ataşehir Yeni Çamlıca Mahallesi Öztürk Sokak üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 2 şahıs bir dükkanın önündeki 34 VA 0961 plakalı kamyoneti çaldı. Durumu fark eden dükkan çalışanlarından biri bir motokurye ile biri de yoldan çevirdiği bir arabaya binerek çalınan kamyoneti takip etmeye başladı. İhbar üzerine olay yerine polis ekibi sevk edilirken takip edildiklerini anlayan şahıslar kamyoneti ikamet adreslerine yakın yere yönlendirerek seyrederken Öztürk Sokak üzerinde park halinde bulunan 34 DZ 0547 plakalı kapalı kasa minibüse çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürüklenen minibüs pazar kurulu olan Mithatpaşa Caddesi üzerindeki bir evin duvarına çarparak durabildi. Olayda pazarın toplanma zamanı olduğu için şans eseri yaralanan olmazken, kamyoneti çalan şüphelilerden biri dükkan çalışanı Tufan Ceylan tarafından yakalanarak polis ekiplerine teslim edildi. Polis ekipleri yakalanan şüpheliyi gözaltına alırken diğer şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili konuşan Tufan Ceylan, "İşimizi bitirmiş tam paydos etmek üzereydik. Dükkanda otururken bir anda kamyonun çalıştığı sesini işittik. Hızlıca dışarı çıktık ve kamyoneti Sultanbeyli tarafına, yan yola doğru götürdüklerini fark ettik. Kardeşim bir kuryenin, ben de yoldan çevirdiğim bir arabanın arka koltuğuna oturdum. Arabayı takip etmeye başladım. Sultanbeyli tarafından tekrar Yeni Çamlıca’da kendi ikametine doğru döndü. Burada büyük ihtimalle pazar olduğunu unuttu. Ve pazarcının arabasına vurmasıyla beraber pazarcının arabasını 4,5 metre kadar yolun karşı tarafına itti. Ondan sonra durdu. İki kişi araçtan inerek kaçmaya başladı. Biz de polise vermek için peşlerinden koştuk" dedi.
Antalya Fatih Tekke: “Bizim için çok güzel bir sezon bitti” Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, beraberlikle sonuçlanan Antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, takım için sezonun güzel bittiğini ifade ederek, “Bizim için çok güzel bir sezon bitti. Seneye bizim için de Alanyaspor için de hayırlısı olsun” dedi. Trendyol Süper Lig’in 38’inci ve son haftasında Alanyaspor, Akdeniz derbisinde Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Derbinin ardından gerçekleşen basın toplantısında konuşan Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, ligde zorlu zamanlar geçirdiklerini ancak bunların üstesinden geldiklerini söyledi. “Lig bitmeden 5-6 hafta önce kümede kalmayı garantiledik çok şükür” Ligde kalmanın hedefleri olduğunu ifade eden Tekke, “Sezonun son maçı derbiydi. Üstün oynadığımız, hak ettiğimiz ama çok pozisyon harcadığımız maçtı. Oyuncularıma tüm sezon boyunca gösterdikleri performans, antrenman yapabilme yeteneğini iyi geliştirdiğimiz için ve buna da karşılık verdikleri için, söyleneni hemen hemen yapmaya çalışan bir ekibimi tebrik ediyorum. Zorlu, sıkıntılı anlarımız oldu. Fakat bunları camia olarak hepimiz aştık. Allah da lütfetti bize. Çok daha fazla puan toplayabilirdik ama hedefimiz ligde kalmaktı. Takıma geldiğimizde kötü başlamıştık doğal olarak. Ligde kalmak hedefimizdi. Lig bitmeden 5-6 hafta önce kümede kalmayı garantiledik çok şükür. Sonrasında verdiğimiz mücadele, oyun anlamında ülke futboluna, kamuoyuna, futbolla ilgilenenler için bu işe kafa yoranlar için, formasyonlara takımın geldiği noktayı görebilmek açısından çok özel bir örnek. Oyuncularımın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bize 7-24 hizmet eden arkadaşlarımıza, aşçılar, bekçiler, saha görevlilerine şükranlarımı sunuyorum. Bizim için çok güzel bir sezon bitti. Seneye bizim için de Alanyaspor için de hayırlısı olsun” diye konuştu.
Antalya Sergen Yalçın: “Bugün itibarıyla takımdan ayrılıyoruz” Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Alanyaspor beraberliğinin ardından yaptığı açıklamada, “Sezonun son maçıydı. Bugün itibarıyla ayrılıyoruz. Antalyaspor taraftarına bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Başkana, yönetim kuruluna, karakter gösteren oyuncularıma teşekkür ediyorum” dedi. Trendyol Süper Lig’in 38’inci ve son haftasında Antalyaspor, deplasmanda Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, bugün itibarıyla Antalyaspor’dan ayrıldıklarını belirtti. "Antalyaspor kendi hedefleri doğrultusunda ligin ikinci devresinde iyi bir portre çizdi" Antalyaspor’un ligin ikinci yarısında hedeflerini yakaladığını ifade den Yalçın, “Oyuna iyi başlamadık. İlk 10-15 dakikalık bölümde ciddi bir konsantrasyon eksikliğimiz vardı. Böyle durumlarda futbol cezayı keser. Oyuna 1-0 mağlup başladık diyebiliriz. Ondan sonra oyunu dengeledik. Rakibimizin üstüne gitmeye başladık. Pozisyonlar bulduk, oyunu ilk yarıda da dengeleyebilirdik. Ama ilk yarı içeriye mağlup girdik. İkinci yarı tempo daha da düştü. Ligin son maçı oyunun temposunun düşmesi normal. İkinci yarı iki taraf için de dengeli bir oyun oldu. Pozisyon vermedik. Yan toptan attığımız golle skor eşitlendi. Beraberlik adaletli bir skor gibi görünüyor. Sezonun son maçıydı. Bugün itibarıyla ayrılıyoruz. Antalyaspor taraftarına bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Başkana, yönetim kuruluna, karakter gösteren oyuncularıma teşekkür ediyorum. Antalyaspor kendi hedefleri doğrultusunda ligin ikinci devresinde iyi bir portre çizdi. Hedef 50 puan baremi ve ilk 10 bitirme başarısıydı. Oyuncularımız bu hedefi yakaladılar. Antalyaspor’a da önümüzdeki sezon için başarılar diliyorum” diye konuştu.
Kahramanmaraş Kahramanmaraş’ta 100 depremzede çift için toplu nikah töreni yapıldı Kahramanmaraş’ta, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katılımı ile 100 depremzede çiftin nikahı kıyıldı. Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş ve Konya şubeleri ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 100 depremzede çift dünya evine girdi. Merkez Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen "Kahramanmaraş’ta Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün ve Çeyiz Yardımı" projesi kapsamında depremzede 100 çiftin nikah töreni düzenlenen etkinlikle kıyıldı. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Kıymetli çiftler şunu hiçbir zaman unutmayın, bizler sizlerin her zaman yanındayız ve her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün genç çiftlerimizin aile hayatlarının başlangıcı, bu yol uzun bir yol. Sevgiyi, saygıyı, iyiliği ve güzelliği paylaşarak yuvanızı her geçen gün daha sağlamlaştıracağınıza yürekten inanıyorum” dedi. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ise, “100 çiftimizin mutlu günlerine şahitlik etmek üzere burada toplandık. Aile, toplumun en temel taşıdır, sizler güzel bir aile kurarak iyi nesillerin yetişmesine vesile olacaksınız” diye konuştu. Aile yapısının önemine dikkat çeken Erbaş, “Çok güzel bir merasimdeyiz. Çünkü 100 çiftimiz hayatlarının en önemli dönüm noktaları olan evlilik merasimlerini bu akşam gerçekleştiriyorlar. Evlilik sürecini yaşarken mutlaka anlaşamadığınız noktalar olabilir, zaman zaman tartıştığınız noktalar olabilir. İlacınız sabırdır, ilacımız tahammüldür. Sevgiyi, saygıyı, sadakati sabırla sürdürürseniz selamete ulaşırsınız” ifadelerini kullandı. Kıyılan nikahların şahitliğini, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Erbaş ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri yaptı.