ÇEVRE - 14 Eylül 2019 Cumartesi 11:29

Ayda 5 bin 111 ton ambalaj atığı

A
A
A
Ayda 5 bin 111 ton ambalaj atığı

Çevreye duyarlı ve korumaya yönelik çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, Ağustos ayında ilçe genelinde 5 bin 111 ton ambalaj atığı toplayarak çevreye ve ekonomiye önemli bir katkı sağladı.

Çevreye duyarlı ve korumaya yönelik çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, Ağustos ayında ilçe genelinde 5 bin 111 ton ambalaj atığı toplayarak çevreye ve ekonomiye önemli bir katkı sağladı.


Çankaya Belediyesi çevre dostu çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yaptığı çalışmalarla ülke ekonomisine de katkı sağlayan Çankaya, ambalaj atıklarının toplanması konusunda özel çalışmalarını sürdürüyor.


Ekim ayıyla birlikte pilot bölge olarak seçilen Yaşamkent, Alacaatlı ve Dodurga Mahallelerinde “Atıkların kaynağında ayrıştırılması” projesini hayata geçirecek olan Çankaya Belediyesi, ambalaj atıklarının toplanmasına da devam ediyor.


Yalnızca Ağustos ayında yürütülen çalışmalar kapsamında 5 bin 111 ton ambalaj atığı ile 774 kilo elektronik atık toplandı. Geri dönüşüm kutusu ve kumbara taleplerini de değerlendirerek çalışan Çankaya Belediyesi, yine Ağustos ayında 222 adet iç mekan kutusu dağıttı. Atık pil kutusu da dağıtan Çankaya, ambalaj atıkları, atık pil, bitkisel atık yağ ve atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile ilgili gelen taleplere de cevap veriyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Taksim açıklaması CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü nedeniyle Saraçhane Meydanı’na geldi. Burada basın açıklaması yapan Özel, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması gerektiğini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Saraçhane meydanına geldi. Herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Özel, "Saraçhane Meydanı’ndayız. Saraçhane Meydanı Türkiye demokrasisinin özellikle son 5 yılın sembolleşmiş bir meydandır. Saraçhane’deki topluluklar sonuç alan topluluklardır. Onların dediği oldu. Şimdi çağrıcı örgütler, Saraçhane’yi çağrıda bulundular. Biz de İstanbul il başkanlığı aracılığıyla örgütümüzü Saraçhane’ye çağırdık. Hedef Taksim Meydanı’dır çünkü 1 Mayıs’ın sembol meydanı Taksim Meydanı’dır. Geçen sene bir tartışma vardı. Valilik, İçişleri Bakanlığı, hükümet diyordu ki ’Taksim gösteri meydanı değildir’ çıkamazsınız. Emekçiler de ’çıkarız’ diyordu. Demokrasilerde iki taraf farklı düşünüyorsa, menfaat çelişkisi varsa hakeme başvurulur. Kime mahkemeye. Anayasa Mahkemesi diyor ki hepiniz adına karar verdim. Taksim anlamlı bir meydandır. O gün isteyen herkes orada bulabilmelidir. Eninde sonunda Taksim emeğindir, emekçilerindir. Polisimize sesleniyorum; buradaki emekçi sizi düşman görmüyor, kardeşinizdir. Onlara müdahale edip onların yaralanmasına, zor durumda kalmasına sebebiyet vermeyiniz. Bu meydandaki emniyet güçleri de emekçiler de siyasetçiler de bu ülkenin evlatlarıdır ve kardeştir. Bu ülkenin Türkleri de Kürtleri de Lazları da Çerkezleri de Doğulusu, Batılısı, Karadenizlisi, Güneylisi, Alevisi de Sünnisi de kardeştir. Bu kardeşliği egemen kılacağız, birbirimizi, Türkiye’yi seviyoruz" diye konuştu.
İstanbul HAKSEN Taksim’e çelenk bıraktı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı’na gelerek çelenk bıraktı. HAKSEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi," Filistin’de Gazze’de İsrail tarafından adete soykırım yapılıyor. Biz insan haklarından yana bir sendikasıyız. Dolayısıyla Filistin’de İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulmasını, tüm dünyanın seyirci olmaktan çıkıp bu sürece müdahale etmesini istiyoruz. Filistin’li kardeşlerimizin de yanındayız" dedi. HAKSEN Konfederasyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim meydanına geldi. Vuvuzela çalan grup Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı. HAKSEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi, “47 yıl önce bu meydan da hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Özellikle kamuda koruma ve güvenlik görevlileri var onların ricasıyla onların kıyafetiyle bu açıklamayı yapıyorum. Koruma ve güvenlik görevlilerine yıpranma hakkı verilerek yaptıkları hizmete karşı emeklerinin de hakkı verilmelidir. Şuanda Filistin’de Gazze’de İsrail tarafından adete soykırım yapılıyor. Biz her zaman olduğu gibi mazlumdan yanayız. Biz insan haklarından yana bir sendikasıyız. Dolayısıyla Filistin’de İsrail’in saldırılarının bir an önce durdurulmasını, tüm dünyanın seyirci olmaktan çıkıp bu sürece müdahale etmesini istiyoruz. Filistin’li kardeşlerimizin de yanındayız. Gazze’deki emekçi kardeşlerimizi de anıyoruz” dedi.