SPOR - 06 Ekim 2019 Pazar 18:36

TFF 1. Lig: Osmanlıspor: 0 - Hatayspor: 1

A
A
A
TFF 1. Lig: Osmanlıspor: 0 - Hatayspor: 1

TFF 1.

TFF 1. Lig’in 7. hafta mücadelesinde Osmanlıspor sahasında Hatayspor’a 1-0 mağlup oldu.



Stat: Osmanlı


Hakemler: Alper Çetin xx, Kemal Mavi xx, Cem Özbay xx


Osmanlıspor: Ahmet Eyüp Türkaslan xx, Ali Eren İyican x (Tamer Aşık dk. 46 x), Hasan Kılıç x, Halil İbrahim Esen ? (Barış Zeren dk. 15 xx), Erdem Çetin Kaya x, Eric Ayuk xx, Atakan Rıdvan Çankaya x, Jovan Blagojevic xx, Oğuz Yıldırım x, Okan Deniz x (Mehmet Yiğit dk. 46 x), Beykan Şimşek x


Yedekler: Santiago Mele, Ali Ülgen, Görkem Can Güner, Doğukan Efe, Tunahan Keskin, Mertan Caner Öztürk


Teknik Direktör: Mustafa Dalcı


Hatayspor: Akın Alkan xx, Sadi Karaduman xx, Mesut Çaytemel xx, Yusuf Abdioğlu xx, Selim Ilgaz xx (Alican Özfesli dk. 80 ?), Gökhan Karadeniz xx (Helder Barbosa dk. 73 x), Kubilay Sönmez xx, Idir Quali xx, Caner Hüseyin Bağ xx, Aabid Rayane xx, Mirkan Aydın xx (Hamza Gür dk. 87 ?)


Yedekler: Ömer Alıcı, Soner Örnek, Yasin Güreler, Loteteka Bokila


Teknik Direktör: Murat Sönmez


Gol: Gökhan Karadeniz (dk. 45) (Hatayspor)


Kırmızı Kartlar: Hasan Kılıç (Devre Arası), Beykan Şimşek (dk. 81) (Osmanlıspor)


Sarı Kartlar: Atakan Rıdvan Çankaya, Erdem Çetinkaya (Osmanlıspor), Yusuf Abdioğlu, Gökhan Karadeniz, Ömer Alıcı, Idir Quali, Alican Özfesli (Hatayspor)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Dere ıslahı çalışmasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiler Zonguldak’ta yüklenici firmanın dere ıslah çalışması sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiğini fark eden mahalle sakininin tepkisi üzerine çalışmalar durduruldu. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kesimle ilgili zabıt tuttu. Zonguldak-Ankara karayolunun 6’ncı kilometresinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; dere ıslah çalışmasını bir yüklenici firmaya ihale etti. Gökgöl Vadisi olarak bilinen alanda yapılan çalışmalar sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacı kökünden kesildi. Makine sesini duyunca olay yerine gelen mahalle sakini Engin Zaman, bölgenin korunması için dilekçelerinin olduğunu ancak ağacın kesildiğini fark edince çalışmaları durdurduğunu anlattı. “Porsuk ağaçlarının yer aldığı denize en yakın seviyedeki yer dünyada tek bu vadi” İş makinesinin operatörünü bölgeden uzaklaştırdığını ardından da Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdiğini ifade eden Zaman şöyle dedi: “Ağacı kestiklerini görünce kepçeciyi kovdum. Sonra yetkilileri arama çalıştım. Bir kısmına ulaştım, bir kısmına ulaşamadım. Ben burayı anlatmak istiyorum. Burası Gökgöl Vadisi. Bu vadinin özelliği şu. Bütün dünyada Porsuk ağaçları 750 ila 1000 rakım arasında yaşar. Dünyada bir tek Gökgöl Vadisi’nde denize en yakın seviyede olan yer bu vadidir. Buranın korunması için dilekçelerim var. Burası dünyaya mirasımız bir yer. Kestikleri ağaç bin 183 yaşında olacaktı" diye konuştu. Ekipler gelene kadar ağacın başında nöbet tuttu İhbar üzerine olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri söz konusu ağacın kesilmesiyle ilgili zabıt tuttu. Bölgeye tersip bendi yapılacağını öğrendiğini anlatan Zaman, “Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelip zabıt tuttu. Yapacakları bir şey yok. Kepçeciyi kovdum. ’Bu dereye giremezsiniz’ dedim. Kepçeciden öğrendiğim buraya tersip bendi yapacaklarmış. Tersip bendi yapacaksınız da burada ne işiniz var sizin" dedi. Tutanağın tutulmasının ardından ekipler ve mahalle sakini Engin Zaman kesilen ağaçtan hatıra amacıyla bir parça alarak olay yerinden ayrıldı. Ağacın kesildiği ve çalışmaların yapıldığı bölge dron ile havadan görüntülendi.