GENEL - 08 Kasım 2019 Cuma 19:54

Bahçeli: “UEFA’nın, asker selamına inceleme başlatması Türklüğe ve İslam’a öteden beri taşınan önyargı ve küstahlıktır”

A
A
A
Bahçeli: “UEFA’nın, asker selamına inceleme başlatması Türklüğe ve İslam’a öteden beri taşınan önyargı ve küstahlıktır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “UEFA’nın, milli futbolcularımızın asker selamı vermesini politik ve provokatif hareket bahanesiyle suçlayıp inceleme başlatması Türklüğe ve İslam’a öteden beri taşınan önyargı ve küstahlıktır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “UEFA’nın, milli futbolcularımızın asker selamı vermesini politik ve provokatif hareket bahanesiyle suçlayıp inceleme başlatması Türklüğe ve İslam’a öteden beri taşınan önyargı ve küstahlıktır” dedi.


MHP Lideri Bahçeli, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bugün kutlu bir doğumun, muazzam bir doğruluşun, gıpta edilecek manevi bir uyanışın aziz anısını bütün güzellik ve görkemiyle idrak ediyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın dünyaya teşrif ve teşerrüf edişinin yıldönümünü saygı ve duayla karşılamanın onurunu taşıyoruz. Allah Rasulü adalet, ahlak ve akıl mihveri; hoşgörü, merhamet ve fazilet zirvesidir. Aynı zamanda cehaletin karşısındaki ilim ummanı; şiddet, şekavet ve şerrin karşısındaki manevi ufuk; ihlas, iman ve barış huzurudur. Nitekim Efendimiz alemlerin rahmet pınarıdır. İnsanlık onurunun çiğnendiği, zulmün kol gezdiği, haklıyla haksızın birbirine karıştığı, muhabbet ve hürmetin ayaklar altında kaldığı bir dönemde, Cenab-ı Allah’ın lütfuyla Peygamberimiz kapanan gönülleri bir güneş gibi ısıtmış, kararan kalpleri muhteşem tebliğiyle ışıtmıştır. Yalan onun karşısında tutunamamış, riya ona rağmen barınamamış, gıybet ve münafıklık onun müdahalesiyle nefes alamamış, müşrik niyetler, batıl hedefler onun mücadelesiyle hezimetle tanışmıştır. Efendimiz buhran içindeki beşeriyete hikmet ve hidayeti tanıtmıştır. Peygamberimiz nur olup vicdanları bereketlendirmiş, şuur olup insanlığı birlik ve kardeşliğe davet etmiştir. Keşke Efendimiz tam olarak anlaşılıp hayatı ve hedefleri örnek alınabilse ve tatbik edilebilseydi. Böyle olsaydı ne terör olurdu, ne de yozlaşma ve manevi yıkım görülürdü” dedi.



“Bugün İslam toplumlarının hali ibret vericidir”


“Bugün İslam toplumlarının hali ibret vericidir. Yüce dinimizi pis emellerine alet etmeye cüret eden, zalimlerin uşağı ve uydusu haline gelen terör örgütleri hepimizin ezeli ve ebedi ortak düşmanlarıdır. Bunlar aynı zamanda İblisin yeryüzü acentesi ve cani ajanlarıdır” diyen Bahçeli, şunları kaydetti:


“Terörün dini, ırkı, milliyeti ve milleti olmaz. Terörün iyisi-kötüsü, bizdeni-sizdeni, müspeti-menfisi olamaz. İslam’ı terörle eşitleyip eşleştirenler, arkasından da dönüp demokrasi ve özgürlük ahkamı kesenler Hz. Peygamber’in mesajlarını karalayan kanı ve kalbi bozuklardır. Hoca görünümlü hainler, dini kisveye bürünüp ihanet, rezalet ve cinayetlerin faili olanlar İslam’ın ve insanlığın yüz karaları, çıbanbaşlarıdır. Bu günahkarlara bakıp İslam’ı boğmaya çalışanlar hem sahtekar hem de suçludur. Elbette Allah her şeyi bilen ve görendir.”



“Artık haysiyet ve husumet tarafları ayan beyan ortadadır. Kim dost kim düşman bellidir”


“Türk milleti İslam’ın irfanı, korkusuz itibarı, tuzaklara kapılmayan iradesidir. UEFA’nın, milli futbolcularımızın asker selamı vermesini politik ve provokatif hareket bahanesiyle suçlayıp inceleme başlatması Türklüğe ve İslam’a öteden beri taşınan önyargı ve küstahlıktır” ifadelerini kullanan Bahçeli, “Artık haysiyet ve husumet tarafları ayan beyan ortadadır. Kim dost kim düşman bellidir. Türk ve İslam değerleri karşısında alenen titreyen, manen tökezleyip telaşlanan çevreler iyi niyetli değildir, dürüst değildir, dini ve milli fobileriyle yakayı ele vermişlerdir. Zulmün oyunları elbette bozulacaktır. Tuzaklar nafile, tertipler beyhudedir. Müslüman Türk milleti haksızlığa karşı direnecek, hainlere karşı devleşecek, Efendimizin duruşuyla, tarihi ve milli emanetlerle inancımızın ve irademizin bekasını sonuna kadar muhafaza edecektir.


Muhammedi ahlak melanetin akınını mutlaka durdurup berhava edecektir. Bu düşüncelerle aziz milletimizin ve Türk-İslam aleminin Mevlid-i Nebi’sini dua ve niyazlarımla kutluyor, Efendimizin şefaatine nail olmayı temenni ediyorum. İnandığımız sürece zafer bizimdir. Galip olan Allah’tır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Arya tesisleri Kuşadalıların vazgeçilmez adresi oldu Kuşadası Belediyesi’nin öz iştiraklerinden olan ve yüksek kalite standartlarına uygun olarak işletilen ARYA A.Ş’nin modern ve konforlu tesisleri, misafirlerine güler yüzlü uzman personeliyle sunduğu hizmet, uygun fiyatları ve lezzetli ürün çeşitliliğiyle kentte her mevsim ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Kuşadası’nın farklı noktalarında bulunan tesislerde, Adalı Kart sahiplerine özel indirimler de uygulanıyor. Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesiyle uygulanan mali disiplin sayesinde istikrarlı bir yapıya kavuşturulan, benimsenen profesyonel yaklaşımla da yenilenerek modern ve estetik bir görünüm kazanan ARYA A.Ş Tesisleri, Kuşadalıların vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor. Uygun fiyata sunduğu lezzetleri ile de beğeni toplayan konforlu tesisler, her gün binlerce kişiyi ağırlıyor. İşletmelerde görevli personel ise her daim güler yüzlü hizmetleriyle ziyaretçilerden tam not alıyor. Yüksek kalite ve hijyen standartları uygulanıyor Yüksek kalite standartlarına uygun olarak işletilen tesislerde gıda ürünlerinin hijyenik bir ortamda üretilmesi ve saklanması için gerekli olan her türlü önlem alınıyor. Bu amaçla ARYA A.Ş’de görev yapan gıda mühendisi, düzenli olarak kent genelindeki tüm tesislere giderek imalathane bölümlerinin hijyen kurallarına uygun olup olmadığını denetliyor. Arıtılmış suyun kullanıldığı ARYA tesislerinde gıda, su ve diğer ürünlerden alınan numuneler, gerekli olan testlerin yapılması için her hafta laboratuvara yollanıyor. Adalı Kart’ın ayrıcalıklı dünyası burada ARYA Tesisleri’nde, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından Ocak ayında yaşama geçirilen Adalı Kart uygulaması kapsamında Kuşadalılara avantajlar da sunuluyor. Kuşadası’nda ikamet etme şartıyla 18 yaşını doldurmuş herkesin sahip olabildiği Adalı Kart ile tesislerde alkol hariç diğer ürünlerde yüzde 30 indirim yapılıyor. Önümüzdeki günlerde, kentteki diğer anlaşmalı işletmelerde de yaygınlaşacak olan uygulama yüzleri güldürüyor. Tesislerdeki hizmetten çok memnun olduğunu belirten Sultan Gözdağ, “Her zaman ilk tercihimiz ARYA tesisleri oldu. Adalı Kart’ın çıkmasıyla birlikte de daha sık gelmeye başladık. Tesisler gerçekten he yönüyle mükemmel. Başkan Ömer Günel’e teşekkür ediyorum” dedi. Torunlarıyla birlikte Bülent Ecevit Parkı’nın hemen yanında bulunan ARYA Kafe Bistro’ya gelen Nadir Arslan ise, “Öncelikle Adalı Kart sahiplerine yapılan indirim özellikle biz emekliler için çok faydalı oldu. Tesislerde yemeklerden tatlılara kadar tüm yiyecekler çok lezzetli. Çalışan personelden de memnunuz” diye konuştu.
Zonguldak Hacı adayları kutsal yolculuğa hazırlanıyor Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde kutsal topraklara gidecek olan 45 hacı adayına 2 gün boyunca eğitim verildi. Zonguldak’ın Alaplı İlçe Müftülüğü,2024 yılında İlçede kutsal topraklara hac farizasını yerine getirmek üzere yola çıkacak olan hacı adaylarına yönelik "Hac Hazırlık Kursları" düzenledi. Haydar Çaturoğlu Hafızlık Erkek Kur’an Kursu Konferans Salonunda düzenlenen seminerlerde hacı adaylarının, hac ibadetini eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri için sunumlar yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Hac Organizasyonunda Alaplı İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik, Şube Müdürü, Vaizler ve Din Hizmetleri Uzmanı tarafından Hacı adaylarına bilgiler verildi. Bu sene Alaplı İlçemizden toplam 45 Hacı adayının kutsal topraklara gideceğini söyleyen İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Seyahat Acenteleri organizasyonu ile bu sene toplam 45 kişi Hac görevini yerine getirmek için İlçemizden yola çıkacak. Başkanlığımız organizasyonu ile toplam 22 Hacı adayımız olmak üzere ilk grubumuz 11 Mayıs itibari ile ilçemizden kutsal topraklara hareket edecekler. Bizler de Hacı adaylarımızın ibadetlerini eksiksiz, huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmelerini sağlamak amacıyla iki gün süren seminerlerimizle Hacı adaylarımızı bilgilendirdik. Rabbim şimdiden haccımızı ve dualarımızı kabul eylesin. Salimen gidip salimen güzel ülkemize dönebilmeyi nasip eylesin” dedi.