EKONOMİ - 10 Haziran 2020 Çarşamba 10:58

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, TÜDKİYEB’i ziyaret etti

A
A
A
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, TÜDKİYEB’i ziyaret etti

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik’i ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik’i ziyaret etti.


Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik’i ziyaret etti. TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, yetiştiricilerin sorunlarını dile getirdiklerini ve sektörle ilgili taleplerin Bakan Yardımcısı Metin’e aktarıldığını bildirdi.


Anadolu topraklarının dünden bugüne küçükbaş hayvancılıkta geldiği noktanın da değerlendirildiği görüşmede Çelik, “Bu toprakların ana geçim kaynaklarından biri de hemen her zaman küçükbaş hayvancılık olmuştur. Bu yeni de değildir. Yüzyıllardır böyledir. Dünyanın en güzel halı ve kilimleri, kumaşları bu topraklarda dokunmuştur. Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi de babası Ertuğrul Gazi de dedesi Süleyman Şah da geçimlerini küçükbaş hayvancılıktan sağlamışlardır. Atalarımız Osmanlı Devleti kurulana kadar obaları ve sürüleri ile hayvanlarını otlatabilecekleri güvenli topraklar için göç etmişlerdir. Koyun keçi otlatmayla işe başlayan Osmanlı İmparatorluğu, üretim faaliyetlerini, ipekten yüne, tiftikten kıla, kilimden dokumaya, baskı kumaşlara, süt ve süt ürünlerine, et ve et ürünlerine genişletmiş, bunun verdiği güçle yeryüzüne hakim olmuştur. Bin yıl önce koyunlarıyla, keçileriyle yola çıkan yüzlerce yıl dünyaya hükmeden ve imparatorluk kuran bir ecdadın torunlarıyız” ifadelerini kullandı.


Osmanlının ataları keçi çobanı olan kurucularının torunları olarak küçükbaş hayvancılığı her zaman baş üstünde tutmayı kutsal bir görev bildiklerini vurgulayan Çelik, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman çobanları önemsemesinden, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin her daim, her yerde desteğinin yanı başımızda olmasından ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Fatih Metin’in Merkez Birliğimizi ziyaret ederek sektörümüzün sorunlarını dinlemesinden anlaşılıyor. Kırsalda tarlasında ekip biçen, merasında koyun keçi güden yetiştiricilerimiz, çobanlarımız sahipsiz değildir” açıklamasında bulundu.



"Tarım Bakanımız her zaman biz yetiştiricilerin yanında olmuştur"


Sektör temsilcisi olarak tüm üretici ve yetiştiriciler adına ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Çelik, “Bakanımız Bekir Pakdemirli, hizmette sınır tanımayarak her zaman biz yetiştiricilerin yanında olmuştur. Bakanımızın yetiştiricilerimize değer verdiğini biliyor ve minnettarlığımızı ifade ediyoruz.


Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Fatih Metin’in Merkez Birliğimizi ziyaretiyle bizleri onurlandırmasından sektörüm adına büyük şeref duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin şahsında Bakan Yardımcıma ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Merkez Birliğimizin kuruluşundan bu yana ilk kez bir Bakan Yardımcımızın bizleri ziyaret etmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ziyaret, çalışmalarımızda bizlere güç verecek, küçükbaş hayvancılığımızın gelişimine de katkısı olacaktır. Bakan Yardımcımızın ziyaretiyle üretici ve yetiştiricilerimizin yanında olduğunu göstermesi, pandemi döneminde her ne kadar sektörümüz olumsuz etkilenmiş olsa da durumun yeniden normalleşme sürecine girmesi ile birlikte yetiştiricilerimizin eskiden olduğu gibi üretime devam etmesi bakımından sektörümüze büyük moral olacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul, “Muhtarlarla işbirliği ve iletişim güçlenecek” 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerin ardından göreve gelen muhtarlarla yapılan ilk toplantı, Terme Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşti. Başkan Kul, “Muhtarlarla işbirliği ve iletişim güçlenecek ”dedi. Terme Kaymakamı Metin Maytalman, kurum müdürleri ve 82 mahalle muhtarının bir araya geldiği toplantıda, Belediye Başkanı Şenol Kul, muhtarların önemine dikkat çekti. Yeni göreve başlayan muhtarları kutlayan Başkan Kul, "Muhtarlarımız, mahallelerimizin sesi, sorunlarının çözümünde ilk adımı atan kıymetli temsilcilerimizdir. Onlar olmadan yerel yönetimlerin başarısı tam anlamıyla mümkün değildir" diye konuştu. "Güçlü bir iletişim ve istişare kültürü" Toplantıda, muhtarların mahallelerdeki sorunları daha etkin bir şekilde iletebilmeleri için iletişim kanallarının güçlendirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve mahallelerin ihtiyaçlarına yönelik çözüm odaklı çalışmalar yapılması konuları ele alındı. Başkan Kul, "Bu yeni dönemde, muhtarlarımızla güçlü bir iletişim ve istişare kültürü oluşturarak, mahallelerimizin sorunlarını hızla çözeceğiz. Birlikte çalışarak, Terme’yi daha yaşanabilir, daha modern bir şehir haline getireceğiz" diye konuştu. "Her yatırımda muhtarlarımızın emeği var" Terme’ye yapılan her yatırımda muhtarların büyük katkısı ve emeği olduğunu ifade eden Başkan Kul, “Daha güzel bir Terme oluşturma hedefiyle, muhtarlarımızla işbirliği içinde mahallelerde yapılacak tüm işlerin koordinasyonunu sağlayacağız. Bu süreçte Muhtarlarımız, sahadaki gözümüz ve kulağımız olacaklar. Uyum içerisinde çalışarak, sorunlarımızın bir bir üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu. Yeni göreve başlayan muhtarlar ve kurum müdürlerinin kendilerini tanıtmalarının ardından toplantı son buldu.
Gaziantep GAÜN öğrencilerinden Kudüs söyleşisi Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Amine Sena Aslan ve Dilek Kurt tarafından Kudüs Söyleşisi düzenlendi. GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Amine Sena Aslan ve Dilek Kurt Kudüs ziyaretleri sonrasındaki gözlemlerini öğrencilerle paylaştı. Kudüs bilincini hakiki bir şekilde aşılamanın çok önemli olduğunu belirten Amine Sena Aslan, zalimin zulmünü anlatmanın ve bilinçli bir nesil uğruna yola devam etmenin Müslüman herkesin yapması gereken vazifelerden olduğunu söyledi. Aslan, “Meşakkatli yollardan geçip zulmün hızla arttığı, masum insanların katledildiği beldeyi ziyaretimizin elbette bir mücadelesi olacaktı ve bu mücadelemizi aktararak yapıyoruz. Bilmeyenleri bilinçlendirip dini değerlerimizi tekrar şahlandırma derdinde ve davasındayız. Allah izin verdiği sürece her daim bu böyle olacak” dedi. Kudüs ziyareti sonrası duygularını paylaşan Dilek Kurt, “Kudüs’e gidip geldikten sonra gözlerim ile görmenin, kalbim ile hissetmenin bir mutluluğu vardı. Bu mutluluğun bir şahitliği ve sorumluluğu da vardı. Kudüs’ten döner dönmez artık orayı anlatmak ve hiç unutturmamak benim için bir farzı kifaye oldu. Biliyorum ki bu Hak olan Kudüs davası elbet birilerinin omzunda taşınacak. Önemli olan kimin omzunda taşındığı. Bu davanın bir neferi olmak için bildiklerimi ve şahit olduklarımı anlatıyorum” diye konuştu.