GENEL - 08 Kasım 2012 Perşembe 14:46

OОLUNUN ASKERDE ÖLDÜRÜLDÜОÜNÜ İDDİA EDEN BABA, MECLİS`TE GÖZYAŞI DÖKTÜ

A
A
A
OОLUNUN ASKERDE ÖLDÜRÜLDÜОÜNÜ İDDİA EDEN BABA, MECLİS`TE GÖZYAŞI DÖKTÜ

Uşak`ın Güre ilçesindeki Jandarma Komutanlığı`nda görevli olan ve 9 Ekim 2012 tarihinde devriye aracında cep telefonuyla konuştuğu için komutanı ile tartıştığı ve kendisini araçtan attığı iddia edilen Jandarma Er İmam Bildik`in babası Hasan Bildik, Meclis`te oğlunun öldürüldüğü iddiasıyla gözyaşı döktü.
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Uşak`ın Güre ilçesindeki Jandarma Komutanlığı`nda görevli olan ve 9 Ekim 2012 tarihinde devriye aracında cep telefonu ile konuştuğu için komutanı ile tartıştığı ve kendisini araçtan attığı iddia edilen Jandarma Er İmam Bildik`in babası Hasan Bildik ile basın toplantısı düzenledi. Aygün, ``İmam Bildik hareket halindeki araçtan atlamasıyla ölmüş gibi görünüyor ama ya bir cinayet işlendi ya da cinayete varan ihmaller var`` dedi.
O gün İmam Bildik`in ölümü sırasında yanında olan ve ölümden sorumlu olduğunu düşündükleri astsubayın, tanıklar tarafından ``˜çok sert bir astsubay` olarak tarif edildiğini belirten Aygün, ``Kendini araçtan attığı söylendiği halde hastaneye götürülmesi 1.5 saat sonra olmuş. Güle Jandarma Karakolunun olay tarihinde kamera kayıt cihazı bozuk ve hala tamir edilmemiş. Olayı yansıtacak olay yeri tutacağı olmadan araç yıkanmış. Soruşturmada 1 ay geçtiği halde olaydaki subay dahil kimse dinlenmemiş. İhmal suretiyle de olsa sorumluğu olabilecek herkes tanık sıfatıyla dinlenmiş`` dedi.
Aygün ayrıca, otopsi raporuna göre, İmam Bildik`in sadece başının üstünde darbe olduğunu, başka hiçbir yerinde bir şey bulunmadığını söyledi.
Gözyaşları içinde oğlunu anlatan baba Hasan Bildik ise, ``Çocuğumu 20 yaşına getirdim, vatanı beklemeye asker ocağına gönderdim. Çocuğum delikanlı adamdı. Sivildeki halini araştırsınlar, herhangi bir yanlışı devlete karşı suçu varsa ölümüne razıyım. Suçu saat 12.00`de ablası ile mesajlaşması. Bir ay önce Alevi ve Kürt olduğu için astsubay ona gıcık oluyor. Silah dipçiği ile kafasına vurmuş. Çocuğun ellerini bağlayıp müdahale etmeyen hastane personelinden şikayetçiyim. Büyüklerimden rica ediyorum benim yüreğim yandı başkasının yüreği yanmasın. Keşke ben ölseydim, bu acıyı yaşasaydım. Bu astsubayın cezalandırılmasını istiyorum`` diye konuştu.
Hasan Bildik de, araçtan atlayan birinin ellerinde yüzünde yara olması gerektiğini belirterek, ``Nasıl kafatası içine giriyor ama başka bir yerinde yara olmuyor?`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.