GENEL - 08 Ocak 2012 Pazar 17:15

BAŞBAKAN YARDIMCISI BABACAN:

A
A
A
BAŞBAKAN YARDIMCISI BABACAN:

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Dünyada 2009 yılında ekonomik kriz yaşanırken Türkiye’de alınan önlemler sayesinde Türkiye, rekor seviyede büyüyor, istihdam artıyor" dedi.
Etimesgut, Durmuşoğulları Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti Etimesgut İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi’ne Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara Milletvekilleri Haluk Özdalga, Tülay Selamoğlu, Fatih Şahin, il ve ilçe başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ile çok sayıda parti üyesi katıldı.
Kongrenin açılışında yaptığı konuşmada Babacan, AK Parti Etimesgut İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, 2010-11 yılları arasında rekor seviyede büyüme oranları elde ettiklerini ve Türkiye’de istihdamın hızla artmaya devam ettiğini vurguladı. Türkiye’nin başarılarının bütün dünyada konuşulduğunu ancak yapacaklarının, yaptıklarından daha fazla olduğunu dile getiren Babacan, "Yürümeyeceğiz, koşacağız, durmadan, dinlenmeden hizmete devam edeceğiz" diye konuştu.
Babacan, dünyada 2009 yılında ekonomik kriz yaşanırken Türkiye’de alınan önlemler sayesinde Türkiye’de rekor seviyede büyüme olduğunu, istihdamın arttığını söyledi. Babacan, Türkiye’nin gelir dağılımını hızla düzelttiğini, zengin-fakir arasındaki farkın tüm dünyada artarken Türkiye’de azalmaya başladığını belirterek "2009 yılı, kriz yılında dahi bizim bir istihdam kaybımız olmadı. Son iki yılda Türkiye’de toplam çalışan sayısı 3,5 milyon kişi arttı. Sadece son bir yılda 1 milyon 750 bin kişi arttı"
şeklinde konuştu.
"Dünyada ne olursa olsun, biz bunu hissetmeyiz, duymayız, böyle bir şey yok" diyen Babacan, şöyle konuştu: "Nasıl bir deprem olduğunda, depremin merkezinde yıkıcı olur ama uzaklarda da hissedilir. Hele hele bu deprem büyük bir deprem ise, işte Gölcük depremi, İzmit depremi, Adapazarı depremini biz Ankara’da hissettik. Ama Ankara’da hiç bir hasar yok. Göreceksiniz Avrupa’daki kriz, Avrupa’nın depremi orada ne kadar yıkıcı olursa olsun biz burada sağlam bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Çünkü biz binamızı
sağlamlaştırdık, depreme karşı korunaklı hale getirdik, temellerimizi güçlendirdik, kirişlerimizi betonlarımızı sağlamlaştırdık, depreme karşı daha sağlam bir bina inşa ettik."
KUR YÜKSELİRKEN MERKEZ BANKASI BAŞARILI BİR ÇİZGİ İZLİYOR
Başbakan Yardımcısı Babacan, bugünlerde dünya ekonomisinin hareketli olduğunu, bütün gelişmekte olan ülkelerin parasının değer kaybettiğine işaret ederek, kurların sadece Türkiye’de değil, gelişmekte olan tüm ülkelerde yükseldiğini, Macaristan, Güney Afrika, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa ve Latin Amerika başta olmak üzere pek çok gelişmekte olan ülkelerin parasında ciddi değer kaybı yaşandığına dikkat çekti. Kur yükselirken Merkez Bankası’nın başarılı bir çizgi izlediğini anlatan Babacan, şöyle konuştu:
"Böyle dönemde Merkez Bankamız gayet başarılı bir çizgi izliyor ve hem regülatör görevini koruyor hem de enflasyonun makul seviyelerde devam etmesi için de bir çizgi ve hedef koyuyor kendisine. Merkez Bankamız zaman zaman piyasaya giriyor ve ağırlıklı olarak döviz satış müdahalelerinde bulunuyor. Ama dönüp bakıyoruz o döviz ne oldu diye o döviz yine Türkiye’de kalıyor."
BİRKAÇ YIL İÇERİSİNDE FATİH PROJESİ UYGULAMAYA BAŞLANACAK
Eğitim, sağlık, adalet alanında pek çok reformlar yaptıklarını, bir kaç yıl içinde Fatih Projesi’ni uygulamaya başlayacaklarına işaret eden Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü: "2014 yılı sonunda tüm sınıflarımızda elektronik tahta, her öğrencimizde bir tablet bilgisayar olacak. Şu an dünyada bütün okulları ve öğrencileri hedef alan böyle bir uygulama yok, ilk kez Türkiye’de uygulanacak. Gençlerimizi iyi yetiştiremezsek 2023 yılı hedefleri hayal olarak kalır."
TÜRKİYE’DE SERMAYE ÇIKIŞI YOK
Babacan, Merkez Bankası’nın piyasaya müdahale ettiği Ağustos ayından bugüne kadar, Türkiye’den sermaye çıkışının bulunmadığını açıklayarak, Türkiye’nin hem ekonomik hem de demokrasi, temel hak ve özgürlükler alanında elde ettiği başarıların pek çok ülkede gıpta ile izlendiğini belirtti. Merkez Bankası’nın son dönemdeki döviz satışlarına işaret eden Babacan, Merkez Bankası’nın piyasaya müdahale ettiği Ağustos ayından bugüne kadar, Türkiye’den sermaye çıkışının bulunmadığını, tam tersine toplamda belirli
miktarlarda döviz girişlerinin olduğunu bildirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.