POLİTİKA - 10 Ocak 2012 Salı 13:35

AK PARTİ MECLİS GRUP TOPLANTISI

A
A
A
AK PARTİ MECLİS GRUP TOPLANTISI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanması ile ilgili olarak, "Yargı tarafından kesinleşmiş hüküm ortaya konmadan, kimseye suçlu muamelesi yapılmamalıdır. Aynı zamanda yargılananlar masum, yargılayanlar suçlu gibi siyasi yorumlar da yapılmamalıdır. Bir kısım davalarda ortaya konan iddialar, doğrudan demokratik rejimi, siyasi iktidarı alaşağı etmek gibi çok ciddi ve mutlaka açıklığa kavuşturulması gereken iddialardır. AK Parti’yi
karalamaya yönelik girişimleri konu alan iddialar da demokrasimiz adına kesinlikle aydınlığa kavuşturulmalıdır" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bugün artık demokrasi, hukuk milli, irade adına bir arınma süreci yaşandığını vurgulayan Erdoğan, devlet algısını ve kurumsal itibarı düzeltecek bu sürecin demokrasi açısından umut verici olduğunu ifade eden Erdoğan, "İşte 12 Eylül müdahalesi ile ilgili gelişmeler Müdahale sonrası, demokrasi de, sivil irade de siyasi partiler de askıya alınmış, binlerce insan türlü türü eziyetler görmüştür. Bu olayların yargının konusu
olması, yanlış yapanlardan hesap sorulması milletimizin onlarca yıldır karşılık bulamayan büyük bir beklentisiydi. 30 yıl sonra yaptığımız Anayasa değişikliği sayesinde, bu darbe yargıya intikal etti. Soruşturma başlatıldı" diye konuştu.
"Bizim meselemiz kişilerle değil, demokrasi karşıtı bir zihniyetle hesaplaşmaktır" diyen Erdoğan, darbeci, vesayetçi anlayışla hesaplaşmadan, ileri demokrasiye ulaşma imkanı olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Biz siyasi zeminde bu anlayışların yanlışlarını ortaya koyarken, yargı da kendi açısından hesap soruyor; olayları aydınlatmaya çalışıyor. Çeteler, mafya, darbeciler, diktacılar, andıççılar, eski Türkiye manzarasıdır. Yeni Türkiye artık ileri demokrasiyle, hukuk devleti anlayışıyla, sivilleşme ile şekilleniyor.
Bugün memnuniyetle görüyoruz ki Türkiye’de demokrasi güç kazanıyor, millet iradesi güç kazanıyor, hakimiyeti milliye anlam kazanıyor. Yasama, yürütme ve yargı hiçbir baskı olmadan, hiçbir etki altında kalmadan, korkusuzca görevlerini yerine getiriyor."
EMEKLİ ORGENERAL BAŞBUĞ’UN TUTUKLANMASI
Son dönemde yargıya intikal eden konular hakkında görüş bildirme, açıklama ve yorum yapma gibi bir yetki ve lüksü olmadığını ifade eden Erdoğan, isim vermeden Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasına da değindi. Erdoğan, "Yargı tarafından kesinleşmiş hüküm ortaya konmadan, kimseye suçlu muamelesi yapılmamalıdır. Aynı zamanda yargılananlar masum, yargılayanlar suçlu gibi siyasi yorumlar da yapılmamalıdır. Yargıyı etki altına alacak söylemlerden, yargının itibarını
zedeleyecek suçlamalardan herkes imtina etmelidir. Ortada bir kısım iddialar, ciddi suçlamalar bulunuyor. Bunların tüm boyutlarıyla aydınlatılmasını beklemek hepimizin hakkıdır. Nitekim bir kısım davalarda ortaya konan iddialar, doğrudan demokratik rejimi, siyasi iktidarı alaşağı etmek gibi çok ciddi ve mutlaka açıklığa kavuşturulması gereken iddialardır. AK Parti’yi karalamaya yönelik girişimleri konu alan iddialar da demokrasimiz adına kesinlikle aydınlığa kavuşturulmalıdır. Biz gerek hükümet olarak,
gerek AK Parti olarak yargıya saygılı bir şekilde gelişmeleri izliyor ve adaletin ivedelikle tecelli etmesini bekliyoruz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 6 - Sivasspor: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Sivasspor’u 6-1 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 47. dakikada Mertens’in caza sahası dışı sol çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak savunmaya çarparak az farkla üstten kornere gitti. 53. dakikada Köhn’ün sol taraftan içeriye çevirdiği topta Ziyech’in savunmayı geçerek sol çaprazdan vuruşunda top kaleci Ali Şaşal’da kaldı. 54. dakikada Tungunboev’in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Manaj’ın ön direkte kafayla içeri çevirdiği topu Caner Osmanpaşa arka direkte tamamladı. 2-1 59. dakikada Mertens’in sağ taraftan ortasında Icardi’nin altı pas çizgisi üzerinden vuruşuyla meşin yuvarlak ağlara gitti. 3-1 60. dakikada Hakim Ziyech’in ceza sahası dışından kaleyi karşıdan gören alandan sert vuruşunda top sol üst köşeden ağlarla buluştu. 4-1 70. dakikada Charisis’in ara pasında topla buluşan Manaj’ın vuruşunda top ağlarla buluştu. VAR’dan gelen uyarıyı dinleyen hakem Arda Kardeşler, pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle golü iptal etti. 73. dakikada Barış Alper’in pasında topla buluşan Icardi, kafayla pasını geriye çıkardı. Pozisyonu iyi takip eden Mertens’in sert vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 5-1 85. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta Icardi’nin penaltı noktasına yakın bir yerden vuruşunda meşin yuvarlak sağ kale direğinin dibinden ağlarla buluştu. 6-1 Hakemler: Arda Kardeşler, Esat Sancaktar, Serkan Olguncan Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson (Sanchez dk. 74), Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Torreira (Vinicius dk. 82), Kerem Demirbay (Berkan Kutlu dk. 74), Ziyech (dk. 82), Mertens (Kerem Aktürkoğlu dk. 74), Barış Alper Yılmaz, Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Zaha, Ndombele, Aurier Teknik Direktör: Okan Buruk Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Murat Paluli (Kerem Atakan Kesgin dk. 78), Poungouras (Caner Osmanpaşa dk. 46), Appindangoye Camara, Uğur Çiftçi, Charisis, İbrahim Akdağ (Caktas dk. 77), Bartuğ Elmaz (Turgunboev dk. 46), Koita, Manaj Yedekler: Nikolic, N’Jie, Emrah Başsan, Kvet, Emre Gökay, Menig Teknik Direktör: Bülent Uygun Goller: Hakim Ziyech (dk. 11 ve 60), Dries Mertens (dk. 38 ve 73), Mauro Icardi (dk. 59 ve 85) (Galatasaray) Caner Osmanpaşa (dk. 54) (Sivasspor) Sarı kartlar: Uğur Çiftçi, Camara, Manaj (Sivasspor)