GENEL - 11 Ocak 2012 Çarşamba 12:45

TOBB, İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ÜYESİ ÜLKELERE `UMEM BECERİ 10` PROJESİNİ TANITTI

A
A
A
TOBB, İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ÜYESİ ÜLKELERE `UMEM BECERİ 10` PROJESİNİ TANITTI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin temsilcilerine ’UMEM Beceri 10’ projesini tanıttı.
TOBB Birlik Merkezi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, işsizliğin çözümü için UMEM Beceri 10 projesi ile ilgili tecrübelerini paylaşacaklarını kaydederek, AB ülkelerinde işsizliğin yüzde 10,3, gençlerde ise yüzde 22’ye çıktığını anlattı. Türkiye’de ise yüzde 8,8 işsizlik oranı varken, işsizlik rakamının gençlerde yüzde 17,3 oranında olduğunu ifade eden Yavuz, işgücü piyasasının ihtiyaç analizlerini yaptıklarını dile getirdi. Yavuz, 19 ilde 500
sanayiciye ulaştıklarını ve ne tür elemana ihtiyaç duyduklarını belirlediklerini kaydetti. İşverenlerin mesleki eğitimin bir parçası haline geldiğini anlatan Yavuz, Türkiye’nin tüm illerinde 111 Meslek Lisesi’ne yaklaşık 50 milyon dolar yatırım yapıldığına işaret etti. Odalar kanalıyla ihtiyaç duyulan alanlara yatırım yapıldığının altını çizen Yavuz, tüm Türkiye’de meslek edindirme kurslarının açıldığını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Vekili Namık Ata, gençler arasındaki işsizlik oranından bahsederek, bu oranın 2009 yılında yüzde 25 olduğunu kaydederek 2010 yılında da bu oranın yüzde 20’nin altına indiğini belirtti. Türkiye’de istihdamın 1 milyon 700 bin kişi arttığını belirten Ata, artışın son yıllarda yaşanan en büyük istihdam artışı olduğunun altını çizdi. Ata, Bakanlık olarak İş-Kur’a personel alarak hizmet kapasitesini arttırmayı amaçladıklarını belirterek, yeni iş gücü ihtiyaç
analizi ile taleplerin daha iyi analiz edileceğini söyledi. Kadın ve genç istihdamı teşvik amacıyla yasal düzenlemenin Şubat ayında çıktığını kaydeden Ata, İş Kur Mesleki Eğitim alan kursiyerlerin istihdam edilmeleri halinde Sosyal Güvenlik primlerinin işveren paylarının 54 aya kadar kurum tarafından ödendiğini ifade etti.
İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi Direktörü Savaş Alpay da, küresel krizin işsizliğin önemli bir sorun haline getirdiğini belirterek, işsizlik rakamlarının yükseldiğine dikkat çekti. İşsizliğin yükseldiğine vurgu yapan Alpay, özellikle işsizliğin gençleri etkilediğine işaret etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir