SAĞLIK - 19 Mayıs 2021 Çarşamba 11:13

HASVAK’tan kanser tedavisi gören çocuklara destek

A
A
A
HASVAK’tan kanser tedavisi gören çocuklara destek

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) üyeleri, Ankara Dr.

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) üyeleri, Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi’ni ziyaret ederek, kanser tedavisi görev çocuklar için giyim yardımında bulundu.


Devlet Hastaneleri ve hastanelerde yatan hastalara yardım amacıyla 1974 yılında “Gönüllüler Grubu” olarak kurulan, 1985 yılında yasal vakıf olan ve çalışmalarına 47 yıldır devam eden HASVAK, pandemi döneminde de faaliyetlerine ara vermiyor. Tedavi konularında ilmi eğitim ve araştırmalar yapan, hastane malzeme ve cihazlarının modernizasyonu için gerekli çalışmalarda bulunan, vatandaş, hastane personeli, doktor ve hastaların sağlık konularında eğitimleri için her türlü konferans, seminer, kurs ve toplantılar düzenleyen HASVAK üyeleri, Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek, Çocuk Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklar için bağışta bulundu.



Kanser tedavisi gören çocuklara atlet, çocuk bezi, pijama ve tulum takımı bağışlandı


Uzman Doktor Nuran Kavun Çimen öncülüğünde Çocuk Onkoloji Servisi’ni ziyaret eden vakıf yetkilileri, tedavi gören çocuklara zıbın, atlet, bez, pijama ve tulum takımı bağışladı. Pandemi döneminde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen ziyarette, bağışlanan malzemeler Onkoloji Servisi Başhemşiresine teslim edilerek çocuklara ulaştırıldı.


Ziyaret kapsamında ayrıca HASVAK Kurucu Genel Başkanı Engin Öztürk’ün iki yıl önce kaleme aldığı, hayatını ve çalışmalarını anlattığı “Engin - Hayat Herkese Has Bir Yolculuk” adlı kitabı da Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan doktor ve hemşirelere hediye edildi.



“Çocuklarımızı mutlu edebilmek bizim için oldukça değerli”


Pandemi döneminde çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini ifade den HASVAK Kurucu Başkanı Engin Öztürk, “Gerçekleştirdiğimiz ziyaret kapsamında Onkoloji Servisinde tedavi gören çocuklarımızın ihtiyacı olan malzemeleri kendilerine ulaştırma imkânı bulduk. Çocuklarımıza yardım etmek ve hastanede yattıkları süreçte onları mutlu edebilmek, ihtiyaçlarını bağışlamak bizler için oldukça değerli. Hepimiz bir gün bu dünyadan ayrılacağız, arkamızda bırakacağımız hoş seda ancak yardımlarımız, hayır hizmetlerimiz olacaktır. Ne verirsen elinle o gider seninle” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında hırsızlık yüzde 39.6 azaldı Kayseri’de 2025 yılında ‘hırsızlık’ olaylarında yüzde 39.6 oranında düşüş sağlanarak, olayların yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Çalışmalarda, 4 milyon 420 bin TL’lik çalıntı malzeme sahiplerine teslim edildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipler tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sonucu, kentte meydana gelen ‘hırsızlık’ olayları yüzde 39.6 oranında azaldı. Bahse konu ’hırsızlık’ olaylarının yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Kayseri’de gerçekleşen ‘evden hırsızlık’ olaylarında yüzde 47.5 düşüş sağlanarak, olayların yüzde 82.4’ü aydınlatılırken, ‘otodan hırsızlık’ konusunda yapılan çalışmalarda, yüzde 48.9 oranında düşüş sağlanıp, olayların yüzde 89.4’ü aydınlatıldı. Bir başka konu olan ‘motosiklet hırsızlık’ olaylarında yüzde 48.8 düşüş sağlanarak, olayların tamamı aydınlatıldı. Ekipler tarafından ‘işyerinden hırsızlık’ konusunda ise yüzde 12.3 düşüş sağlanırken, olayların yüzde 96.4’ü gün yüzüne çıkarıldı. Yapılan operasyonlarda yakalanan şüphelilerden; 141’i adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 177’si de sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Öte yandan, yakalanan şüphelilerden toplam 4 milyon 420 bin TL değerinde altın, ziynet eşyası, para, cep telefonu, bisiklet, elektrikli bisiklet, scooter ve muhtelif eşyalar ele geçirilerek, sahiplerine teslim edildi.