POLİTİKA - 23 Haziran 2021 Çarşamba 13:56

Bakan Karaismailoğlu, Sırp mevkidaşı Momirovic ile bir araya geldi

A
A
A
Bakan Karaismailoğlu, Sırp mevkidaşı Momirovic ile bir araya geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Tomislav Momirovic ile bir araya geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Tomislav Momirovic ile bir araya geldi.


Bakan Karaismailoğlu, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Tomislav Momirovic ile bir araya geldi. Bakan Karaismailoğlu, görüşme öncesi yaptığı açıklamada 19 yıldır Türkiye’de yapılan büyük ulaştırma hamlesinin artarak devam ettiğini aktardı. Bunlar içinde en son teknolojinin kullanıldığı, büyük mühendislik gerektiren projeleri bitirmeye başladıklarını belirten Karaismailoğlu, bunları yaparken Türk mühendis ve müteahhitlerle çalıştıklarını ifade etti. 19 yıldır ulaştırma hamlesi sayesinde Türkiye’de dünyanın en yetkin mühendislik, proje ve müteahhitlik firmalarının geliştiğine vurgu yapan Karaismailoğlu, "Bizler de tabii ki bu 19 yılda edindiğimiz bilgi, birikim ve yeteneklerimizi dost, kardeş ülkeyle paylaşıyoruz. Bu nedenle Sırbistan’da başlamış olan ikili ilişkilerdeki olumlu gelişmeler ve burada çalışan Türk müteahhitlerin başarılı olmasını biz de canı gönülden destekliyoruz. Devam eden Sırbistan’daki projelerin bir an önce bitirilmesi, Sırbistan’ın yeni ihtiyaçları, talepleri doğrultusunda yeni projelerin geliştirilmesi konusunda her zaman onlara destek olmaya devam edeceğiz" dedi.


Bakan Momirovic ise, her iki ülke için önemli konulardan bahsedeceklerini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin son 140 yıl içinde en iyi düzeyde bulunduğunu söyledi. Momirovic, 2017’de Belgrad-Saraybosna Otoyolu projesinin imzalarının atıldığını anımsatarak, söz konusu yolun yapılması için o zaman karar aldıklarına işaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve ortak çalışmaların Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini aktaran Momirovic, ortak projelerin özellikle Covid-19 sürecinde hem iki ülke hem de tüm bölge için olumlu etkisi olduğunu bildirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Dere ıslahı çalışmasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiler Zonguldak’ta yüklenici firmanın dere ıslah çalışması sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiğini fark eden mahalle sakininin tepkisi üzerine çalışmalar durduruldu. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kesimle ilgili zabıt tuttu. Zonguldak-Ankara karayolunun 6’ncı kilometresinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; dere ıslah çalışmasını bir yüklenici firmaya ihale etti. Gökgöl Vadisi olarak bilinen alanda yapılan çalışmalar sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacı kökünden kesildi. Makine sesini duyunca olay yerine gelen mahalle sakini Engin Zaman, bölgenin korunması için dilekçelerinin olduğunu ancak ağacın kesildiğini fark edince çalışmaları durdurduğunu anlattı. “Porsuk ağaçlarının yer aldığı denize en yakın seviyedeki yer dünyada tek bu vadi” İş makinesinin operatörünü bölgeden uzaklaştırdığını ardından da Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdiğini ifade eden Zaman şöyle dedi: “Ağacı kestiklerini görünce kepçeciyi kovdum. Sonra yetkilileri arama çalıştım. Bir kısmına ulaştım, bir kısmına ulaşamadım. Ben burayı anlatmak istiyorum. Burası Gökgöl Vadisi. Bu vadinin özelliği şu. Bütün dünyada Porsuk ağaçları 750 ila 1000 rakım arasında yaşar. Dünyada bir tek Gökgöl Vadisi’nde denize en yakın seviyede olan yer bu vadidir. Buranın korunması için dilekçelerim var. Burası dünyaya mirasımız bir yer. Kestikleri ağaç bin 183 yaşında olacaktı" diye konuştu. Ekipler gelene kadar ağacın başında nöbet tuttu İhbar üzerine olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri söz konusu ağacın kesilmesiyle ilgili zabıt tuttu. Bölgeye tersip bendi yapılacağını öğrendiğini anlatan Zaman, “Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelip zabıt tuttu. Yapacakları bir şey yok. Kepçeciyi kovdum. ’Bu dereye giremezsiniz’ dedim. Kepçeciden öğrendiğim buraya tersip bendi yapacaklarmış. Tersip bendi yapacaksınız da burada ne işiniz var sizin" dedi. Tutanağın tutulmasının ardından ekipler ve mahalle sakini Engin Zaman kesilen ağaçtan hatıra amacıyla bir parça alarak olay yerinden ayrıldı. Ağacın kesildiği ve çalışmaların yapıldığı bölge dron ile havadan görüntülendi.