EKONOMİ - 19 Temmuz 2021 Pazartesi 11:29

Başkentli çiftçilere akaryakıt ve enerji desteği sağlanacak

A
A
A
Başkentli çiftçilere akaryakıt ve enerji desteği sağlanacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi yerli üreticileri destekleyerek, Ankara ekonomisine katkı sağlayan kırsal kalkınma projelerine bir yenisini daha ekledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yerli üreticileri destekleyerek, Ankara ekonomisine katkı sağlayan kırsal kalkınma projelerine bir yenisini daha ekledi.


“En büyük hayalim Ankaralıyı zengin etmek” diyen Başkan Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla, “Bu sözümüzü tutuyoruz. Çiftçilerimize bugüne kadar her fırsatta destek olduk. Diğer desteklerimizin yanında ‘akaryakıt ve enerji desteği’ sağlamak üzere çalışmalarımız devam ediyor” notunu paylaştı.


Akaryakıt ve enerji desteği ile başkentli çiftçi rahatlayacak


Sözleşmeli üreticilikten tohum dağıtımına, damızlık teke yardımından gübre dağıtımına kadar pek çok alanda yerli üreticiye destek veren Büyükşehir Belediyesi şimdi de akaryakıt ve enerji desteği için harekete geçti. Başkentli çiftçilere özellikle pandemi döneminde ekonomik yönden destek olmayı sürdüren Yavaş, “En büyük hayalimiz Ankaralı üreticiyi zengin etmek demiştik. Sözümüzü tutuyoruz. Çiftçilerimize bugüne kadar her fırsatta destek olduk. Diğer desteklerimizin yanında ‘akaryakıt ve enerji desteği’ sağlamak üzere çalışmalarımız devam ediyor” sözleriyle müjdeyi duyurdu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Etkili yağış sonrası Keçiören Belediye Başkanı Özarslan sahaya indi Başkentte etkili olan sağanak yağış sonrası Keçiören’in birçok noktasında yaşanan sel ve taşkınlarda hasar gören yerlerde Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan incelemelerde bulundu. Dün akşam saatlerinde Ankara genelinde etkili olan sağanak yağış, Keçiören’in belli noktalarında sel ve taşkına neden olurken Keçiören Belediye Başkanı Özarslan sahaya inerek çalışmaları yerinde inceledi. Şiddetli yağışın başlamasıyla kurulan koordinasyon merkezine başkanlık eden ve sabah saatlerine kadar yağıştan olumsuz etkilenen vatandaşların evlerine giden Ösarslan, “Belediye olarak her zaman yanınızdayız. Gerekli incelemeler yapılacak ve elimizden gelen desteği sağlayacağız” dedi. Hasar tespit çalışması yapıldı Meteorolojik uyarı sonrası teyakkuza geçirilen Keçiören Belediyesi ekipleri sağanak yağışın etkili olmasıyla birlikte sel ve taşkın noktalarına ulaşarak müdahalelerde bulundu. Çalışmaları sahada takip eden Başkan Özarslan vatandaşların yanında yer alarak gerekli desteğin verileceğini söyledi. Özarslan ve beraberindeki yetkililer sel ve taşkının yaşandığı noktaları da tek tek gezerek hasar tespit çalışmasında bulundular. “İvedilikle müdahale ettik” Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte açıklama yapan Özarslan, “Keçiören sokaklarında tüm ekiplerimizle birlikte mücadele ettik. Bütün müdahaleleri ivedilikle gerçekleştirdik. Mevcut durumu rehabilite etmek için sahada olmayı sürdüreceğiz” dedi.
Eskişehir ESTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü, ENTAK’a akredite ilk 3 bölümden biri oldu Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümü, Endüstriyel Tasarım Akreditasyon Kuruluna (ENTAK) 5 yıl süreyle akredite edildi. Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen akreditasyon belgesi teslim törenine, Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Onur Kaya, Prof. Dr. Yunus Özdemir, ENTAK Başkanı Prof. Dr. Gülay Hasdoğan, ESTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Tutal, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aydın Öztoprak ve ESTÜ Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Duysal Tütüncü Demirbaş katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Özcan, akreditasyon sürecinin 4 Nisan’da tamamlandığını hatırlatarak, “ESTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü, aldığı bu akreditasyon belgesi ile Türkiye’nin tam akreditasyon almış ilk üç endüstriyel tasarım lisans programından biri olmuştur” dedi. ESTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Tutal da, yaptığı konuşmada ENTAK Akreditasyon Belgesi’nin ESTÜ’deki endüstriyel tasarım eğitiminin kalitesinin somutlaştırılmasına katkı sağlayacağına vurgu yaptı. Akreditasyon belgesini ENTAK Başkanı Prof. Dr. Gülay Hasdoğan’ın elinden alan Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Duysal Tütüncü Demirbaş ise, akreditasyondan dolayı ENTAK Başkanı Prof. Dr. Gülay Hasdoğan ve ETMK Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aydın Öztoprak’a teşekkür etti.