GENEL - 13 Şubat 2013 Çarşamba 16:10

ANKARA KALKINMA AJANSI`NDAN ``˜İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK` SEMİNERİ

A
A
A
ANKARA KALKINMA AJANSI`NDAN ``˜İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK` SEMİNERİ

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, ``Uyguladığımız destek programları ile 230`a yakın projeye yaklaşık 28 milyon liralık bir kaynağı bölgemize kullandırdık`` dedi.
Ankara`yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesi vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Ankara Kalkınma Ajansı, inovasyon ve girişimcilik potansiyelini artırmak için çalışmalar sürdürüyor. Mesleki eğitim, kurumsal kapasite, proje döngüsü yönetimi, proje hazırlama ve dış ticaret gibi alanlarda eğitim semineri düzenleyen Ajans, ``2023 Vizyonuna Doğru İnovasyon Ve Girişimcilik: Fırsatlar, Zorluklar Ve Riskler`` başlıklı seminerini bugün gerçekleştirdi. Türkiye Barolar Birliği Litai Hotel`de yapılan seminere, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı katıldı.
Eğitmen Gökhan Yücel tarafından gerçekleştirilen seminerde, dünya ekonomisinin ilk 10`unu oluşturan ülkelerin ``˜inovasyon ekosistemleri` ve ``˜ulusal stratejileri` ele alındı. Seminerde açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Balcı, önümüzdeki dönemin en güçlü aktörlerinden birisinin küresel kentler olacağını belirterek, yüksek rekabet gücüne sahip, vizyonu geniş, ufku açık, geleceğe odaklı kentlerin dünya kenti olmaya aday olduğunu söyledi.
Ankara`nın yeni yüz yılın dünya kenti olmaya aday olduğunu ifade eden Doç. Dr. Balcı, ``Bölgemiz; sahip olduğu üniversiteleri, araştırma merkezleri ve dinamik genç nüfusuyla girişimcilik ve bilgi odaklı kültürü öne çıkaran bir şehir konumundadır. Ankara`da toplam 21 yükseköğretim kurumu, yaklaşık 240 bin öğrenci ve 18 bin öğretim elemanı vardır`` dedi.
Ankara Kalkınma Ajansı olarak bölge vizyonunu ``˜Yaşam kalitesi yüksek, dünya ile rekabet eden düşünce ve yeniliğin başkenti Ankara` olarak belirlediklerine dikkat çeken Doç. Dr. Balcı, ``Bu vizyon çerçevesinde kuruluşumuzdan itibaren uyguladığımız destek programları ile 230`a yakın projeye yaklaşık 28 milyon liralık bir kaynağı bölgemize kullandırdık. Ayrıca ajansımızca düzenlenen farklı eğitim programlarından yararlanan kişi sayısı 12 bini aştı`` diye konuştu.
İlkinin 2011 yılında, ikincisinin ise Aralık 2012`de düzenlendiği Yenilikçi Ankara Proje Pazarı etkinliği ile bölgedeki yenilikçi projelerin sergilenmesine öncülük edildiğini dile getiren Doç. Dr. Balcı, geçen yıl bu kapsamda 75 yenilikçi proje için 15 milyon lira kaynak kullanıldığını belirterek, bu yıl ise yenilikçi projelerin desteklenmesi için 12 milyon lira bütçenin ayrıldığının altını çizdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir