GENEL - 26 Ocak 2012 Perşembe 16:33

CUMHURBAŞKANI GÜL`ÜN EŞİNDEN BÜYÜKELÇİ EŞLERİNE YEMEK

A
A
A
CUMHURBAŞKANI GÜL`ÜN EŞİNDEN BÜYÜKELÇİ EŞLERİNE YEMEK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, Ankara’da görev yapan büyükelçilerin eşlerine yeni yıl yemeği verdi. Gül, "Ülkemiz, insanımız keşfedilmeye değer pek çok zenginliği bünyesinde barındırmaktadır. Size tavsiyem resmi ve diplomatik çevrenin dar kalıplarına sıkışmadan bu ülkenin tarihi ve kültürel değerlerini mümkün olduğu kadar keşfetmeye çalışın" dedi.
Hayrünnisa Gül, yeni yıl dolayısıyla Ankara’da yerleşik kadın büyükelçiler ile büyükelçilerin eşlerine Çankaya Köşkü’nde öğle yemeği verdi. Yemeğe Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış, TBMM Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı Fazilet Dağcı Çığlık ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’in eşi Reyhan İsen de katıldı. Gül, yemeğe, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili’nin eşi Sabine Bili’yi davet etmedi.
Yemek öncesi bir konuşma yapan Gül, 12 bin yıllık eşsiz bir mirasa sahip olan Türkiye’nin, asırlardır medeniyetlerin ve dinlerin buluşma noktası olduğunu söyledi. Tarih boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapan Türkiye’nin, tüm bu farklılıkları en büyük zenginliği olarak değerlendirerek ahenk içinde bir arada yaşatmayı başardığını vurgulayan Gül, herkesin Türkiye’nin zengin mozaiğinde, kültürüne, değerlerine, kimliğine dair bir şeyler bulabileceğinden emin olduğunu dile getirdi. Gül şunları kaydetti:
"Türkiye’de kendinizi çok da yabancı gibi hissetmeyeceğinizi ümit ediyorum. Ülkemiz, insanımız keşfedilmeye değer pek çok zenginliği bünyesinde barındırmaktadır. Sizlere tavsiyem resmi ve diplomatik çevrenin dar kalıplarına sıkışmadan bu ülkenin tarihi ve kültürel değerlerini mümkün olduğu kadar keşfetmeye çalışın. İnanıyorum ki misafirperver milletimiz sizleri Türkiye ailesinin bir parçası olarak görerek, en iyi şekilde ağırlayacaktır. Böylece burada geçirdiğiniz süre içinde ömür boyu tebessümle
hatırlayacağınız değerli anılar biriktirmekle kalmayıp, ülkelerimiz arasındaki dostluğa da kalıcı katkılarda bulunabilirsiniz."
Eşi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün uluslararası görevle başlayan, milletvekilliği, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı ile devam eden kariyeri boyunca, pek çok diplomat ve eşini yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirten Gül, yabancı misyon eşlerinin ülkelerini en iyi şekilde temsil etmek için nasıl gayret gösterdiğine yakından şahit olduğunu anlattı. Yabancı misyon eşlerinin büyük fedakarlıklarla, bazen çok zor şartlar altında eşlerinin yanında yer aldığını ve onlara destek verdiğini vurgulayan Gül, ’’Tüm
bu zorluklara rağmen ifa ettiğiniz vazifeyle sizler, sadece ülkenizi, insanınızı, kültürünüzü en iyi şekilde temsil etmekle kalmıyor, ülkeler arasında işbirliği ve karşılıklı anlayışın gelişmesini sağlayarak, aslında uluslararası barış ve istikrara da hizmet ediyorsunuz’’ dedi.
Dünyanın dört yanında açlıktan, ilaçsızlıktan, terör ve savaşlardan binlerce insanın hayatını kaybettiği bir yılın daha geride kaldığını kaydeden Gül, her yeni yılın, geçmişin muhasebesini yapmak ve tüm insanlık için barış ve huzur dolu bir geleceğe dair ümitleri tazelemek adına bir fırsat olduğunu belirtti. Gül, "Umarım 2012 yılı artık bu iyi dileklerin sözde kalmayıp gerçeğe dönüştüğü, herkesin birbirine daha duyarlı olduğu, saygı gösterdiği, hoşgörüyle yaklaştığı bir yıl olur" temennisinde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Büyükşehir; 450 personel, 100 araç ile haşereyle mücadele ediyor Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Başkanlığı’na bağlı ilaçlama ekipleri, kentin 15 ilçesinde haşere mücadelesini sürdürüyor. Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri insan sağlığını tehdit eden sivrisinek, hamamböceği, karasinek, fare ve pire gibi haşerelerin kontrol altına alınması için çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Bu çerçevede özellikle bina bodrumlarındaki hidrofor çukurları, inşaat sahalarındaki su birikebilecek asansör boşlukları ve sığınaklar, foseptikler, yağmur suyu ve kanalizasyon sistemleri, rögarlar, dereler gibi yerleşim yerlerindeki kritik noktalarda düzenli olarak ilaçlama yapılıyor. Bu bölgelerde kullanılan ilaçlar, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ürünler olup, hem kapalı hem de açık alanlarda etkin bir şekilde kullanılabiliyor. Parklar, gübrelikler, çöp konteynerleri, süs havuzları gibi haşere üremesine neden olan alanlara müdahale edilerek, haşere gelişimi önleniyor. Ayrıca içinde yağmur suyu birikebilecek kullanılmayan otomobil lastikleri toplanarak sivrisinek gelişiminin önüne geçilmesinin yanı sıra, geri dönüşüme gönderilerek çevre kirliliği de önlenmiş oluyor. İl genelindeki derelerde yapılan temizlik ve yol verme çalışmaları ile suyun durgunlaşması engellenerek sivrisineklerin gelişme ortamı haline gelmesi önleniyor. Depremden etkilenen bölgelerde ve yıkım süreci devam eden binaların olduğu alanlarda ise özellikle sineklere yönelik gece ilaçlamalarına ağırlık verilerek, rögarlar, foseptik çukurları, yüzme havuzları ve atık depolama alanları gibi kritik noktalar düzenli olarak kontrol edilip ilaçlanıyor. Büyükşehir ekipleri, gün boyunca 450 personel ve 100 ilaçlama aracıyla 15 ilçede haşere mücadelesini sürdürüyor.
İstanbul Mecidiyeköy’de akıl almaz olay: Oturma izni biten Kenyalı kadın soyunarak polise direndi Şişli Mecidiyeköy’de polisin pasaport kontrolü yapmak istediği Kenyalı kadın, oturma izni olmayınca soyunarak polise direndi. Arbedede polis ekibi, kadına üstünü örtmek için battaniye ile müdahale etti. Yaşananlar kameralara yansırken, soyunan kadının o anlarını uyarılara rağmen kayda alan iki şahıs ise polise hakaret ve iftirada bulununca gözaltına alındı. Olay, dün saat 13.00 sıralarında Şişli Mecidiyeköy metro istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre öğle saatlerinde kimlik kontrolü yapan polis ekibi, Kenya uyruklu bir kadını durdurdu. Ancak oturma izni biten ve üstünde pasaportu olmayan kadın, polise tartışmaya başladı. O esnada kadına gözaltına alınmamak için soyunmaya başladı. İç çamaşırıyla kalan kadına, kadın polis memurları üstünü örtmek için battaniye ile müdahale etti. Oturma izni bitince soyunarak polise direndi Kadın gözaltına alınacağı esnada metro istasyonundaki iki şahıs, o anları kayıt altına almaya başladı. Polise çeşitli iftira ve hakaretlerde bulunan iki şahıs, uyarılara rağmen izinsiz olarak kayıt almaya devam edince polis tarafından gözaltına alındı. Pasaportu olmayan ve oturma izni biten kadın, emniyette ifadesinin alınması ve adli işlemlerinin yapılması sonrasında sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için geri gönderme merkezine gönderildi. İzinsiz kayıt alan iki şahıs gözaltına alındı Kadın ayrıca kendisini izinsiz kayıt altına alan iki şahıstan da şikayetçi oldu. Gözaltına alınan iki şahıs, E.V. ve kadın E.E.’nin emniyette çeşitli suçlardan 12 adet kaydı olduğu ortaya çıktı. Şahısların adliyeye sevk edileceği öğrenildi.