ÇEVRE - 13 Mart 2023 Pazartesi 10:18

Altındağ Belediyesi’nden deprem bölgesine temizlik desteği

A
A
A
Altındağ Belediyesi’nden deprem bölgesine temizlik desteği

Deprem bölgesine ilk günden itibaren destek veren Ankara Altındağ Belediyesi, Hatay ve Osmaniye’de temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem bölgesine ilk günden itibaren destek veren Ankara Altındağ Belediyesi, Hatay ve Osmaniye’de temizlik çalışmalarını sürdürüyor.


Deprem bölgesinde Altındağ Belediyesi yaraları sarmaya devam ediyor. Hatay ve Osmaniye’de yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdüren Altındağ Belediyesi ekipleri, bir yandan da bölgede temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Bölgede arı gibi çalışan ekipler, çöpleri titizlikle bölgeden uzaklaştırarak, halk sağlığını korumaya katkı sağlıyor.


“Bölgeyi tertemiz yapıyoruz”


Deprem bölgesine ilk günden itibaren her alanda yardım ve destek sağladıklarını ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Bölgede ekiplerimiz ağır hasarlı binaların yıkımını gerçekleştirirken, bir yandan da enkazları kaldırmaya devam ediyoruz. Ancak bölgede dikkat edilmesi gereken en önemli konu, temizlik. Salgın hastalık riskine karşı çöplerin hızla toplanması ve uzaklaştırılması gerekiyor. Ekiplerimiz özveriyle çalışıyor. Depremzede vatandaşlarımızın sağlığı için ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi.


Balcı, ihtiyaç duyulan her alanda deprem bölgesine ve depremzede vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Lüksemburg Büyük Dükalığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı atandı. Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Karadağ nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürü Ayda Ünlü atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Altay, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Fendoğlu, Devlet Yardımları Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Öz, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Önder Demirezen ve Birinci Hukuk Müşavirliğine Zuhal Edis atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında ise açık bulunan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Değer Ecer ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Hasan Bebek atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Yakup Yıldırım getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici ve 15. Bölge Müdürü Abdulkerim Kaya görevden alındı ve yerlerine 4. Bölge Müdürü olarak Murat Ayvazoğlu ve 15. Bölge Müdürü olarak Bayram Doğan atandı. Karar ile birlikte Sağlık Bakanlığına açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Bozkurt atandı.