GENEL - 21 Haziran 2023 Çarşamba 13:59

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, antrenör ve spor uzmanı sorunlarını dile getirdi

A
A
A
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, antrenör ve spor uzmanı sorunlarını dile getirdi

Büro Memur Sendikaları (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ‘21 Haziran Antrenörler Günü’ vesilesiyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çalışan antrenör ve spor uzmanlarının sorunlarına değindi.

Büro Memur Sendikaları (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ‘21 Haziran Antrenörler Günü’ vesilesiyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çalışan antrenör ve spor uzmanlarının sorunlarına değindi.


Büro Memur Sendikaları (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ‘21 Haziran Antrenörler Günü’ dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Yazgan günün anlam önemi istikâmetinde antrenör ve spor uzmanı kadrolarının genel idare hizmetleri sınıfından çıkarılarak, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil edilmesi gibi öncelikli sorunların çözülmesi gerektiğinin önemini vurguladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda çalışan memurların bahsedilen sorunlarının çözümü üzerine yaptıkları çalışmalardan da söz eden Yazgan, düzenlenecek çalıştayda bu çalışmaları raporlaştıracaklarını dile getirdi.


Tüm antrenör ve spor uzmanlarının 21 Haziran Antrenör Günlerini kutlayan Yazgan, “21 Haziran Antrenörler Günü” vesilesiyle Gençlik Spor Bakanlığı’nda genel idari hizmetler sınıfında görev yapan Antrenör ve spor uzmanlarının fiilen yürüttükleri tüm görevlerin eğitim ve eğitim planlama faaliyetleri olduğu dikkate alınarak, antrenör ve spor uzman uzmanı kadrolarının genel idare hizmetleri sınıfından çıkarılarak, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil edilmesi öncelikli başlıklarımız arasında. Antrenörlerin fiilen yerine getirdikleri eğitimlerin 15 saati eğitim hizmet sınıfında olduğu gibi maaş karşılığı kabul edilerek bu süreyi aşan eğitim çalışmalarının ek ders olarak değerlendirilmesi ve karşılığında ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir” diye konuştu.



“Bir kamu görevinin ifası için görevlendirilen personelin giderlerinin de kamu tarafından karşılanması esastır”


Yazgan şu şekilde devam etti:


“Bir kamu görevinin ifası için görevlendirilen personelin giderlerinin de kamu tarafından karşılanması esastır. Dış görev sebebiyle görev yerlerindeki yemek hizmetinden yararlanamayan antrenörler 2155 sayılı bazı kanun kamu personeline tayin bedeli verilmesi hakkında kanun dahiline alınarak kendilerine anılan kanun çerçevesinde tayin bedeli ödenmesi sağlamak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Öte yandan 2010 yılında yayınlanan Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde üstün başarı gösterenlerin ödüllendirilmesi hakkında Yönetmeliğe hüküm eklenerek Türkiye olimpik hazırlık merkezi ve spor eğitim merkezlerinde görev yapan antrenörlere ödül verilmesi, ayrıca şampiyonaya girerken sporcuya yetiştiren antrenörün sporcuya eşlik etmesiyle, sporcuyu yetiştiren antrenörün ödüllendirilmesi hususunda kesin ve bağlayıcı bir hüküm kurulması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”



“Yüzme antrenörlerine sağlık izni verilerek bu personelin fiili hizmet tazminatı dahilinde değerlendirilmesi için çalışıyoruz”


Resmi spor müsabakaları için görevli oldukları il dışına görevlendirilen antrenörlere yol gideri ve gündelik yanında konaklama bedeli ödenmemesi nedeniyle oluşan mağduriyetin gideril giderilmesi için de çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Yazgan, “ Bakanlığa ait yüzme havuzlarında görev yapan yüzme antrenörlerine sağlık izni verilerek bu personelin fiili hizmet tazminatı çerçevesinde değerlendirilmesi için çalışıyoruz. Bakanlık emrinde antrenör kadro ve pozisyonlarında görev yapan personelin eğitim amacıyla sporcu tarama, çocuk oyunları ve buna benzer görevler için il merkezi ve ilçe okullarında görevlendirilmeleri halinde harcamalara karşılık olmak üzere dış göreve ilişkin olarak ilave ödeme yapılması için çalışmalarımız sürmekte” şeklinde konuştu.


“Antrenör çalışma usul ve esaslarında değişikliğe gidilerek günün şartlarına uygun düzenleme için çaba sarf ediyoruz”


Kamu bünyesinde asli unsur olarak çalışan antrenörlerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini de vurgulayan Yazgan, “Antrenör çalışma usul ve esaslarında değişikliğe gidilerek günün şartlarına uygun antrenörlerin ihtiyaçlarını bakanlığın vizyonuyla örtüşecek şekilde karşılayabilmek için eş güdüm ile yetkili sendika olarak birlikte müzakere ederek yeniden düzenleme yapmak için çaba sarf ediyoruz. Bakanlıkta görev yapan antrenörlerin antrenman süresince tüketecekleri içme sularının bakanlık tarafından karşılanması için çalışıyoruz. Bakanlıkta görev yapan antrenör ve spor eğitim uzmanlarının istekleri dışında idari hizmetlerde çalıştırılmama konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.


Yazgan, belirttiği konularla ilgili çalışmalarının devam edeceğini belirterek, bu konularda şartların iyileştirilmesi halinde Türkiye’nin de spor konusunda dünyada daha iyi noktalara geleceğini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kendilerini uyaran adamı darp eden şahıslar otomobili bırakıp kaçtı Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 3 şahıs, trafikte kızını rahatsız ettikleri için kendilerini uyaran adamı darp edip otomobili yolda bırakarak kaçtı. Darp edilen vatandaş hastaneye kaldırıldı. Olay, Tosya ilçesi Rıhtım Boyu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.K. isimli vatandaş otomobiliyle, kızı S.K. ise motosikletiyle evlerine gitmek için arka arkaya seyir halindeyken, aynı yöndeki bir otomobildeki 3 genç, S.K. idaresindeki motosikleti taciz etti. Durumu fark eden H.K. aracını durdurarak, otomobildeki gençleri uyarmak istedi. Araçta bulunan 3 genç, çıkan tartışma sırasında H.K.’yi darp etti. Bu sırada sesleri duyan vatandaşlar araya girerek kavgayı ayırdı. Olayın ardından 3 genç, bulundukları otomobili olay yerinde bırakarak kaçtı. Yaşlı adam hastaneye kaldırıldı 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Darp edilen H.K. sağlık ekipleri tarafından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, olay yerinde bırakılan otomobilin sahibinin oğlu olduğu öğrenilen ve olaya karıştığı değerlendiren 1 kişiyi olay yerinin yanında bulunan okulun bahçesinde yakaladı. Şahıs, polis merkezine götürdü. Şahısların olay yerinde bıraktığı otomobil ise otoparka çekildi. Olayın S.K.’nin kullandığı motosikletin trafikte şahıslar tarafından taciz edilmesiyle başladığını ifade eden gördü tanığı Akif Dalsız, "Ben sesler üzerine geldiğimde, kızın babası, ‘ayıp değil mi, gençlik böyle olur mu’ diyordu. Daha sonra çocuk adamın yakasına yapıştı, adam da onun yakasına yapıştı. Büyüğe hiç saygı yok. Ayırmaya kalktığımızda ilk önce kıza vurdu. Babası, ‘ne yapıyorsun’ derken ona saldırdılar. Millette ahlak kalmamış, bu gençlik nereye gidiyor bilmiyoruz. Nereye kadar böyle devam edecek" dedi. Polis ekipleri olay yerinden kaçan diğer 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
Kahramanmaraş Doktor önerilerini dinlemeyen anne ihmalden tutuklandı Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu’nda 15 Nisan tarihinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada olayın faili İsa Aras Mersinli’nin annesi ihmali bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi’nde bulunan okulda gerçekleşen saldırıyla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, olayın failinin sağlık durumuna ilişkin tüm bilgi ve belgelerin ilgili sağlık kuruluşlarından temin edildiği kaydedildi. Yapılan incelemelerde, iki farklı kurumda görevli psikologların olaydan önce failin çocuk psikiyatrisi desteğine ihtiyaç duyduğunu belirttiği, ancak anne P.P.M.’nin bu önerileri dikkate almadığı ifade edildi. Açıklamada, "Olayın faili İsa Aras Mersinli’nin, dosyaya yansıyan sağlık sorunlarının tespitine yönelik tüm bilgi ve belgeler ilgili sağlık kuruluşlardan temin edilmiştir. Bu evrakların yapılan incelenmesi neticesinde, resmi ve özel iki farklı kurumda görevli iki psikoloğun olay tarihinden önceki tarihlerde İsa Aras Mersinli’nin çocuk psikiyatri polikliniğinde tedaviye ihtiyaç duyduğu yönünde teşhis ve öneride bulunmalarına rağmen anne P.P.M.’nin doktor önerilerini dikkate almayarak söz konusu tıbbi desteğe yönelik psikiyatri polikliniklerine müracaatta bulunmadığı ve bu şekilde failin ölüm ve yaralama eylemlerini gerçekleştirmesine sebebiyet verdiği değerlendirilen psikolojik rahatsızlıklarının tedavisindeki sorumluluklarında ihmal gösterdiği tespit olunmuştur. Bu doğrultuda Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığımızca, şüpheli P.P.M.’nin somut olaydaki ihmali eylemi ve bu ihmal neticesi oluşan neticenin vehameti hususları dikkate alınarak tutuklaması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevki yapılmıştır. Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince yapılan sorgu neticesi, P.P.M.’nin CMK 100 maddesi gereğince tutuklanmasına karar verilerek şüphelinin Ceza İnfaz Kurumlarına teslimi sağlanmıştır. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle yürütülmektedir"
Konya İlhan Palut: "Fenerbahçe galibiyeti bir öz güven ve bir enerji verecekse bu açıdan da bu galibiyetin bize getirdiği artılar olacaktır" Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Fenerbahçe’yi mağlup ettikleri maçın ardından, "Fenerbahçe galibiyeti bir özgüven ve bir enerji verecekse bu açıdan da bu galibiyetin bize getirdiği artılar olacaktır" dedi. Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde kendi evinde Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup etti. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Hem bir Türkiye Kupası çeyrek final maçı. Hem de rakip Fenerbahçe. Zaten öncesinde bu iki parametreyi ortaya koyduğumuz zaman ne kadar önemli bir karşılaşma olduğu ortaya çıkıyor. Ligdeki iyi sonuçlar, puan durumundaki biraz nefeslenme aslında bize bu maça daha fazla yoğunlaşma şansını verdi ve oyuncu seçimlerinde bizi bazı tereddütlerden kurtardı açıkçası. Oyuncularım gerçekten çok istekliydi. Tesislerdeki hava, antrenmanlardaki hava gerçekten bu maçı istedikleri ve kupada ilerlemek istedikleri yönündeydi. 40-45 dakika başa baş bir oyun vardı. Tabii ki Fenerbahçe de geldi. Biz ilk 45 dakika aldığımız topları üçüncü bölgeye çok iyi taşıdık ama daha çok net pozisyona ihtiyacımız vardı. Ama bu arada iyi savunma yaptık Fenerbahçe’ye de net pozisyon vermedik. Rakibi geri koşturamadık ve Fenerbahçe sürekli denemelerde bulundu. Ama dediğim gibi işin savunma kısmında başarılıydık. İkinci yarı zaten uzatmanın son dakikalarında bir duran top ve devamında bir penaltı kazandık. İnanılmaz değerli bir dakikada. Hücumsal olarak etkili olmakta zorlandığımız anlarda bir nevi imdadımıza yetişen bir pozisyon oldu. Penaltı golü Fenerbahçe’nin bütün oyuncularıyla yüklenişi, Fenerbahçe’nin karambolleri derken orayı bir şekilde kurtarmamız gerekiyordu ve bir şekilde savunabildik ve önemli bir galibiyet aldık. Evet şu anda yarı finaldeyiz, kupada ilerliyoruz. Camianın özlediği bir sonuç. Mutluyuz, taraftarımızı sevindirdik. İleriye bakış açısından şunu söyleyebilirim. Fenerbahçe galibiyeti bir özgüven ve bir enerji verecekse bu açıdan da bu galibiyetin bize getirdiği artılar olacaktır. Oyuncularımı kutluyorum" diye konuştu.
Konya Domenico Tedesco: "Böylesine bir eleme maçında eğer gol atamazsanız bir sonraki tura gitmeniz çok zor olur" Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Konyaspor’a mağlup oldukları maçın ardından, "Böylesine bir eleme maçında eğer gol atamazsanız bir sonraki tura gitmeniz çok zor olur" dedi. Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde deplasmanda Konyaspor’a 1-0 mağlup oldu. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, "Çaykur Rizespor maçında 2-2’ye getiren golü yemiş olmak bizim için büyük bir darbe, büyük bir yumruk gibiydi. Bugün maçın ilk dakikalarında da bunu hissedebildik. Takım maça yavaş bir başlangıç yaptı. İstediğimiz şeyleri sahaya yansıtamadık. Süre geçtikçe, dakikalar geçtikçe takım daha iyi bir görüntü sergiledi. Bana göre en iyi oynadığımız periyot uzatmaların ilk yarısıydı. Uzatmaların ilk yarısındaki 15 dakikalık periyotta dominant bir oyun sergiledik. Rakibi geriye gömdük, topu çevirmeyi başardık, yön değiştirdik, Pozisyonlara girdik. Çok net girmiş olduğumuz pozisyonlar vardı. Böylesine bir eleme maçında eğer gol atamazsanız bir sonraki tura gitmeniz çok zor olur. Bir üst tura çıkmanız çok zor olur. Çünkü 120 dakika oynanıyor maç ve dolayısıyla siz gol atamadıktan sonra tabii ki bir penaltıdan veya bir kontrataktan veya bir duran toptan gol yiyebiliyorsunuz. Benim için bugün takımın problemi belki 5 tane net pozisyonu değerlendiremememizdi" şeklinde konuştu. Bugünkü oyun sisteminin 4-3-3 olduğunu, İsmail Yüksek’in de süre almasını istediklerini ifade eden Tedesco, "Maç ritmi yoktu, artık ağrı da hissetmiyor. Onu birazcık tekrar aktif hale getirmek istedik derbi maçı öncesi. Çünkü derbi maçı öncesinde bunu yapmasaydık ona hiç süre vermeden derbide ona süre vermek riskli olabilirdi. Guendouzi’nin aslında ofansif bir yaklaşımı da var. Kendisini ’8,5’ diye nitelendirebiliriz. Hatta zaman zaman ’10’ bile oynayabilir" diye konuştu.