POLİTİKA - 30 Ocak 2012 Pazartesi 18:17

CHP MYK TOPLANTISI

A
A
A
CHP MYK TOPLANTISI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, 26 Şubat’ta toplanacak 16. Olağanüstü Kurultay’ın çalışmalarını yürütmek üzere MYK üyelerinden oluşan bir komisyon kurulduğu bildirdi.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplanan CHP MYK, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantının ardından Parti Sözcüsü Güler, yazılı bir açıklama yaparak, toplantıda güncel siyasi gelişmelerin değerlendirildiğini ve örgütsel çalışmaların ele alındığını kaydetti. MYK’nın değerlendirmeler sonunda, Hamas’ın Türkiye’de temsilcilik açması için koşulların uygun ve yeterli olmadığını belirlediğini ifade eden Güler, "Çünkü, Filistin’in Ankara Büyükelçiliği, Filistin halkının tamamını temsil
etmekle görevlidir. Hamas’ın ayrıca temsilcilik açmasına izin vermek, Filistin halkının birleşme ve birlikte hareket etme iradesine zarar verebileceği gibi, Türkiye’nin iç güvenliği bakımından da çeşitli olumsuzluklara yol açabilir. AK Parti Hükümeti’nin Hamas temsilciliğine ilişkin kararını, hem Filistin’in birliği, hem de Türkiye üzerindeki etkileri bakımından yeniden değerlendirmeye alması gerekir" dedi.
"MYK ÜYELERİNDEN OLUŞAN BİR KOMİSYON KURULDU"
Örgütsel çalışmaların değerlendirildikten sonra, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na Parti Meclisi Üyesi Deniz Pınar Atılgan’ın getirilmesine karar verildiğini anlatan Güler, Atılgan’ın siyasi çalışmalara 1978 yılında CHP Gençlik Kolları’nda başladığını ve partinin çeşitli kademelerinde görevler aldığını hatırlattı. CHP MYK’da uzun zamandan beri sürdürülen tüzük değişikliği çalışmalarının da değerlendirdiğini belirten Güler, açıklamasında şunları kaydetti:
"Parti örgütlerinden alınan görüş ve önerilere dayanılarak üretilen taslaklardan üçüncüsünü, Parti Intranet sistemi üzerinden görüşe açtı. Bu arada, Sayın Genel Başkanın çağrısı üzerine 26 Şubat 2012 Pazar günü toplanacak olan 16. Olağanüstü Kurultay’ın çalışmalarını yürütmek üzere MYK üyelerinden oluşan bir komisyon kuruldu. Komisyonda, MYK Üyeleri Nihad Matkap, Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin, Atilla Emek, Birgül Ayman Güler, Mehmet Zeki Gündüz, Perihan Sarı ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil yer
aldı."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’ın Nisan ayı ihracatı 69 milyon dolar oldu Önemli tarım ürünleri ile ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan Aydın’ın Nisan ayı ihracatı 69 milyon dolar oldu. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini açıklarken 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde ihracatın 6 milyar 18 milyon dolar olduğu belirtildi. Paylaşılan verilere göre ise Aydın’ın 2024 yılı Nisan ayı ihracat rakamları belli oldu. Zeytinden incire kadar birçok ihracat ürününe sahip Aydın’ın Nisan ayı ihracat rakamı ise 69 milyon dolar oldu. Ayrıca dünya lideri olduğumuz çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ürünlerinin ihracatını domine ettiği Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 2024 yılı Nisan ayında ihracatını yüzde 10’luk artışla 70 milyon dolara taşıdı. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ise ihracatını 39 milyon dolara taşıdı. Ege Bölgesi’nin ihracatı 2 milyar 323 milyon dolar Ege Bölgesi, 2024 yılının Nisan ayında ihracatını 2 milyar 323 milyon dolara taşıdı. İzmir, Ege Bölgesi ihracatına 1 milyar 437 milyon dolarlık katkı sağlarken, bu ihracatın 256 milyon dolarlık dilimi Ege Serbest Bölgesi ve İzmir Serbest Bölgesi’nden geldi. Ege Bölgesi illerinden Aydın, 69 milyon dolarlık, Kütahya 31 milyon dolarlık ihracat yaparken, Uşak Nisan ayında 23 milyon dolar, Afyonkarahisar 22 milyon dolar ihracata imza attı.