POLİTİKA - 31 Ocak 2012 Salı 15:18

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU`NDAN KURULTAY DEĞERLENDİRMESİ

A
A
A
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU`NDAN KURULTAY DEĞERLENDİRMESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İki kurultayı birleştirme olanağımız yok. Tüzüğe göre dokunamıyoruz, ayrı ayrı yapacağız. Yeni tüzükte bu garabeti de ortadan kaldıracağız. Böylece kurultay taleplerini birleştirme imkanımız çıkacak" dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısı sonrası basın mensuplarının olağanüstü tüzük kurultayına yönelik sorularını cevapladı. İkinci kurultayın ne zaman yapılacağının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, yarın ilan edileceğini belirterek, "İki kurultayı birleştirme olanağımız yok. Tüzüğe göre dokunamıyoruz, ayrı ayrı yapacağız’’ dedi.
Basın mensuplarının ikinci kurultay için 1 Mart tarihinin öne çıktığını ifade etmeleri üzerine Kılıçdaroğlu, "İlan, yarın ya da öbür günkü gazetelerde olacak. Yeni tüzükte bu garabeti de ortadan kaldıracağız. Böylece kurultay taleplerini birleştirme imkanımız çıkacak. Şu anki tüzük ona izin vermiyor" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne gidip gitmeyeceklerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarla görüşüyoruz" şeklinde cevap verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir