DÜNYA - 01 Şubat 2012 Çarşamba 21:16

GENÇLERBİRLİĞİ-GAZİANTEPSPOR MAÇININ ARDINDAN

A
A
A
GENÇLERBİRLİĞİ-GAZİANTEPSPOR MAÇININ ARDINDAN

Gaziantepspor’u 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, "Alkışlanacak şekilde, çok güzel bir gol bize galibiyeti getirdi" dedi.
Spot Toto Süper Lig’in 24. haftasında kendi evinde oynadıkları ve 1-0 kazandıkları Gaziantepspor maçı sonrasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Fuat çapa, yaptığı konuşmada, bugün Gençlerbirliği’nin 4 tane banko oynayan futbolcusunun sahada bulunmadığını hatırlatan Çapa, "18 kişilik kadromuzda kim varsa getirdik" şeklinde konuştu.
"Bundan sonraki maçları futbolcuların bireysel kalitesi değil futbolcu karakterleri belirleyecek" diyen Çapa, "Bence bugün bizim futbolcularımız bunu çok iyi gösterdi. Bireysel anlamda gelişme sağlamalılar ama takım ruhu anlamında çok mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Futbolcularımız büyük bir özveriyle oynuyor. Bu da açıkçası bizi mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.
Çapa, "Hak ettiğimiz bir galibiyeti aldığımızı düşünüyorum. Çok fazla pozisyon vermedik. Bizim 3 tane pozisyonumuz var. Bunlardan bir tanesi de alkışlanacak şekilde, çok güzel bir golle galibiyeti getirdi" dedi.
Çapa, 40 puana ulaştıklarını belirterek, "İnşallah hedeflemiş olduğumuz puanları hatta fazlasını alır İstanbul’da oynayacağımız karşılaşmalara hazırlık yaparız" şeklinde şeklinde konuştu. Yoğun maç trafiğine, zorlu hava koşullarını eklenmesini de değerlendiren Çapa, hava koşullarından dolayı bağ sakatlıkları çoğaldığını belirtti.
Galibiyet golünü atan Gençlerbirliği’nin başarılı oyuncusu Oktay Delibalta ise, 90 dakika boyunca daha fazla pozisyon arayan tarafın kendileri olduğunu dile getirerek, "Topu daha fazla ayağımızda tutan bizdik. Maçı daha fazla hak ettik. Zorlu hava koşullarına rağmen maçı kazandığımız için mutluyuz" dedi.
Yasin Öztekin de konuşmasında, soğuk havaya rağmen takım oyunu oynayarak 3 puanı aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.
GAZİANTEPSPOR CEPHESİ
Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise konuşmasında, sonuçtan memnun olmadığını ifade ederek, "90 dakikaya bakacak olursak vasat bir futbol var" dedi.
Karaman, Hava ve saha şartları nedeniyle Serdar Kurtuluş’un sakatlanıp erkenden oyundan çıkması nedeniyle bir teknik adam olarak oyuncu değişikliklerinde kendisini zorlandığını belirtti.
Serdar Kurtuluş’un oyundan çıkmasının ardından 2. ve 3. oyuncu değişikliğini yaparken tedirgin olduğunu ifade eden Karaman, Oktay’ın attığı o güzel golün dışında Gençlerbirliği’nin net bir pozisyonu bulunmadığını söyledi. Maçın 1-0’ken Popov’un pozisyon bulduğunu aktaran Karaman, "Böyle bir maç izledik. Oyunsal olarak eksiklerimiz var. Bunları gidereceğiz. Giderebilmek için hava ve saha koşullarının iyi gitmesi gerekiyor. Cumartesi önümüzde çok önemli bir karşılaşma var. Galatasaray maçına daha iyi
hazırlanıp ve burada yaptığımız hataları yapmadan istediğimiz skoru alırız" diye konuştu.
Gaziantepspor’un savunma oyuncusu Şenol Can da, zor bir maç olacağını tahmin ettiklerini anlatarak, 80. dakikada talihsiz bir gol yiyerek mağlup olduklarını ve bu maçın telafisini Galatasaray’ı yenerek telafi edeceklerini belirtti.
Başarılı oyuncu Marek Sapara ise konuşmasında, maçı kaybetmeyi hak etmediklerini ifade ederek, "Kaleyi tutan bir şut bizim umutlarımızı ve 3 pouan ıaldı götürdü. 3 puanı almak için geldik buraya ama ne yazık ki hayal kırıklığına uğradık, futbolda böyle şeyler oluyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir