YEREL HABERLER - 25 Temmuz 2013 Perşembe 14:23

ÇANKAYA BELEDİYESİ`NDEN, `ESKİ EŞYANI ATMA, ALALIM` KAMPANYASI

A
A
A
ÇANKAYA BELEDİYESİ`NDEN, `ESKİ EŞYANI ATMA, ALALIM` KAMPANYASI

Çevreci çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Çankaya Belediyesi, ihtiyaç fazlası eski eşyaların atılmadan belediyeye bildirilmesi halinde evden alınabileceği bir kampanya başlattı.
Başlatılan çalışmayla ihtiyaç fazlası eşyalar, ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturulacak. Belediye ayrıca ``˜Tadilat atıkları kentimizi kirletiyor, izin vermeyelim` başlıklı diğer çalışmayla da inşaat sonrası ortaya çıkan molozların gelişi güzel yerlere atılmasını önlemeyi amaçlıyor. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, doğa dostu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Başkan Tanık, düzenlediği basın toplantısıyla, çalışmalarını anlattı.
Başkan Tanık, Çankaya Belediyesi Emek Hizmet Binası`nda gerçekleşen toplantıda, ev ve iş yerlerinde yapılan tadilatlar sonucu ortaya çıkan yıkıntı atıklarının dere yataklarına, boş arsalara, piknik alanlarına atıldığını vurguladı. Geçen yıl 2266.5 ton atık toplamış olan belediyenin elindeki olanaklarla kaçak hafriyat dökümüne ilişkin denetim yaptığını ifade eden başkan Tanık, ``Atıklardan çoğu kez döküldükten sonra haberdar olduğumuz için bu konuda vatandaşın duyarlılığı ve bize vereceği destek çok önemli`` dedi.
Dikmen ve Oran`ın yanı sıra özellikle İmrahor vadisinde düzenli olarak dökülen atıklarla, doğa cinayeti işlendiğini ifade eden Tanık, ``Vadi önemli ölçüde tahrip edilmiş durumda. Hafriyat atıkları denetimi Büyükşehir Belediyesi`nin yetki ve sorumluluğunda. Ayrıca İmrahor vadisini kentsel dönüşüm alanı ilan eden Büyükşehir, bölgede iki kere sorumluluk altındadır. Tahribatın önüne geçilmesi Ankara`ya ve Ankaralıya borçtur`` diye konuştu.
1990`lı yıllarda 486 olan zabıta sayısının norm kadro nedeniyle 204`e gerilediğini belirten Tanık, ``Söz konusu alanlarda kolluk güçlerle denetim yapabilmemiz çok güç. Sorunun çözümü için, norm kadro verilmesini, Büyükşehir Belediyesi`nin konuya ilişkin duyarlılığının artmasını ve vatandaşın çalışmalarımıza destek olmasını talep ediyoruz`` dedi.
Belediye olarak, atıkların yasal döküm alanlarına taşınmasının takipçisi olacaklarını vurgulayan Tanık, şunları kaydetti:
``Molozların resmi döküm alanlarına döküldüğünü kontrol etmek için tadilat yapan firmanın atıkları döktüğü yere ilişkin döküm fişi istenmelidir. Söz konusu fişi getirmeyenler belediyemize bildirilmelidir. Kaçak dökümlerin yoğun olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız, inşaat atıklarını kent içinde herhangi bir yere döken araçların fotoğrafını çekerek ve plakasını alarak bize iletmelidir. Biz, cezai işlem uygulayacağız.``
``ÇÖPE MOBİLYA ATMAYIN EVİNİZDEN ALALIM``
Çöp kenarlarına bırakılan mobilyalar konusuna da değinen Tanık, kendilerine bildirilmesi durumunda mobilyaları ücretsiz olarak evlerden alacaklarını, kullanılabilir halde olanları ihtiyaç sahiplerine ileteceklerini, kullanılamaz halde olan eşyaları ise, ÇAYED ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarla kadın sığınma evinden ayrılarak ev kuracak kadınlar gibi tüm ihtiyaç sahibi gruplar için değerlendireceklerini ifade etti. Tanık, böylece sokakta kalıcı bir kirliliğin oluşmamasını da amaçladıklarını belirtti.
Söz konusu çalışmalara ilişkin slayt gösterimi eşliğinde bilgilendirme sunumu yapan Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Eser Atak şunları kaydetti:
``Vatandaşlarımızdan, Çankaya Belediyesi`ni 458 89 03 numaralı telefondan arayarak, tadilat atıklarını yasal alanlara dökmeyenlere ilişkin ihbarda bulunmasını bekliyoruz. Çöpe atacağınız eşyaları ise, 458 89 00 numaralı telefonu arayarak Temizlik İşleri Müdürlüğü`ne bildirmeniz yeterli olacak. Bir program dahilinde ihtiyaç fazlası mobilyanızı evinizden alıp ihtiyaç sahipleriyle buluşturacağız.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Meclis üyesini sıkıştırıp, aracı yumrukladı… O anlar kamerada Bursa’da Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, trafikte yol verme tartışması sonrası saldırıya uğradı. İddiaya göre yol vermediği gerekçesiyle öfkelenen şüpheli sürücü, Bodur’u takip ederek aracına saldırdı. O anlar kameraya yansırken, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Hamitler Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde seyir halinde olan Özlem Bodur, yol verme meselesi nedeniyle tanımadığı bir sürücünün tepkisiyle karşılaştı. İddiaya göre şüpheli sürücü, bu nedenle trafikte Bodur’u sıkıştırarak sinkaflı el hareketlerinde bulundu. Sıkıştırma nedeniyle durmak zorunda kalan Bodur, bu sırada araçtan inen şahıs A.G.’nin saldırısına uğradı. Şüpheli önce aracın aynasını kırdı, ardından araca yumruk atıp olay yerinden uzaklaştı. O anlar kameraya yansırken, şüphelinin "Seninle görüşeceğiz, seni öldürürüm" şeklinde tehditlerde bulunduğu iddia edildi. Olay sonrası polis merkezine başvuran Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, maddi zarar oluşmadığını ancak hakaret ve tehditlere maruz kaldığını belirterek şikâyetçi oldu. Yapılan araştırmada söz konusu aracın sahibinin A.G. olduğu tespit edildi. Şüpheli A.G.’nin ifadesinde suçlamaların bir kısmını kabul ettiği öğrenildi. Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda adliyeye sevk edilen şüpheli A.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, olayın ardından AK Parti ve MHP’li milletvekillerinden ve Meclis üyelerinden Özlem Bodur’a destek mesajları geldi. Milletvekilleri, trafikte şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak sürecin yakından takip edileceğini ifade etti.
Aydın Bir kişinin öldüğü kaçak define olayında 1 tutuklama Aydın’ın Efeler ilçesinde iddiaya göre define aramak için kaçak kazı yaparken girdiği tünelde mahsur kalan şahıs ekiplerin saatler süren arama çalışmasının ardından ölü olarak bulunurken, tünelin dışında bekleyen diğer şahıs ise jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, sabaha karşı Kalfaköy Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, define aramak için kaçak kazı yaptıkları iddia edilen şahıslardan biri açtıkları tünele girdi. Dışarıda kalan T.Y. (44) içerideki Sezer Ayhan (32) isimli arkadaşından uzun süre haber alamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma Ekibi (JAK) yönlendirildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler tünel içerisindeki Ayhan’a ulaşmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 20 metre uzunluğundaki tünelin uzun ve dar olması ekiplerin çalışmalarını güçleştirirken, saatler süren kurtarma çalışmalarının ardından Ayhan ölü olarak bulundu. İzmir İl Afet Müdürlüğü’nden getirilen temiz hava besleme sistemi ile mahsur kaldığı tünelden ölü olarak çıkarılan Ayhan’ın cansız bedeni hastane morguna kaldırılırken, kesin ölüm nedeni yapılacak olan otopsinin ardından belli olacak. Tutuklandı Tünel dışında kalan T.Y. isimli şahıs jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen T.Y. çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Emre Belözoğlu: "Minimum 7-8 oyuncuyla beraber değişmesi gereken bir takımımız var" Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, minimum 7-8 transfer yapılması gerektiğini söyledi. Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Kasımpaşa deplasmanda oynadığı Galatasaray’a 3-0’lık skorla yenildi. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, "Galatasaray’a karşı yapabileceğimiz net bir şekilde detaylandırdığımız yerler vardı. Oyunu tutmak adına bence elinden geldiğince uygulamaya çalışan bir oyuncu grubum var. Oyunu 1-0 tuttuk. Galatasaray geçiş yaparken, topu kaptırdığınızda geçişe geçişte güçlü bir takım. Set hücumunda güçlü bir takım. İki tarafı da çok iyi oynayabilen bir takım. Bunun hazırlığını yapmıştık. 1-0 giderken 65-70’te hamle yaptık. Hamlenin karşılığında da biraz daha cüretkar oynamaya çalıştık. Böyle olunca da biraz daha onların daha rahat alan bulmasını vesile oldu. Hücum anlamında isteklerimizi yapamadık. Defans anlamında belli alanlarda Galatasaray’ı sıkıştırdık. Oyuncularımın isteğini, arzusunu görebiliyorum. Devreyle beraber değişmemiz gerekiyor. Kasımpaşa ilk defa sahasında maç kazanmadan devreyi bitirdi. O yüzden takımımızda değişim kaçınılmaz gibi duruyor. Hemen yarından itibaren 3 gün antrenman yapacağız. 2 Ocak’ta kampa gideceğiz. Minimum 7-8 oyuncuyla beraber değişmesi gereken bir takımımız var. İnşallah bunu yaparız" diye konuştu. Gelmeden önce kadroyla ilgili ekibiyle değerlendirme yaptığını ifade eden Belözoğlu, "Buna rağmen en iyisini yapmak için buradayız. Kadroyu güçlendireceğimizi düşündüğümüz bir devre arası var. Bence Kasımpaşa’nın bunu yapması gerekiyor. Kerem (Demirbay) iyi bir oyuncu. İsmi geçen oyunculardan biri de o. Topu tutmada, yönlendirmede o benim istediğim oyunu ortaya çıkabilecek bu tarz oyunculara ihtiyaç var gibi görünüyor. Ceyhun Bey’le görüştük, başkanlarımızla görüştük. Takımın güçlenmesi adına bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. 17 maçın minimum 8-9 galibiyet çıkarabilecek bir takım inşa edeceğiz. Şikayet edecek durumda değilim. Şikayet etmemeliyim bu kadroya geldiysem. Bugün planlarımızın bazıları tuttu, bazıları tutmadı. Karşımıza güçlü bir takım vardı" şeklinde konuştu. "Elimde peynir, domates varken, kimse benden sucuklu ya da sosisli pizza beklememeli" Elindeki kadroyla iyi işler çıkarmaya çalıştığını vurgulayan Emre Belözoğlu, "Elindeki malzemeyle en iyi lezzeti çıkarabilecek oyunu yapmak durumundayım. Elimde peynir, domates varken, ben sadece peynirli domatesli en güzel pizzayı yapmalıyım. Kimse benden sucuklu ya da sosisli pizza beklememeli. Bu işin gerçeği budur. Teknik adamlar bir şeyleri konuşurken biraz daha gerçekçi yaklaşmalılar. Ben burada elimdeki mevcutla bile en iyi neyi yapabilirim, bunun derdindeyim. Ofansif anlamda kesinlikle değişmemiz gereken, gelişmemiz gereken yerler var" ifadelerini kullandı. Her çalıştırdığı takımın kendisine tecrübe olduğunu aktaran Belözoğlu, "Elimizdeki güce göre en lezzetlisini yapmak zorundasınız. Ankaragücü’yle yaşadığımız süreç tamamen bence hakemlerin organize ettiği bir süreçti. Antalyaspor, geçen sene bence yine ligin en sıkıntılı kadrolarından bir tanesiydi ama bence iyi iş çıkardık. Lige çok iyi başladık. 4 maçta 9 puan aldık. Camia mutsuz, 4 maçın 4’ünü de kazanmamız gerekiyor diyorlardı. Ben o yüzden bıraktım. Çünkü bazen ülkede gerçeklerle karşılaşmak istemeyen bir grupla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Gerçekçi bakacağız. Bunları tecrübe olarak görüyoruz. Teknik adamlık kariyerimde iyi de gitse kötü de gitse hedeflerimden vazgeçmeden yoluma devam edeceğim. Bu bir tecrübe. Hep böyle bakarım" diyerek sözlerini tamamladı.
Eskişehir Aynı anda aynı caddede 4 kaza: Başka kaza olmasın diye çaba gösterdiler Eskişehir’de yağmurun etkisiyle aynı yolda aynı anda toplam 4 ayrı kaza meydana gelirken, çekici bekleyen sürücüler diğer araçların kaza yapmaması için yoğun çaba gösterdi. Bir otomobilin duvara çarptığı kazada 1 kişi yaralanırken, aracını pert eden oğluna kızan baba, "Gece vakti burada ne işin var?" diyerek tepki gösterdi. Odunpazarı ilçesi Yenikent Mahallesi Zümrüt Caddesi üzerinde aynı anda 4 ayrı kaza meydana geldi. Edinilen bilgilere göre ilk kazada, Mustafa S.K. (19) idaresindeki 06 BM 8846 plakalı otomobil, yağmurdan dolayı kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Virajı alamayan otomobil, yol kenarındaki duvara çarptı. Kullanılamaz hale gelen araçta bulunan 4 arkadaştan B.E. isimli şahıs kazada yaralanırken, sürücü haricindeki 2 kişi kaza mahallinden uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. B.E. isimli yaralı, ilk müdahalesinin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Aracı pert eden oğluna kızdı Kazanın ardından şoka giren araç sürücüsü Mustafa S.K. (19) kullanılamaz hale gelen aracı üzülürken, olay yerine gelen yakınları arkadaşını, "Cana geleceğine mala gelsin" diyerek sakinleştirmeye çalıştırdı. Mustafa S.K.’nın olay yerine gelen babası Mustafa K. ise, "Gece vakti burada ne işin var?" diyerek oğluna tepki gösterirken, diğer aile ferleri bu kez de babayı sakinleştirmeye çalıştı. Aynı yolda kaza yapan sürücülerden diğer araçlara örnek hareket Öte yandan, aynı cadde üzerinde bahse konu kazaya sadece 300 metre uzaklıkta 3 ayrı kaza meydana geldi. 2 araç ve 1 motosiklet daha kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Bahse konu 3 kazada da yaralanan olmadı. Motosiklet sürücüsü kalkıp yoluna devam ederken, şarampole saplanan 39 FB 525 plakalı otomobil ve 65 HC 935 plakalı kamyonet sürücüleri çekici beklerken, diğer sürücüleri kaza yapmamaları için uyardı.