YEREL HABERLER - 25 Temmuz 2013 Perşembe 14:23

ÇANKAYA BELEDİYESİ`NDEN, `ESKİ EŞYANI ATMA, ALALIM` KAMPANYASI

A
A
A
ÇANKAYA BELEDİYESİ`NDEN, `ESKİ EŞYANI ATMA, ALALIM` KAMPANYASI

Çevreci çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Çankaya Belediyesi, ihtiyaç fazlası eski eşyaların atılmadan belediyeye bildirilmesi halinde evden alınabileceği bir kampanya başlattı.
Başlatılan çalışmayla ihtiyaç fazlası eşyalar, ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturulacak. Belediye ayrıca ``˜Tadilat atıkları kentimizi kirletiyor, izin vermeyelim` başlıklı diğer çalışmayla da inşaat sonrası ortaya çıkan molozların gelişi güzel yerlere atılmasını önlemeyi amaçlıyor. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, doğa dostu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Başkan Tanık, düzenlediği basın toplantısıyla, çalışmalarını anlattı.
Başkan Tanık, Çankaya Belediyesi Emek Hizmet Binası`nda gerçekleşen toplantıda, ev ve iş yerlerinde yapılan tadilatlar sonucu ortaya çıkan yıkıntı atıklarının dere yataklarına, boş arsalara, piknik alanlarına atıldığını vurguladı. Geçen yıl 2266.5 ton atık toplamış olan belediyenin elindeki olanaklarla kaçak hafriyat dökümüne ilişkin denetim yaptığını ifade eden başkan Tanık, ``Atıklardan çoğu kez döküldükten sonra haberdar olduğumuz için bu konuda vatandaşın duyarlılığı ve bize vereceği destek çok önemli`` dedi.
Dikmen ve Oran`ın yanı sıra özellikle İmrahor vadisinde düzenli olarak dökülen atıklarla, doğa cinayeti işlendiğini ifade eden Tanık, ``Vadi önemli ölçüde tahrip edilmiş durumda. Hafriyat atıkları denetimi Büyükşehir Belediyesi`nin yetki ve sorumluluğunda. Ayrıca İmrahor vadisini kentsel dönüşüm alanı ilan eden Büyükşehir, bölgede iki kere sorumluluk altındadır. Tahribatın önüne geçilmesi Ankara`ya ve Ankaralıya borçtur`` diye konuştu.
1990`lı yıllarda 486 olan zabıta sayısının norm kadro nedeniyle 204`e gerilediğini belirten Tanık, ``Söz konusu alanlarda kolluk güçlerle denetim yapabilmemiz çok güç. Sorunun çözümü için, norm kadro verilmesini, Büyükşehir Belediyesi`nin konuya ilişkin duyarlılığının artmasını ve vatandaşın çalışmalarımıza destek olmasını talep ediyoruz`` dedi.
Belediye olarak, atıkların yasal döküm alanlarına taşınmasının takipçisi olacaklarını vurgulayan Tanık, şunları kaydetti:
``Molozların resmi döküm alanlarına döküldüğünü kontrol etmek için tadilat yapan firmanın atıkları döktüğü yere ilişkin döküm fişi istenmelidir. Söz konusu fişi getirmeyenler belediyemize bildirilmelidir. Kaçak dökümlerin yoğun olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız, inşaat atıklarını kent içinde herhangi bir yere döken araçların fotoğrafını çekerek ve plakasını alarak bize iletmelidir. Biz, cezai işlem uygulayacağız.``
``ÇÖPE MOBİLYA ATMAYIN EVİNİZDEN ALALIM``
Çöp kenarlarına bırakılan mobilyalar konusuna da değinen Tanık, kendilerine bildirilmesi durumunda mobilyaları ücretsiz olarak evlerden alacaklarını, kullanılabilir halde olanları ihtiyaç sahiplerine ileteceklerini, kullanılamaz halde olan eşyaları ise, ÇAYED ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarla kadın sığınma evinden ayrılarak ev kuracak kadınlar gibi tüm ihtiyaç sahibi gruplar için değerlendireceklerini ifade etti. Tanık, böylece sokakta kalıcı bir kirliliğin oluşmamasını da amaçladıklarını belirtti.
Söz konusu çalışmalara ilişkin slayt gösterimi eşliğinde bilgilendirme sunumu yapan Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Eser Atak şunları kaydetti:
``Vatandaşlarımızdan, Çankaya Belediyesi`ni 458 89 03 numaralı telefondan arayarak, tadilat atıklarını yasal alanlara dökmeyenlere ilişkin ihbarda bulunmasını bekliyoruz. Çöpe atacağınız eşyaları ise, 458 89 00 numaralı telefonu arayarak Temizlik İşleri Müdürlüğü`ne bildirmeniz yeterli olacak. Bir program dahilinde ihtiyaç fazlası mobilyanızı evinizden alıp ihtiyaç sahipleriyle buluşturacağız.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Trafikte ortalığı savaş alanına çevirmişti: 4 şüpheli yakalandı Kocaeli’de bir sürücünün trafikte sinirlenerek taksiye, yolcu otobüsüne ve bir otomobile çarptığı olayın sebebinin "yol verme" meselesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, dün Derince ilçesi Çınarlı Mahallesi’nde trafikte tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine öfkelenen hafif ticari araç sürücüsü; taksiye, yolcu otobüsüne ve bir otomobile çarptı. Çevredeki vatandaşların korku yaşadığı olayda, sürücünün kontrolsüz manevraları nedeniyle çarptığı araçlarda hasar oluştu. Bunun üzerine taraflardan biri sopa ile hafif ticari araca saldırdı. Aracın durmasının ardından bazı kişiler sürücüye yönelik saldırıda bulundu. Olay yerine gelen trafik polisi, tarafları ayırmak ve gerginliği sona erdirmek için yoğun çaba sarf etti. Yol verme kavgasında 4 şüpheliye adli kontrol şartı Olaya ilişkin inceleme başlatan polis ekipleri, kasten yaralama ve mala zarar verme kapsamında, olaya karıştıkları belirlenen Ç.Y., E.B., C.K. ve B.B. isimli şahısları gözaltına aldı. Yapılan araştırmada şahısların trafikte yol verme nedeniyle olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi. Konuyla ilgili olarak gözaltına alınan 4 şüpheli, ifadeleri sonrasında adliyeye sevk edildi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.