GENEL - 08 Şubat 2012 Çarşamba 12:18

HRANT DİNK DAVASINDA TİB`E YÖNELİK `İHMAL` İDDİALARI

A
A
A
HRANT DİNK DAVASINDA TİB`E YÖNELİK `İHMAL` İDDİALARI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Hrant Dink davasında telefon kayıtlarıyla ilgili bilgilerin mahkemeye ulaştırılmasında geç kalındığı iddialarının doğru olmadığını belirterek, "Bizden kaynaklanan bir gecikme yok. Mahkemeye yapılan itiraz 1.5 dosyada kalmış" dedi.
Acarer, Güvenli İnternet Günü dolayısıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek de katıldı. TİB’in, Hrant Dink davasında gerekli bilgiyi mahkemeye iletmekte geciktiği yönündeki eleştirilere cevap veren Şimşek, 17 Haziran 2011’de olayla ilgisi olmayan çok geniş bir insan kitlesinin bilgilerini kapsayan bu talebe, özel hayatın gizliliği gerekçesiyle itiraz ettiklerini hatırlattı. TİB’in
itirazının reddedildiğini hatırlatan Şimşek, "Daha sonra Adalet Bakanlığı adli soruşturmalarda bu tür bilgilerin kullanılmayacağı görüşüne yer verdi. Biz bunun üzerine yine itiraz ettik. Reddolursa mahkeme kararını uyguluyor. Bu mahkemeye verilen dosya içindeki bilgiler 1.5 aydır dosyada bekletildi. İstenildiği takdirde mahkeme bir günde sonuç çıkarabiliyor. Hatta 3-5 saat içinde de sonuç çıkabilirdi" dedi.
Tayfun Acarer ise konuyla ilgili basında çok suçlamalar çıktığını hatırlatarak, "Bizden kaynaklanan bir gecikme yoktur. Bir mahkeme kararı var. Tam tersi yönünde. Adalet Bakanlığı ve Yargıtay’ın kararı oldu. Bu davayla ilgili iletişim başkanlığımız mahkeme kararına itiraz etti. Bu Yargıtay’ın kararı. Bu mahkeme kararı doğru değil diye itiraz ettik ancak itirazımız 1.5 ay dosyada kalmış. Basında ise ’TİB kararı yerine getirmiyor’ diye eleştiriler aldık" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.