YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 16:05

Chp İstanbul Milletvekili Müslim Sarı Davutoğlu İçin '21 Yüzyılın Enver Paşası' Benzetmesi Yaptı

A
A
A
Chp İstanbul Milletvekili Müslim Sarı Davutoğlu İçin '21 Yüzyılın Enver Paşası' Benzetmesi Yaptı

AHMET UMUR ÖZTÜRK
– CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmelerinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için '21. yüzyılın Enver Paşası' benzetmesinde bulundu.
Dışişleri Bakanlığı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Bakan Davutoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yaptıktan sonra milletvekillerinin eleştiri ve görüşlerini dinledi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Türkiye'nin kapitalist bir dış politika yürütmediğini belirterek, bunun en iyi örneği olarak Suriyeli sığınmacılara Türkiye'nin 2 milyar dolar para harcamasını gösterdi. İsrail'in özür dilemesine de değinen Gök, Türkiye'nin ilkeli ve vizyoner bir dış politika yürüttüğünü belirtti.
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu’nun CHP'lilerin Türkiye'nin komşularını sayamayacakları sözleri ise CHP’li milletvekillerini kızdırdı. CHP İzmir Milletvekili Aytuğ Atıcı, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na “Doğru yaptığını zannediyorsunuz, etrafınıza da inanmıyorsunuz” eleştirisini yönelterek, bölgede ticari faaliyetlerin iflas ettiğini söyledi.
CHP İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı da, Davutoğlu'nun Cumhuriyet tarihinin ve kabinenin en başarısız bakanı olduğunu iddia ederek, “İran ve Irak ile ilişkileri neden tekrardan canlandırınız?” dedi. Sarı, Bakan Davutoğlu'na '21. yüzyılın Enver Paşası' benzetmesinde de bulundu.
CHP Ankara Milletvekili Izzet Çetin, sarin gazını kimin kullandığını sorarak, Türkiye'nin teröre destek veren ülke konumuna düşmek üzere olduğunu ifade etti.
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ise komşu ülkelerle sorun olduğunu ifade ederek, bu bağlamda Büyük Ortadoğu Projesi'nin ne olduğunu sordu. Günal ayrıca, Suriye'de kimyasal silah kullanımı ortada yokken Türkiye'nin kimyasal silah çığırtkanlığı yaptığını öne sürdü.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, çözüm sürecine değinerek, Avrupa ülkelerinde kurulan terör örgütü yanlısı televizyon kanallarının kapatılmasına sevindiklerini ve Türkiye'de bu tür kanalların açılması gerektiğini savundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir