YEREL HABERLER - 06 Şubat 2014 Perşembe 20:10

Galatasaray Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası’nda Yarı Finalist

A
A
A
Galatasaray Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası’nda Yarı Finalist

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselen üçüncü takım Tofaş'ı 68-56 mağlup eden Galatasaray oldu.
8’li çeyrek final karşılaşmalarının ikinci gününün ilk karşılaşmasında, Galatasaray Liv Hospital ve Tofaş ile karşılaştı.
Mücadelenin ilk periyodunda Tofaş hücumda ve savunmadaki başarılı oyunu ile ilk 6 dakikayı 12-4 önde geçti. Galatasaray Liv Hospital hücumlarla Tofaş’ı zorlamasına rağmen 1. periyodu Tofaş 15-14 önde bitirdi.
2. periyotta ise sarı-kırmızılar ikinci periyota hızlı başladı. Bir ara oyundaki farkı 6 sayıya çıkaran sarı-kırmızılar bu serinin son 5 dakikasında skoru 24-23’e getirmeyi başardı. Karşılıklı ataklar şeklinde geçen bu serinin son bölümünde ise sarı-kırmızılar devreye 33-30 giren taraf oldu.
3. periyotta karşılaşmanın üçüncü setinde pota altı ve hücumda etkili olan Galatasaray, skoru 51-49 giren taraf oldu.
Karşılaşmanın son periyodu Galatasaray son 5 dakikaya 58-51 önde girdi. Son saniyelerde karşılıklı basketlerle geçen karşılaşmayı sarı-kırmızılar 68-56 kazanarak yarı finale yükseldi.
STAT: Ankara Arena
HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Halil Baldemir, Mehmet Şahin
GALATASARAY LİV HOSPİTAL: Zoran xx 10, Cenk x 2, Furkan xx 9, Ender xxx 12, Sinan xx 6, Carlos xx 10, Engin x, Doğukan x, Hüseyin x, Nana xx 7, Zoran xx 10, Malik x 9, Henry xx 3
TOFAŞ: Rok x 9, Evren x 2, Serhat xx 5, Hakan x 8, Muhammed xx 2, Gökhan x, Uğur x 2, Ramazan x, Jure xx 9, Chinemelu xx 14, Marcus xx 5, Samet x
1. PERİYOT: 14-15 (Tofaş Lehine)
DEVRE: 33-30 (Galatasaray Liv Hospital Lehine)
3. PERİYOT: 51-49 (Galatasaray Liv Hospital Lehine)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mahallemde Maç Var projesinde çeyrek final heyecanı başlıyor Denizli’de başlatılan mahalleler arası futbol turnuvası, çeyrek final müsabakalarıyla devam ediyor. Turnuvanın çeyrek final karşılaşmaları 2 Mayıs Perşembe günü Saraçoğlu ve Başkarcı statlarında yapılacak. Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün öncülüğünde birçok kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşunun desteklediği "Mahallemde Maç Var" projesi, mahalleler arasında dostluk ve rekabeti pekiştirmek amacıyla düzenleniyor. Ekim 2023’te başlayan hazırlıklar sonucu, Ocak 2024’te başlayan müsabakalarda 50 mahalle takımı ve 970 genç sporcu kıyasıya mücadele ediyor. Projenin başında belirtilen amaçlarından biri de gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması ve sosyal çevrelerini iyileştirmelerine yardımcı olmaktı. Ayrıca, mahalle kültürünün güçlenmesine de önemli katkılarda bulunuyor. Turnuvanın çeyrek final müsabakaları, 2 Mayıs 2024 Perşembe günü Denizli’deki Saraçoğlu ve Başkarcı stadlarında gerçekleştirilecek. İlk maç 11.00’de, ikinci maç ise 13.00’te başlayacak. Çeyrek ve yarı final karşılaşmalarının tamamlanmasının ardından 16 Mayıs tarihinde Atatürk Stadyumu’nda büyük final karşılaşması yapılacak. Turnuvanın çeyrek final karşılaşma programı şu şekilde; Saraçoğlu Stadı Saat 11.00 Cumhuriyet - Akköy/Yukarışamlı Saat 13.00 Tekkeköy/Gökpınar - Goncalı/Karakova Başkarcı Stadı Saat 11.00 Akhan - Yenişehir Saat 13.00 Sümer - 1200 Evler
Manisa Eğitim-Bir-Sen’den öğretmenlere yapılan saldırılara tepki Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Halil Kallat, İstanbul ve Ankara’da eğitimcilere karşı yapılan saldırıların artık sabırları taşırma noktasına getirdiğine dikkat çekerek, "Öğretmenlerimizin şiddete karşı yasal güvence altında olmaları ve şiddetin kökünün kurutulması için acilen caydırıcı önlemlerin alınması kaçınılmazdır." dedi. İstanbul Sarıyer ve Ankara Pursaklar’da öğretmen ve müdür yardımcısına yönelik gerçekleştirilen saldırılan kabul edilemez olduğunu kaydeden Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Halil Kallat, "Toplumun inşası ve ihyası için var gücüyle çalışan, iyiliğin ve doğruluğun mimarı öğretmenlerin okullarda öğrencilerin gözü önünde şiddete maruz kalması eğitim camiası başta olmak üzere toplum vicdanını ciddi bir şekilde yaralamıştır. Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda görev yapan bir meslektaşımızın en basit tabiri ile kendini bilmez bir veli tarafından darp edilmesi ve Pursaklar/Borsa İstanbul MTAL’de müdür yardımcısı olarak görev yapan Sadettin Dinçer Öğretmenimizin öğrencisi tarafından yapılan bıçaklı saldırıda yaralanması artık sabırları taşırma seviyesine getirmiştir." diye konuştu. Açıklamasında öğretmenlerin şiddete karşı yasal güvence altında olmaları ve şiddetin kökünün kurutulması için acilen caydırıcı önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizen Kallat şunları söyledi: "Hayatı boyunca pedagoji ve psikoloji hakkında tek cümle kuracak kadar bilgisi olmayanların öğretmenlere parmak sallayarak işini öğretmeye çalışmaları, hak arama adı altında her türlü edepsizliğin öğretmene reva görülmesi, özgürlük ve özgüven kisvesi altında öğrencilerin her türlü davranışına göz yumulması eğitimin mutfağında olan öğretmenlerin görev yaptıkları kuruma ve hatta mesleklerine karşı aidiyet duygularını zayıflatmaktadır. Öğretmenlerimizin şiddete karşı yasal güvence altında olmaları ve şiddetin kökünün kurutulması için acilen caydırıcı önlemlerin alınması kaçınılmazdır. Meslektaşlarımıza karşı yapılan bu saldırıları kınıyor, yalnız olmadıklarını belirterek kendilerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Öğretmenlere karşı yapılan bu zorbalıklar, yapanların yanına kar kalmayacaktır."