YEREL HABERLER - 18 Şubat 2014 Salı 15:16

Ak Parti Grup Toplantısı

A
A
A
Ak Parti Grup Toplantısı

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN:
“ŞİMDİ ARTIK SON ÇETEYLE MÜCADELE EDİYORUZ, BU ÇETE DE TARİHE KARIŞTIĞINDA, BU PARALEL YAPI DA ÇÖKTÜĞÜNDE İNANIN DEMOKRASİNİN ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL KALMAYACAK”
“YIKIM EKİBİ ARKADAN KORU HALİNDE İSTEDİĞİ İFTİRAYI ATSIN, İSTEĞİ ÇAMURU ATSIN, BİZ SADECE TÜRKİYE’NİN VE AZİZ MİLLETİMİZİN GÜNDEMİYLE MEŞGUL OLACAĞIZ”
“CHP VE MHP’NİN PARALEL ÖRGÜTÜN MAŞASI HALİNE GELMESİ, PARALEL ÖRGÜTÜN ATTIĞI KIRINTILARLA SİYASET YAPIYOR OLMASI BU PARTİLERİN TABANLARINI RAHATSIZ EDİYOR”
“(HSYK DÜZENLEMESİ) CHP, MHP VE BDP BİR KEZ DAHA GENEL KURUL SALONUNU TERÖRİZE ETTİLER”
“TÜRKİYE’NİN HAKİMLERİNE SAVCILARINA EN AĞIR HAKARETLERİ YAPAN CHP’NİN GENEL MÜDÜRÜNE SORUYORUM; DAHA İKİ AY ÖNCESİNE KADAR HUKUK, HAKİM VE SAVCILARI AYAKLARININ ALTINA ALIYORDUN”
“BUNLAR İNANIN CHP’Yİ DE MHP’Yİ DE PARALEL GÜÇLERİN OYUNCAĞI HALİNE GETİRDİLER, HER İKİ PARTİDE TARİHLERİ BOYUNCA HİÇ BÖYLE ACINACAK BİR DURUMA DÜŞMEMİŞTİ”
“CHP’YE, MHP’YE GÖNÜL VERMİŞ KARDEŞLERİME ALLAH SABIR VERSİN DİYE DUA EDİYORUM”
“EMNİYET İÇİNDEKİ KARDEŞLERİM DİK DURACAK. YARGI MENSUPLARI DİK DURACAK”
“YARGI İÇİNDEKİ PARALEL YAPI JANDARMADAKİ UZANTILARINI DA YANINA ALARAK BU ÜLKENİN MİT’E YASA DIŞI OPERASYON YAPIYOR”
“İŞTE BU SÜREÇ BU GÖRÜNTÜLERDEN DOLAYI BİR İSTİKLAL MÜCADELESİ SÜRECİDİR, İNANIN İSTANBUL İŞGAL EDİLDİĞİ DÖNEMİNİN MÜTAREKE BASININ DA DAHİ BU DERECE HIYANET SERGİLENMEDİ”
“BU OPERASYON ALTINI ÇİZEREK İFADE EDİYORUM; DÜPEDÜZ BİR CASUSLUK OPERASYONUDUR”
TÜRKER BEKTAŞ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi artık son çeteyle mücadele ediyoruz. Bu çete de tarihe karıştığında, bu paralel yapı da çöktüğünde inanın demokrasinin önünde hiçbir engel kalmayacak” dedi.
Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyu anketlerinin tamamında AK Parti’nin 2011 seçimlerindeki oy oranını muhafaza ettiğini gördüklerini söyledi.
CHP’ye gönül verenlerin de, MHP’ye gönül verenlerin de yaşanan bu darbe girişiminden ve partilerinin tutumundan ciddi şekilde rahatsız olduklarını bildiklerini belirten Başbakan Erdoğan, “CHP ve MHP’nin paralel örgütün maşası haline gelmesi, paralel örgütün attığı kırıntılarla siyaset yapıyor olması bu partilerin tabanlarını rahatsız ediyor. 2010 halk oylamasında CHP ve MHP bütün marjinal örgütlerle bir araya gelmiş bir ittifak oluşturmuşlardır. Bu ittifaktan rahatsız olan CHP ve MHP’liler de halk oylamasında ‘evet’ oyu vermiş oy oranın değerli kardeşlerim yüzde 58’e kadar yükselmesini sağlamışlardır. Şuanda CHP, MHP, geziciler ve paralel örgüt ittifakı da inanın bu partilerin tabanının AK Parti’ye taşıyacaktır. İşte bunun için hep birlikte çok çalışacağız. Bütün teşkilatımızın cadde cadde, sokak sokak çok çalışması gerekir. Ulaşılmadık tek bir kişi bile inşallah bırakmayacağız” dedi.
Yerel seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Başbakan Erdoğan, haftasonu Sivas’tan yola çıkacaklarını kaydetti. Erdoğan, ilk meydan mitingini Sivas’ta yapacaklarını ifade etti. Sivas mitinginin ardından aynı gün Yozgat’a geçeklerini belirten Başbakan Erdoğan, “Pazar günü de inşallah Afyonkarahisar ve Kütahya mitinglerimizi yapacağız. Bu hafta 4 ilimizi bu şekilde inşallah ziyaret ederek orada halkımızla kucaklaşacağız. Bu kirli darbe girişimini, bu ihanet girişimini ulaştığımız her bir kardeşimize anlatacağız. Meydanlarda anlatacağız, evlerde anlatacağız. Burada ana kademe, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, yoğun bir şekilde çalışmaları lazım. Çok farklı bir şekilde çalışmaları lazım. İnşallah 30 Mart akşamı hep birlikte milletçe sevineceğiz” diye konuştu.
“CHP, MHP VE BDP BİR KEZ DAHA GENEL KURUL SALONUNU TERÖRİZE ETTİLER”
Başbakan Erdoğan, HSYK’nın yapısındaki değişiklikle ilgili açıklamalarda bulunarak, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bakın geçtiğimiz TBMM’de Genel Kurulu’nda HSYK yasasının iyi niyetle ertelediğimiz maddelerinin oylaması yapıldı. Söylemiştim. Eğer iyi niyetimiz karşılığını bulmazsa biz konunu geçirmek zorundayız demiştik. CHP, MHP ve BDP bir kez daha Genel Kurul salonunu terörize ettiler. Ne oldu. Sonuçta çıka çıka 28 tane ret oyu çıktı. Arkadaş siz samimiyseniz, samimiyetinizi niye Meclis’te ortaya koymuyorsunuz. Ey CHP, ey MHP, ey BDP niye Meclis’te yoksunuz. 28 tane ret oyu. Yaptıkları şey ne şiddet, terörize etmek. Karşılığını da bulunca feryat ediyorlar. Malum medya ile beraber. Bunların ciddiyeti bu. Biz tabi bu yasaların parlamentodan geçmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hele hele o akşam milletvekili arkadaşlarımın o dik duruşları, sabaha kadar orada verdikleri mücadele sebebiyle kendilerine şahsım, partim adına çok çok teşekkür ediyorum. Sağolsunlar var olsunlar. İşte mesele bu. Demokrasi mücadelesi böyle verilir arkadaşlar. Bu mücadeleyi sonuna kadar hep böyle sürdürmek durumundayız. Bu mücadeleyi böyle verelim bu millet hep bizim arkamızda olacaktır. Hiç endişeniz olmasın. CHP, MHP ve BDP tabanları işte burada da görüyorsunuz samimiyetsizliklerini ortaya koyuyorlar. Bir yandan yasaya karşıymış gibi yapıyorlar bir yandan Genel Kurul’u şiddetle teslim almaya çalışıyorlar. Ama diğer yandan sadece 28 ret oyu çıkıyor. Sonunda bu ret oyu eğer belli sayıyı aşmazsa zaten netice alamazsınız. Buranın başka çıkış yolu yok. Bunu başarman içinde buraya gelmen lazım. Ama buraya gelmeyip de başka yerlerde gezip dolaşıyorsan onu bilemeyiz. Ana muhalefetin, yavru muhalefetin genel başkanları çıkmışlar bu yasayı eleştiriyorlar. Neredesiniz siz. Gelin de önce grubunuzu parlamentoya getirin, parlamentoya…”
“CHP’Yİ DE MHP’Yİ DE PARALEL GÜÇLERİN OYUNCAĞI HALİNE GETİRDİLER”
“Ben grubuma inanıyorum ve güveniyorum. Ama sizin grubunuz nerede. Neden oylama sırasında orada bulunmadınız da grubunuzu oraya taşıyamadınız” diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Silivri önünde bulunuyorsunuz. Türkiye’nin hakimlerine savcılarına en ağır hakaretleri yapan CHP’nin genel müdürüne soruyorum; daha iki ay öncesine kadar hukuk, hakim ve savcıları ayaklarının altına alıyordun. 17 Aralık’ta ne oldu da hukukun üstünlüğüne inanmaya başladın? 25 Aralık’ta hukukun üstünlüğüne inanmaya başladın. 17 Aralık paralel hukukunu kabul ediyorsun da şimdi verilen kararları neden hazmedemiyorsun? Bunlar inanın CHP’yi de MHP’yi de paralel güçlerin oyuncağı haline getirdiler. Her iki parti de tarihleri boyunca hiç böyle acınacak bir duruma düşmemişti. Bir kez daha CHP’ye, MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime Allah sabır versin diye dua ediyorum. Son günlerde bu paralel yapı ve onun arkasına taktığı kesimler tarafından çözüm sürecide hedef alındı. Doğu ve Güneydoğuda silahların tekrar konuşması için kışkırtmalar yapılıyor. Diğer bölgelerde de hükümetin tavizler verdiği iftirasını işleyerek bu tarafı kışkırtmanın mücadelesini veriyorlar. Allah hamd olsun benim Türk kardeşlerimde Kürt kardeşlerimde bu kışkırtmalara gelmiyor bu alçakları zaten okumuyor, dinlemiyor. Bakın çatışmasız ortamda bakın bir yılı geride bıraktık. 30 yıldır devam eden acılı, çileli süreç son bir yıldır can almıyor, canlara kıymıyor. Hiçbir taviz vermedik. Hiçbir ilkemizden vazgeçmedik. Bir tek bile anayasa ve yasa maddesini çiğnemedik. Meşruiyetten bir nebze olsun ayrılmadık. Siyaseti devreye aldık ve meselenin siyaset zemininde demokrasiyle çözülmesi için samimi gayret sarf ettik. Sarf etmeye de devam ediyoruz. Oluşan bu kalıcı bahar havasından 77 milyonun tamamı da çok büyük bir memnuniyet içinde. Bu yaptırdığımız kamuoyu araştırmalarında çok açık ve net görüyoruz. Türkiye genelinde olayı etnik unsurlar bazında da incelettik ve burada da hamd olsun güzel gelişmeler var. İnanın doğuda, güneydoğuda hayat değişti. Sokaklar, caddeler değişti. İklim, atmosfer tamamen değişti. Doğuda da, batıda da, kuzeyde de, güneyde de 77 milyon tebessüm etmeye, gülümsemeye umutlarını çoğaltmaya başladı.”
“SON ÇETEYLE MÜCADELE EDİYORUZ”
Erdoğan, “Bakın buradan birkez daha tekrar ediyorum; Türkiye’de demokratikleşmenin önündeki en büyük engel unutmayın 11 yıl öncesine gidin çeteler olmuştur. Mafyatik yapılanmalar olmuştur. Cuntalar olmuştur. Hükümetler kurmuşlardır, hükümetler indirmişlerdir. 11 yıl boyunca çetelerle mücadelemizde sağladığımız başarı oranında demokratik hamleler gerçekleştirdik. Şimdi artık son çeteyle mücadele ediyoruz. Bu çete de tarihe karıştığında, bu paralel yapı da çöktüğünde inanın demokrasinin önünde hiçbir engel kalmayacak” dedi.
“Ekonomiye saldırdılar güçlü ekonomiyi yıkamadılar. İstikrara saldırdılar, istikrarı bozamadılar. Demokrasiye saldırıyorlar hiç kuşkunuz olmasın demokrasiyi de yıpratamayacaklar. Tam tersine demokrasi buradan da güçlenerek çıkacak. Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz” diyen Başbakan Erdoğan, “Emniyet içindeki kardeşlerim dik duracak. Yargı mensupları dik duracak. Siyaset dik durmaya devam edecek. Bu aziz millet zaten bunlarada geçit vermeyecek. Bakın arkadaşlar bir gazete MİT’in TIR’larına MİT mensuplarına yapılan saldırının görüntülerini yayınladı. TIR’ların sanki düşman TIR’larıymış gibi durduruyorlar. MİT mensuplarının aracını durduyor içindeki yüzbaşıyı, üsteğmeni darp ediyor, kelepçe takıyorlar. Meselenin ne kadar ciddi olduğunu, hangi boyutlara vardığını işte bu görüntüler tartışmaya yer bırakmayacak şekilde ortaya koyuyor. Sadece AK Parti’li değil, CHP’li, MHP’li, BDP’li diğer tüm kardeşlerimin, vatandaşlarımın işte bu görüntülere bakıp bu manzara bakıp işin ciddiyetini görmelerini rica ediyorum. İnsan sorar ya. Kimin bunlar. Bu kimin jandarması. Saldıranlar kim… Yargı içindeki paralel yapı jandarmadaki uzantılarını da yanına alarak bu ülkenin MİT’e yasa dışı operasyon yapıyor. İşte bu süreç bu görüntülerden dolayı bir istiklal mücadelesi sürecidir. İnanın İstanbul işgal edildiği döneminin mütareke basının da dahi bu derece hıyanet sergilenmedi. Bu operasyon altını çizerek ifade ediyorum; düpedüz bir casusluk operasyonudur. Buradaki ayrıntılar ortaya çıktığında o operasyonda kimlerin yer aldığı, kimlerin kimlere talimat verdiği, ihbarda bulunduğu ortaya çıktığında milletin ihanetin derecesini daha net olarak görecek” ifadelerini kullandı.
“TSK’NIN İÇİNE DE SIZDILAR”
Paralel yapı ile ilgili sert açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, “Burada tabi şunu birbirinden ayırmamız lazım. Malum TSK’nın özerklikle o nezih yapısı farklı ama orayada bunlar bu sızmalarını ne yazık ki yapmış durumda. İşte onun için dik duracağız. Buradan aziz milletime de bur hususu özellikle vurgulamak istiyorum. Biz 17 Aralık’tan itibaren ortaya atılan tüm iddialara tüm iftiralara tek tek cevap vereceğiz. Allah'a şükür verilemeyecek hiçbir hesabımız, cevabı olmayan hiçbir soru yok. Ancak aziz milletimin de, teşkilatımın da şunu bilmesini özellikle isterim. Bu hainlerin, bu paralel yapının Türkiye’de gündemi belirlemesine, gündemi esir almasına da izin vermeyin. Bu paralel yapı CHP’nin MHP’nin önüne yem atıyor. Onları besliyor ve onları kendi gündemlerinin esiri haline getiriyor. Ama AK Parti’yi böyle yapay gündemler esir alamaz. Hatırlayın değerli kardeşlerim Gezi olayları sırasında Vandallar sokakları ateşe verirken, yakarken, yıkarken Türkiye’nin her yerinde huzuru bozarken, inançlı kesime karşı alçakça hakaretler, saldırılar yaparken işte bu medya bir palalı militanın peşine takıldı. Günlerce manşetten bunu gördük. Hatırlıyorsunuz demi… Haftalar sonra kendi kurdukları tuzağa kendileri düştüler. O palanın bir CHP organizasyonu olduğun bizzat CHP’liler itiraf ettiler. Bugün de kendi kurdukları tuzaklara kendileri düşecekler. Göreceksiniz kendi attıkları manşetler dönecek, dolaşacak ve kendilerini vuracaktır. Eğer bu iftiraların bu ithamların peşine takılırsak ülkemize, milletimize hizmet götüremeyiz. Sadece iki hafta içinde Ankara’da, İstanbul’da metro hatlarını açtık. Hastane temelleri attık, hastaneleri hizmete açtık. 100 bin öğrenciye tablet bilgisayar dağıttık. Geçen Hafta Kazakistan’da bakanımız ve milletvekilleri arkadaşlarımızın da katıldığı bir törenle Türksat 4A uydumuzu başarıyla uzaya fırlattık” dedi.
“LAF VAR İFTİRA VAR”
Başbakan Erdoğan, tuzağa düşmeyeceklerini belirterek, “Bizim gündemimizde bunlar var. Peki bunların gündeminde ne var. Laf var iftira var Başka hiçbirşey bulamazsınız. Ama bunların çektiği tuzağa biz düşmeyeceğiz. Bunların manşetlerine aldırıp gündem değiştirmeyeceğiz. Bunların değil milletimizin istikametine ram olacak o istikamette biz yürümeye devam edeceğiz. Süreç bizim haklılığımız ortaya koyacak. Vakti zamanı geldiğinde her hadise aydınlanacak. Milletimizin feraseti her meseleye aydınlatacak, her meselede unutmayın şaşmaz terazi olacak. Yarın inşallah ankara’da 30 mart için hazırladığımız seçim beyannamesini, seçim malzemelerini, hazırladığımız sloganları, şarkıları hep birlikte inşallah Ankara Arena’da sizlerle paylaşacağız. Önemli bir tanıtım toplantısı yapacağız. Adaylarımızı belirleme sürecimiz tamamlandı. Belediye Meclis listelerini biliyorsunuz artık bugün son gün teslimatı yapılıyor. Meclis çalışmalarımız önümüzdeki hafta sonuna kadar devam edecek. Daha sonra bütün enerjimizi sahaya yoğunlaştırıcağız. Tekrar ediyorum kendi gündemimizle ve milletin gerçek gündemiyle sahalarda olacağız. Açılışlar yapacağız, yaptıklarımızı anlatacağız, yapacaklarımızı milletimizle paylaşacağız. Yıkım ekibi arkadan koru halinde istediği iftirayı atsın, isteği çamuru atsın, biz sadece Türkiye’nin ve aziz milletimizin gündemiyle meşgul olacağız” şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a konuşmalarının ardından 2. ve 3. Lig takımlarının kulüp başkanlarından oluşan bir heyet çiçek takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi" Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle hastanede tedavileri devam eden 5’i jandarma görevlisi olmak üzere 7 kişiyi ziyaret etti. Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi’nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi. Bu arada olayla ilgili olarak gerekli araştırmayı, soruşturmayı, ekiplerimiz ivedi bir şekilde gerçekleştirdiler ve inşallah en kısa zamanda tüm failler olayın gerçekleştirenleri adaletin karşısında bulunacaklar. Gerekli cezaya çarptırılacaklar diye umut ediyoruz. Gözaltılar var. Şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor" dedi. "Genel olarak durumları iyi" Ampute olan personellerin olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, "Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi" diye konuştu.
İzmir İzmir’de motosiklet belediye otobüsüne çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı İzmir’in Balçova ilçesinde garaja girmekte olan belediye otobüsüne çarpan motosikletin sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu konumunda bulunan kişi ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza saat 00.30 sıralarında Haydar Aliyev Bulvarı ESHOT garajı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balçova’dan Konak istikametine seyir halinde olan Muhammed Tevfik Sarı idaresindeki 35 BVE 287 plakalı motosiklet, ESHOT’a ait garaja girmeye çalışan 35 DA 740 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Muhammed Tevfik Sarı ve Melih Ç., savrularak metrelerce sürüklendi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve trafik polisi yolda güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yerde yatan 2 kişiye müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Muhammed Tevfik Sarı’nın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Motosiklette yolcu konumunda bulunan Melih Ç. ise ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Melih Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Meydana gelen kazada hayatını kaybeden Muhammed Tevfik Sarı’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, otobüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.