YEREL HABERLER - 22 Şubat 2014 Cumartesi 11:01

Çankayalı Çocuklara Bir Bakımevi Daha

A
A
A
Çankayalı Çocuklara Bir Bakımevi Daha

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 4 ayda yapımı tamamlanan Gökkuşağı Gündüz Bakımevi'nde çalışmaları yerinde denetledi.
Türkiye’de en çok gündüz bakımevine sahip olan Çankaya Belediyesi yeni açacağı bakımevleriyle Çankayalı çocuklara hizmet sunmaya devam ediyor.
Başkanlığı döneminde 3 yeni gündüz bakımevinin açılışını yapan, 5 yeni gündüz bakımevinin inşaatını başlatan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Gökkuşağı Gündüz Bakımevi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan ve yakın zamanda açılışı yapılacak olan Gökkuşağı Gündüz Bakımevi ile Çankaya Belediyesi Türkiye’nin en çok kreşine sahip belediye olacak.
Toplam 39 kişilik 3 oyun odası, 52 kişilik 4 eğitim odası, 39 kişilik 3 uyku odası, 60 kişilik 3 etkinlik ve drama odası, 60 metrekare yemekhane ve açık oyun bahçesi ile toplam 150 çocuğa okul öncesi eğitim verebilecek kapasitedeki Gökkuşağı Gündüz Bakımevi modern mimarisi ile de dikkat çekiyor.
Bakımevindeki çalışmaları yerinde denetleyen Tanık, Çankaya’nın mevcut bakımevleriyle 2 bin çocuğa hizmet verdiğini belirterek, “5 yıllık hizmetlerimiz çerçevesinde gündüz bakımevlerine ayrı önem verdik. Çocuklarını güvenilir ellere emanet eden annelerin sosyal hayata, iş yaşamına dahil olabilmesini sağladık” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir