YEREL HABERLER - 11 Mart 2014 Salı 19:15

Bakan Eker Kanada Avam Kamarası Başkanı Scheer İle Görüştü

A
A
A
Bakan Eker Kanada Avam Kamarası Başkanı Scheer İle Görüştü

AHMET UMUR ÖZTÜRK
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kanada Avam Kamarası Başkanı Andrew Scheer ile görüştü.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı makamında gerçekleşen görüşmede Bakan Eker, Kanada'nın tarıma uygun çok geniş topraklara sahip olduğunu belirterek, "Türkiye'de Ortadoğu'da Avrasya bölgesinde bir tarafta Avrupa bir tarafta Asya'ya konuşlanmış, tarım bakımından dünyanın önemli ülkelerinden bir tanesi” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin biyo çeşitlilik alanında potansiyele ve imkana sahip olduğuna dikkat çeken Bakan Eker, “Türkiye, dünyanın temel gıda maddesi olan ürettiği buğday başta olmak üzere birçok ürünün ana vatanı. Bu nedenle Türkiye ile Kanada arasındaki tarım ile ilgili ilişkilerin geliştirilmesi hem küresel gıda güvenliğin hem de tarım sektörünün küresel anlamda geleceği açısından önemli” diye konuştu.
Bakan Eker, Türkiye ve Kanada arasındaki ikili ticari ilişkiler ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için büyük bir potansiyel olduğuna da dikkat çekti.
Kanada Avam Kamarası Başkanı Scheer ise Türkiye'de olduğu gibi dünyadaki bütün ülkelerin ülke içindeki tarımsal faaliyetleri desteklemek istediklerini belirterek, tarımsal faaliyetleri ticarete uygun hale getirilmek istendiğine dikkat çekti. Scheer, ülkelerin vatandaşlarına uygun fiyatla gıda ürünlerini sunmak istediklerini belirterek, “Tarım her zaman önemli bir tartışma konusu oluyor. Kamaramızda da bu durum böyle” ifadesini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir