YEREL HABERLER - 18 Mart 2014 Salı 12:28

Dışişleri Şehitleri Anıldı

A
A
A
Dışişleri Şehitleri Anıldı

DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU:
“BİZİM UĞRUNDA YAŞADIĞIMIZ DEĞERLER ADINA, BİR FEDAKARLIK YAPMAK GEREKTİĞİNDE AL BAYRAĞI DÜNYANIN HER YERİNDE DALGALANDIRAN BU KADROLAR OLARAK HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA, GEREKTİĞİNDE CANIMIZI VERMEK DE DAHİL, İMTİHANA HAZIRIZ”
AHMET UMUR ÖZTÜRK
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Bizim uğrunda yaşadığımız değerler adına, bir fedakarlık yapmak gerektiğinde al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandıran bu kadrolar olarak, her türlü fedakarlığa, gerektiğinde canımızı vermek de dahil, imtihana hazırız” dedi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Dışişleri Şehitleri Anma Törenine katıldı. Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Dışişleri Şehitliği'nde düzenlenen törene, şehitlerin aileleri, yabancı misyon şefleri, Dışişleri Bakanlığı çalışanları da katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Davutoğlu, bir milletin tarihte bıraktığı izin, o milletin kazandığı zaferler kadar yaşadığı acılarla ilgili olduğunu ifade etti. Davutoğlu, Güney Kore’den Yemen’e, Mısır’dan Azerbaycan’a geniş coğrafyada 26 ülkede 58 şehitliğin olduğunu hatırlatarak, “Ne zaman bu şehitlikleri ziyaret etsek, aslında milletimizin aidiyet hissettiği o geniş coğrafyayı, o geniş coğrafyada yer alan her etnik kökenden, her mezhebi geçmişten o engin ufuklu insanları hatırlarız. Hiçbir dış seyahatimiz yoktur ki, şehitlerimizin huzuruna varmayalım, onlara tazimle ziyaretimize başlamayalım” ifadelerini kullandı.
Bir milletin izzetle yaşamak istediğinde fedakarlık yapması gerektiğine dikkat çeken Davutoğlu, “O milleti tüm dünyada temsil eden diplomasi ve bu çerçevede faaliyet yürüten kurumlarımızın temsilcileri bu anlamda çok daha büyük fedakarlıklara her zaman hazır olmuşlardır. Ben böyle bir camianın içinde, başında bulunmaktan, böyle her an fedakarlığa hazır bur kadro ile çalışmaktan onur duyuyorum” diye konuştu.
Dışişleri camiasının yüzde 4’ünün şehit verildiğini söyleyen Davutoğlu, “Tarih boyunca diplomatlar barış elçileri olarak saygı görmüşlerdir, ‘elçiye zeval olmaz’ diye dilimize de kazanılmış olan diplomasi ilkesi maalesef ASALA terör örgütü tarafından 1970’li yıllardan itibaren bozulmuş ve gerçekten onurlu bir şekilde görevlerini yürüten diplomatlarımız dünyanın bir çok köşesinde şehit olmuşlardır” şeklinde konuştu. Davutoğlu şunları kaydetti:
“Bizim uğrunda yaşadığımız değerler adına, bir fedakarlık yapmak gerektiğinde al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandıran bu kadrolar olarak her türlü fedakarlığa, gerektiğinde canımızı vermek de dahil, imtihana hazırız. Aziz şehitlerimize ve ailelerine bir kez daha seslenmek istiyorum: sizle çok büyük değerler uğruna en büyük kıymetlerinizi toprağa verdiniz. Toprakta yatanlar sadece şehitlerimizi değil, birlikte bütün bir insanlık vicdanıdır. Biz bu vicdani her yerde savunmaya devam edeceğiz. Nerede olursa dolsun, hangi şartlarla olursa olsun, bu bayrağı, al bayrağı ve bu bayrağın temsil ettiği bütün değerleri savunmak, o değerleri ayakta tutabilmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.”
Törende, şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Bakan Davutoğlu, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.