GENEL - 13 Mart 2012 Salı 10:58

DSP GENEL BAŞKANI MASUM TÜRKER, 14 MART TIP BAYRAMI NEDENİYLE BİR MESAJ YAYINLADI

A
A
A
DSP GENEL BAŞKANI MASUM TÜRKER, 14 MART TIP BAYRAMI NEDENİYLE BİR MESAJ YAYINLADI

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türker mesajında, "En değerli ve vazgeçilemez hak, insanın yaşama hakkıdır. Başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanları, insana daha kaliteli bir yaşam sunmak, onları sağlıklı yaşama kavuşturmak için büyük bir özveriyle çalışmakta, gecesini gündüzüne katmaktadır. İnsan yaşamına kendi yaşamından fedakarlık yaparak önemli değerler katan sağlık çalışanlarının 14 Mart Bayramı’nı kutluyorum" dedi.
Türker, insan sağlığı için canını dişine takarak çalışan sağlık çalışanlarının karşılaştığı güçlüklerin giderilmesinin devletin en önemli sorumluluklarından olduğunu söyledi. Türker, devletin, Anayasanın 56. maddesinde belirtildiği üzere vatandaşlarının sağlığını korumakla yükümlü olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Sağlıklı bir toplum, sağlık hizmeti verenlerin işlerini daha mutlu ve kolay bir şekilde yürütmeleriyle mümkündür. Sağlık çalışanlarının mutluluğu, toplum sağlığının sigortasıdır. Sağlık
çalışanlarının gelecek kaygısı taşımak yerine hastalarıyla ilgilenmeleri, verimi daha da artıracaktır. Bu nedenle devlet sağlık personelinin çalışma koşullarını iyileştirmelidir."
Sağlığın, parayla satın alınamayacak kadar değerli olduğunu anlatan Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsan yaşamının telafi edilebilir bir yanı yoktur. Sağlık politikaları, dünya çapında başarılar elde etmiş hekimlerimizi ülkemizde çalışmaktan alıkoymamalı, aksine devlet öncelikle sağlık personeline sahip çıkmalıdır. 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle tüm hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarını kutluyor, sağlık emekçilerine şimdiye kadar vermiş oldukları ve bundan sonra verecekleri hizmetler için teşekkür
ediyorum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’teki tatbikat gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu AFAD koordinasyonunda Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatında, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik yürütülen çalışmalar ve müdahaleler gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu. Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu tarafından planlanan ve AFAD koordinasyonunda yürütülen 2025 yılı Yerel Düzey Saha Tatbikatı, Kilis Organize Sanayi Bölgesi’nde deprem senaryosu kapsamında gerçekleştirildi. Senaryo gereği il genelinde meydana gelen deprem sonrası, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada enkaz altında mahsur kalan 5 vatandaşın kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, Jandarma, Emniyet, OSB Müdürlüğü, Belediye ve İtfaiye ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Tatbikata 123 personel, 29 araç, 5 gönüllü, 3 dron ve 1 iz takip köpeği katıldı. Enkaz altında kalan vatandaşlar ekiplerin koordineli çalışmasıyla başarılı şekilde kurtarılırken, senaryo kapsamında çıkan ikinci yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Kurtarılan 5 yaralı, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Deprem sonrası halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarda ise içme suyu ve tarımsal sulamada kullanılan sulardan numune alındı. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri OSB içerisindeki sondaj kuyusundan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise Seve Barajı’ndan su numuneleri alarak analiz sürecini başlattı. Tatbikatın ardından açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Kadir Söylemez, AFAD ile ortak yürütülen tatbikatta UMKE, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli şekilde çalıştığını belirterek, "Enkaz altında kalan 5 vatandaşımız başarıyla kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Tüm paydaş kurumlarımıza katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.