ÇEVRE - 28 Kasım 2023 Salı 10:19

Anadolu parsı aylar sonra bir kez daha görüntülendi

A
A
A
Anadolu parsı aylar sonra bir kez daha görüntülendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, aylar sonra bir kez daha fotokapanlara takılan Anadolu parsının görüntülerini paylaştı.


Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce doğaya yerleştiren fotokapanlara yansıyan nesli tehlike altında olan Anadolu parsının görüntülerini paylaştı. Yumaklı paylaşımında, "Muhteşem parsımız aylar sonra bir kez daha fotokapanımıza poz verdi. Gökyüzü yorganın, yeryüzü yastığın, Anadolu her daim yuvan olsun. Üniversitelerimiz, uzmanlarımız ve STK’lar iş birliğinde Anadolu parsının izini sürmeye, neslini korumaya devam edeceğiz" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savcıların şifresiyle dosya kapattığı iddiasıyla yargılanan zabıt katibinin tutukluluk halinin devamına karar verildi Ankara Adliyesinde kendisine ve savcılara ait şifreyle Ulusal Yargı Ağı Sistemi’ne (UYAP) girerek soruşturma dosyalarını kapattığı iddiasıyla yargılanan zabıt katibi Ahmet Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ara kararda sanık Yılmaz’ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi. Ankara Adliyesinde kendisine ve savcılara ait şifreyle Ulusal Yargı Ağı Sistemi’ne (UYAP) girerek soruşturma dosyalarını kapatan zabıt katibi Ahmet Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Yılmaz, bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı, dava dosyasına bilirkişi raporunun geldiğini ifade ederek, bu celse tanık dinleneceğini söyledi. Söz verilmesi üzerine konuşan tanık A.Ş., sanık Muhammet Talha Bol’u çalıştığı şirketin avukatlığını yaptığı zamandan tanıdığını ifade ederek, "Talha Bey’e ödenecek avukatlık ücretleri vardı. Kendisi yurt dışında olduğundan ödemelerini birkaç kez kardeşi Ömer’e elden teslim ettim. Neden yurt dışına gittiğini bilmiyorum" dedi. "İşlediğim suç sadece maddi kar amacıyla işlenmiştir" Tanık beyanının ardından söz alan tutuklu sanık Ahmet Yılmaz, aleyhe hususları kabul etmediğini ifade ederek, "Ben örgüt adına hareket etmedim. İşlediğim suç sadece maddi kar amacıyla işlenmiştir, örgütle bir bağım yoktur. Uzun süredir tutukluyum bu durum bir cezaya dönüştü artık. Tahliyemi istiyorum" iddialarında bulundu. Söz alan tutuksuz sanıklar da mahkeme heyetinden, haklarındaki adli kontrol şartlarının kaldırılmasını talep etti. Beyanların ardından cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Ahmet Yılmaz’ın ve diğer tutuksuz sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesini istedi. Tanık, sanık ve avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Ahmet Yılmaz’ın tutukluluk halinin devamına hükmederken diğer sanıkların ise mevcut halinin devamına karar verdi. Sonraki duruşma 9 Şubat 2026’ya ertelendi.