POLİTİKA - 14 Ekim 2021 Perşembe 11:33

Ankara Büyükşehir ihtiyaç sahiplerine nakdi destek sağlayacak

A
A
A
Ankara Büyükşehir ihtiyaç sahiplerine nakdi destek sağlayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kömür yardımı alan ihtiyaç sahibi vatandaşlara artık kapıda kömür dağıtımı yerine ‘Başkent Kart’ üzerinden 2 bin 150 liralık nakdi destek yapılacağını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kömür yardımı alan ihtiyaç sahibi vatandaşlara artık kapıda kömür dağıtımı yerine ‘Başkent Kart’ üzerinden 2 bin 150 liralık nakdi destek yapılacağını açıkladı.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hayata geçirilen ‘Başkent Kart’ sistemi üzerinden ihtiyaç sahibi ailelere yapılan kömür yardımı için yeni bir uygulama başlattı. Buna göre kömür yardımı alan ihtiyaç sahibi vatandaşlara artık kapıda kömür dağıtımı yerine ‘Başkent Kart’ üzerinden 2 bin 150 liralık nakdi destek yapılacak. Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kapı kapı kömür dağıtma devri Ankara’da sona erdi. 28 bin 609 ihtiyaç sahibi ailenin Başkent Kartlarına kömür alımına özel 2 bin 150’şer liradan toplamda 61 milyon 509 bin 350 TL yatırdık. Bir elin verdiğini diğer el görmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaşlılar ikebana sanatıyla buluştu Beşiktaş Belediyesi, ilçede yaşayan 65 yaş üstü komşularını Japon çiçek düzenleme sanatı ikebana ile buluşturdu. Beşiktaş Belediyesi ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation Shaka Kachi iş birliğinde düzenlenen etkinlikte katılımcılara ikebana sanatı hakkında uygulamalı eğitim verildi. Prof. Dr. Aykut Barka Deprem Parkı’nda gerçekleşen etkinlikte katılımcılar; dallar, çiçekler ve saksılar kullanarak estetik düzenlemeler yaptı. Katılımcılar uygulamalı çalışmanın yanı sıra ikebananın felsefesi, doğayla kurduğu bağ ve sanatsal yaklaşımı hakkında da bilgi edindi. İkebana uygulamalı gösterim eğitmeni Neslihan Noyan, bu sanatın Türkiye’de tanınması için çalışmalar yürüttüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı: "İkebana, Japonca’da ‘yaşamak’ anlamına gelen, canlı çiçeklerle yapılan bir sanat olarak bilinir. Esasen doğaya duyulan saygının sanata dönüşmüş halidir. Japonların çok eski, geleneksel ve kadim bir sanatıdır. Bu sanatın Türkiye’de tanınması için çalışmalar yapıyorum. Teknolojiyle çevrili bir dünyada yaşıyoruz; doğayla bağ kurmanın önemini yeniden hatırlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu kapsamda Zen bahçeleri kurulması için de çalışmalar yürütüyorum." Sumitomo Mitsui Banking Corporation adına konuşan Esra Aksoy ise etkinliğin amacına ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Bankamızın vizyonlarından biri, yaş almış bireyleri sosyal hayata daha fazla katmak ve onlarla birlikte üretmek. Bu doğrultuda Beşiktaş Belediyesi ile ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Japonların doğayı hayata katma sanatı olan ikebanayla, yeni yıla dair güzel dileklerin paylaşıldığı küçük saksılar hazırladık. Katılımcılar kendi çiçek düzenlemelerini yaparak yeni yıl dileklerini yazdı. Yeni yılın herkes için güzellikler getirmesini diliyoruz."