ASAYİŞ - 22 Haziran 2025 Pazar 14:16

Ankara’da fabrikadaki azot gazı sızıntısından zehirlenen 2 işçi defnedildi

A
A
A
Ankara’da fabrikadaki azot gazı sızıntısından zehirlenen 2 işçi defnedildi

Ankara’nın Polatlı ilçesinde yer alan lityum fabrikasında meydana gelen azot gazı sızıntısı nedeniyle hayatını kaybeden 2 işçi son yolculuğuna uğurlandı.


Polatlı’da yer alan ’Pomega’ isimli lityum fabrikasındaki bakım çalışmaları sırasında azot gazı sızıntısı meydana gelmişti. Sızıntıdan etkilenen işçilerden 31 yaşındaki Berat Yıldız ile 23 yaşındaki Abdülkadir Kaya hayatını kaybederken, gazdan etkilenen diğer 8 işçi ise hastanede müşahedeye alınmıştı. Berat Yıldız ve Abdülkadir Kaya’nın cenazesi Polatlı Yeni Mahallesi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları eşliğinde Polatlı Mezarlığı’na defnedildi.



"İçlerinde sadece Kadir sağlamdı, dört kardeşine ve annesine baba olmuştu"


Abdülkadir Kaya’nın kuzeni olduğunu belirten Abbas Yazıcı, ailede genetik bir hastalık olduğunu ifade ederek, "Dört tane kardeşi var. Dördü de konuşamıyor. İçlerinde sadece Kadir sağlamdı. Geçen sene babasını kaybetti. Babası evin çatısından düştü. Bu sene de Kadir’i kaybettik. Kadir babasının ölümünden sonra dört kardeşine ve annesine baba oldu. O babasının yarım bıraktığı evi tamir etmek için gündüz bu fabrikada akşam da bir nargile kafede nargile ustalığı yapıyordu. Çocuk gece gündüz çalışıyordu. Pırlanta gibi bir çocuktu" diye konuştu.



"O annenin acısını biz ne kadar dindirebiliriz"


Dün fabrikanın müdürlerinin geldiğini aktaran Yazıcı, "Kendisine birtakım sorular sordum. Sensör olup olmadığını sordum. ‘Şu an o sensörü takmayan arkadaşlarımız içeride’ dediler, ‘tutuklandılar’ dediler. ‘Peki neden havayı çekecek bir süzgeç yok’ dedim. ‘Onu da araştırıyoruz’ dedi. Biz cenazemizi defnedelim. Biz sonuna kadar bunun peşini bırakmayacağız, kesinlikle bırakmayacağız. Böyle gariban bir aile olması bizi üzdü tabii. Acımız büyük. Çocuk beyaz eşyasını almıştı. Oturma grubunu almıştı. Annesine bakıyor. Dört tane ahraz kardeşiyle uğraşıyor. Onların çocuklarına bakıyor. Dul kız kardeşine bakıyor. Sonuna kadar biz varız ama Kadir kadar anneye destek olamayız. O annenin acısını biz ne kadar dindirebiliriz" ifadelerini kullandı.



Ankara’da fabrikadaki azot gazı sızıntısından zehirlenen 2 işçi defnedildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Lüksemburg Büyük Dükalığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı atandı. Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Karadağ nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürü Ayda Ünlü atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Altay, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Fendoğlu, Devlet Yardımları Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Öz, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Önder Demirezen ve Birinci Hukuk Müşavirliğine Zuhal Edis atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında ise açık bulunan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Değer Ecer ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Hasan Bebek atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Yakup Yıldırım getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici ve 15. Bölge Müdürü Abdulkerim Kaya görevden alındı ve yerlerine 4. Bölge Müdürü olarak Murat Ayvazoğlu ve 15. Bölge Müdürü olarak Bayram Doğan atandı. Karar ile birlikte Sağlık Bakanlığına açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Bozkurt atandı.