ASAYİŞ - 22 Nisan 2024 Pazartesi 00:46

Ankara’da iki grup arasında kavga: Sokakta yumrukların konuştuğu anlar kamerada

A
A
A

Başkentte iki grup arasında kaldırımda çıkan tartışmanın büyümesi ile sokak ortasında yumruklar konuştu. Sokak ortasında yaşanan kavga anları kameraya yansıdı.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde saat 22.00 sıralarında iki grup arasında bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma başladı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi sonucu 7 kişilik erkek grup, yanında kız arkadaşının bulunduğu başka bir erkeği dakikalarca tekmeledi. Bölgedeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri sevk edildi.

Kavgaya karışanlar polisin gelmesi ile ara sokaklara kaçarken dakikalarca darp edilen şahıs ayağa kalkarak olay yerine gelen polis aracına tekme savurup uzaklaşmaya çalıştı. Polis ekipleri kavgaya karışan iki tarafı da gözaltına alarak polis merkezine götürdü. 

Oğuzhan Halil Özbek - Musa Erdoğan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Keçiören’de huzurevi sakinleri model uçak yapımı eğitimi aldı Ankara’nın Keçiören Belediyesi, huzurevinde kalan vatandaşlar için model uçak yapımına yönelik eğitimler başlattı. Keçiören Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gönül Köşkü Huzurevi’nde yaş almış büyükler için model uçak yapımına yönelik eğitimler başladı. Model uçak yapımını en ince ayrıntısına kadar öğrenen huzurevi sakinleri, yaptıkları uçakları gökyüzünde uçurmak için gün sayıyor. Huzurevinde misafir edilen yaş almış büyüklerin keyifli ve huzurlu vakit geçirmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, “Belediyemiz ile Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı iş birliğinde her yaşta öğrenmenin önemini vurgulamak için model uçak yapımına yönelik projemizi hayata geçirdik. Öğrenmenin de eğlenmenin de yaşı yoktur” dedi. Havacılığa ve uçak yapımına ilgi duyan büyüklerin katılımıyla gerçekleştirilen tanıtıcı, bilgilendirici ve uygulamalı eğitimlerin sonunda ortaya çıkacak model uçağın uçurulması hedefleniyor. Model uçak eğitimlerinin ilk aşamasının 4 hafta sürmesi planlanıyor. Gelişim aşaması olan ikinci 4 haftalık süreçte ise projenin olgunlaştırılması amaçlanıyor. 6 haftalık son aşamada ise uçağa motor takma ve uçağın uçurulması süreci gerçekleştirilecek. 14 hafta sürecek kursun sonunda uçmaya hazır olan model uçak tanıtılarak törenle gökyüzünde uçması hedefleniyor.
Eskişehir ESO, Avrupa İşletmeler Ağı’nda Türkiye’ye örnek gösterildi Eskişehir Sanayi Odası Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi iyi uygulama örneği olarak gösterildi. Eskişehir Sanayi Odası’nın ortak olarak yer aldığı Avrupa İşletmeler Ağı’nın, Türkiye Ulusal Toplantısı İstanbul Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. KOSGEB, Avrupa Yenilik Konseyi ve KOBİ Yürütme Ajansı (EISMEA), Avrupa İşletmeler Ağı içerisinde yer alan sanayi ve ticaret odalarının katıldığı toplantıda, Eskişehir Sanayi Odası tarafından yürütülen Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi’nin çalışmaları iyi uygulama örneği olarak paylaşıldı. Yeşil Dönüşüm için en çok çalışan kurum Toplantıda Eskişehir Sanayi Odası (ESO) adına sunum yapan ESO Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Öztürk, yaklaşık üç yıl önce kurulan Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi tarafından üye firmalar için sağlanan hizmetler hakkında katılımcılara geniş bilgi verdi. Avrupa Yeşil Mutabakatı konusunda en aktif çalışan kurumlardan biri olan ESO’nun yeşil dönüşüm, karbon ayak izi hesaplaması, sürdürülebilirlik raporlaması gibi alanlarda sunmuş olduğu eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin paylaşıldığı sunumda ayrıca önümüzdeki dönemde iş dünyasını bekleyen karbon senaryoları da katılımcılara aktarıldı. İstanbul Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Avrupa Yenilik Konseyi ve KOBİ Yürütme Ajansı (EISMEA) Sektör Başkanı Muriel de Grande, Avrupa Yenilik Konseyi ve KOBİ Yürütme Ajansı Türkiye Sorumlusu Georgios Roussos da katıldı.