ASAYİŞ - 06 Ağustos 2025 Çarşamba 13:22

Ankara’da kolonları kırılan bina tahliye edildi

A
A
A

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir binanın kolonlarından ses geldiği yönünde yapılan ihbar, ekipleri harekete geçirdi. 6 katlı binada oturan vatandaşlar tahliye edildi.

Olay, Atatürk Mahallesi’nde bulunan 6 katlı bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bina sakinleri akşam saatlerinde zemin kattaki kolonlardan çökme sesi geldiğini fark etti. Sesleri duyan vatandaşlar korku dolu anlar yaşayarak durumu hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk incelemenin ardından, muhtemel bir risk durumuna karşı bina tedbir amaçlı tamamen boşaltıldı. Binanın çevresi emniyet şeridiyle kapatıldı. Elektrik, su ve doğal gaz akışı da kesildi. Tahliye edilen vatandaşlar, yakınlarının yanına yerleştirildi.

Ankara’da kolonları kırılan bina tahliye edildi

"Kolonun çöktüğünü söylediler"

Binada oturan ve olay anına tanık olan Mazhar Bektaş, "Dün akşam saat 7 gibi komşularımız, 1 numarada kolonun çöktüğünü söylediler ve aşağı indik. Ekipler bugün, ’riskli olduğu için net bir şey söyleyemeyiz, beklemeniz lazım’ dediler. Belediyeden gelen arkadaşlar da ’net bir şey söyleyemeyiz’ dediler. Bekleyeceğiz. Dün dışarıda kaldık. Bugün de gelip bakacaklar. Ön rapor mu hazırlarlar bilemiyoruz. Şu an mağduruz" diye konuştu.

Ankara’da kolonları kırılan bina tahliye edildi

"Bina daha önce test edildi, sağlam dediler"

Kolonu çöken binanın daha önce ilgili ekipler tarafından test edildiğini belirten bina sakini Tezcan Gökçen ise, "Ben 4 numaralı dairede oturuyorum. Orta kat oluyor bizim ev. Evdeydim, balkonda oturuyordum. Bina daha önce test edildi. Sağlam dediler. Başka bir şey demediler. Bu bina 1995’te yapılmış" ifadelerini kullandı. Ekiplerin bina üzerindeki incelemeleri sürerken, yapı ile ilgili detaylı teknik raporun hazırlanacağı öğrenildi.

Fazlı Çolak - Tolga Başer

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.