KÜLTÜR SANAT - 02 Nisan 2019 Salı 17:06

Ankara’da Ukrayna esintisi

A
A
A
Ankara’da Ukrayna esintisi

Ödüllü şef Yurii Kovryzhenko’nun katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilecek olan “Ukrayna Yemek Günleri” etkinliği öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

Ödüllü şef Yurii Kovryzhenko’nun katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilecek olan “Ukrayna Yemek Günleri” etkinliği öncesinde basın toplantısı düzenlendi.


Ödüllü şef ve TV sunucusu Yurii Kovryzhenko’nun katılımıyla gerçekleştirilecek olan “Ukrayna Yemek Günleri” etkinliği öncesi Ankara HiltonSA’da basın toplantısı gerçekleştirildi. Şef Kovryzhenko, özel pişirme istasyonunda Ukrayna’ya özgü birkaç lezzeti basın mensuplarına sundu. Ukrayna Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlenen etkinlik 3-4-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


Türk yemekleriyle ilgili görüş bildiren Şef Kovryzhenko, bir halkın kültürünü ve ruhunu hissetmek için en güzel tercihin sokak yemekleri olduğunu söyleyerek, “İstanbul’da olduğum zaman ben sokak yemeklerinin tadına bakmaya karar verdim. Bunlar arasında balık ekmeği çok beğendim. Balık çeşitlerinin tadına da bakma fırsatım oldu. Ankara’da sadece bir yere gidebildim ama oradaki meze çeşitliliği beni çok etkiledi. Ukrayna’da mezeler daha kolay şeylerden oluşuyor. Burada meze sunarken insanlar o kadar çok işlem yapıyor ve titizlikle çalışıyorlar. Özellikle yoğurtlu mezeler beni çok etkiledi. Bunun yanı sıra avakado ve karidesten yapılan mezeleri de çok beğendim” diye konuştu.


Programa Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha, Ankara HiltonSA genel müdürü Marc O. Schumacher katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırklareli Pınarhisar’da kan donduran saldırı: İki kez kalbi durdu, beyin kanaması geçirdi Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde dün belediye personeli Ozan Çetin, evine gitmek üzereyken evinin arka sokağında K.Ö. adlı şahıs ve beraberindeki kişilerin saldırısı sonucu ağır yaralandı. Edinilen bilgilere göre, dün öğle saatlerinde 18 yaşında olduğu belirtilen K.Ö. ve yanındaki 15 yaşındaki bir çocuk, iddiaya göre Ozan Çetin’i arkadan darp ederek yere düşmesine sebep oldu. Çetin, aldığı darbeler sonucu olay yerinde hareketsiz kaldı. Kısa süre sonra babasını yerde bulan oğlu, babasına seslendi ancak yanıt alamayınca durumu ailesine bildirdi. Olay yerine çağrılan ambulansla Pınarhisar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 39 yaşındaki Ozan Çetin’in burada kalbinin durduğu, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yeniden hayata döndürüldüğü öğrenildi. Beyin kanaması geçirdi Durumu ağırlaşan Çetin, entübe edilerek Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Sevk sırasında kalbinin bir kez daha durduğu, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle tekrar hayata döndürüldüğü bildirildi. Hastanede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Ozan Çetin’in yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi Olayın ardından polis ekiplerince başlatılan çalışma sonucu K.Ö. ve beraberindeki şüpheliler gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar, adliyeye sevk edildi. Olayın nedeni araştırılıyor Saldırının çıkış nedenine ilişkin olarak, K.Ö. adlı şahsın Ozan Çetin’in kızıyla ilgili bazı rahatsız edici davranışlarda bulunduğu yönündeki iddialar üzerine yaşanan gerginliğin bu olaya yol açtığı öne sürülüyor. Yetkililer, olayla ilgili adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ve tüm detayların yargı sürecinde netlik kazanacağını ifade etti.