EKONOMİ - 22 Nisan 2024 Pazartesi 16:38

Bakan Işıkhan, HAK-İŞ’i ziyaretinde konuştu: "Sendikalarla istişare etmeden, sosyal diyalog kurmadan hiçbir adım atmamaya özen gösteriyoruz"

A
A
A
Bakan Işıkhan, HAK-İŞ’i ziyaretinde konuştu: "Sendikalarla istişare etmeden, sosyal diyalog kurmadan hiçbir adım atmamaya özen gösteriyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (HAK-İŞ) ziyaret ederek, Genel Başkan Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, HAK-İŞ’i ziyaret ederek, Genel Başkan Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Burada bir konuşma gerçekleştiren Bakan Işıkhan, sendikalara önem verdiklerini ve sendikalarla ortak hareket etmeye özen gösterdiklerini söyledi.



"13. Çalışma Meclisi’ni 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştireceğiz"


Çalışma Meclisi’nde çalışma hayatını ilgilendiren temel konulara ilişkin sorunların gündeme getirildiğini ve bunlara yönelik hazırlanan politikaları tüm tarafların katkılarıyla hayata geçirmeye çalıştıklarını söyleyen Bakan Işıkhan, “13. Çalışma Meclisi’ni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 29-30 Nisan 2024 tarihlerinden Ankara’da gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Üç gün sürecek program boyunca; ilgili bakanlıklarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, işçi, işveren ve kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonlarımız, akademisyenlerimiz, iş dünyası, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla çeşitli paneller düzenlenecektir” dedi.


Bugün davetlerini gerçekleştirmek üzere HAK-İŞ’i ziyaret ettiğini ifade eden Bakan Işıkhan, HAK-İŞ’in de Çalışma Meclisine katılarak; Türkiye Yüzyılı’nda çalışma hayatının şekillenmesine önemli katkılar sunacağına inandığını ifade ederek, bu vesileyle bu hafta sendikaları tek tek ziyaret edeceklerini dile getirdi.



"Sendikalardan habersiz, sendikalarla istişare etmeden, sosyal diyalog kurmadan hiçbir adım atmamaya özen gösteriyoruz"


Bakan Işıkhan, Çalışma Meclisi’nin gündeminin oluşturulmasında konfederasyonların görüşlerini ve önerilerini aldıklarını ifade ederek, “Biz sendikalardan habersiz, sendikalarla istişare etmeden, sosyal diyalog kurmadan hiçbir adım atmamaya özen gösteriyoruz. Üçlü Danışma Kurulu’nda, Kamu Personel Danışma Kurulu’nda ve diğer kurullarda ve toplantılarda gündemimizi yine hep birlikte oluşturduk. Kararlı atılımlarımızı, düzenlemelerimizi bugüne kadar, sosyal diyalog anlayışıyla gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin 100 yıllık birikiminin verdiği güçle birlikte, 2024 yılında; kendimize yeni hedefler belirledik. Ulusal ve uluslararası düzeyde yaşanan birçok badireye rağmen; istikrarla büyüyen ekonomimiz, dünyada her geçen gün artan gücümüz; bize, gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte büyük sorumluluklar yüklemeye devam ediyor” şeklinde konuştu.


Türkiye Yüzyılı’na ancak; çalışan, üreten insanlarla, emekçilerle erişeilbileceğine inandığını söyleyen Bakan Işıkhan, bu yüzyılı çalışanın, emeğin ve üretimin yüzyılı yapacaklarını belirterek, “Bu sebeple Çalışma Meclisi gibi çözüm odaklı platformlar; kalıcı refahın temini için çalışma hayatının hem yapısal hem de fonksiyonel sorunlarının çözüme kavuşturulabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu şekilde; pek çok konunun kapsamlı olarak ele alınacağı 13. Çalışma Meclisimizin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.



"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde bizler de işçilerimizle birlikte olacağız"


Emeğin, hem maddi hem de manevi dünyamızda müstesna bir yere sahip, kutsal bir kavram olduğunu dile getiren Bakan Işıkhan, “Bu hassasiyetle işçi ve emekçilerimizin haklarının korunması ve geliştirilmesi her zaman öncelikli meselemiz olmuştur. Sendikalaşma hakkından sosyal güvenliğe kadar her alanda öncelikle çalışanlarımızın menfaatlerini gözettik. Son 21 yıldır, sendikal faaliyetlerin en büyük destekçisi biz olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Sendikalarla ilgili çok sayıda düzenleme yaptık. Sadece örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmamız dahi ülkemizdeki sendikalı sayısını büyük oranda artırdı. 2013 yılında 1 milyon olan sendikalı işçi sayısı 2 milyon 495 bine, yüzde 9 olan sendikalaşma oranı ise yüzde 15,22’ye yükselmiştir” ifadelerine yer verdi.



"Emek ve Dayanışma Günü’nü Türkiye’nin çalışma hayatına yakışır şekilde kutlayacağız"


Bakan Işıkhan, bu yılki kutlamaların Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını ve Türkiye Yüzyılı’nı başlatan bir milat olması sebebiyle her zamankinden çok daha anlamlı, çok daha farklı bir atmosferde gerçekleştirileceğini ifade ederek, "Hafta boyunca düzenleyeceğimiz çeşitli programlar eşliğinde; büyük ve güçlü Türkiye’nin çalışan, üreten, alın teri akıtan işçisiyle, emekçisiyle, yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızla birlikte emek dünyamızın bu özel gününü tam manasıyla idrak edeceğimiz bir gün olacak. Biz, bir taraftan emeğin hakkını korurken diğer yandan da bu hakkın istismar edilmesine hiçbir zaman müsaade etmedik. Emekçilerimizi, ülkemizin kalkınmasının en önemli parçalarından biri olarak gördük. Bu hafta boyunca hem Çalışma Meclisimizde çalışmalarımızı sürdüreceğiz hem de emek ve dayanışma günü Türkiye’nin çalışma hayatına yakışır şekilde kutlayacağız" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - Alanyaspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Samsunspor evinde Alanyaspor ile mücadele ediyor. Müsabakanın ilk yarısı konuk ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada sol kanattan Augusto’nun ortasında topu alan Oğuz’un ceza sahası çizgisi üzerinden sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Okan’ın sağından filelerle buluştu. 0-1 20. dakikada Emre’nin pasında topla buluşan Holse’nin vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti. 31. dakikada Balkovec’in sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kaleci Okan meşin yuvarlağı çeldi. 37. dakikada Emre’nin kullandığı köşe vuruşunda kale önünde Drongelen’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya çıktı. Hakemler: Mert Güzenge, Bahtiyar Birinci, Murat Altan Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Yunus Emre Çift, Van Drongelen, Soner Gönül, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Oliver Ntcham, Emre Kılınç, Marius Moundilmadji Yedekler: Szumski, Fofana, Tait, Dimata, Bola, Schindler, Benito, Haluk, Osman, Muja Teknik Direktör: Markus Gisdol Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Miguel Lima, Fidan Aliti, Jure Balkovec, Florent Hadergjonaj, Antonio Augusto, Richard Candido, Leroy Fer, Efecan Karaca, Oğuz Aydın, Ahmed Hassan Yedekler: Yusuf Karagöz, Furkan, Fatih, Novais, Janvier, Sisto, Eduardo, Yusuf Özdemir, Hwang, Anderson Teknik Direktör: Fatih Tekke Goller: Oğuz (dk. 14) (Alanyaspor)
Gaziantep Trendyol Süper Lig: Gaziantep FK: 0 - Fatih Karagümrük: 0 (İlk yarı) Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Fatih Karagümrük’ü ağırlıyor. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 19. dakikada Maxim’in sol kanattan ortasına ceza sahasında Badji’nin kafa vuruşunda top uzak direğin yanından dışarı çıktı. 27. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Maxim’in yerden sert şutunda top farklı şekilde auta çıktı. 30. dakikada Ogün Özçiçek’in sağ kanattan ortasına Djilobodji’nin kafa vuruşunda top üst direkten döndü. 45. dakikada kullanılan korner sonrası Ogün’ün ceza sahası dışında şutunda kaleci Sirigu çizgide topu kontrol etti. Hakemler: Zorbay Küçük, Murat Tuğber Curbay, Erdem Bayık Gaziantep FK: Florin Nita, Salem M’bakata (Ömürcan Artan dk. 42), N’Koulou, Papy Djilibodji, Ertuğrul Ersoy, Mustafa Eskihellaç, Ogün Özçiçek, Max Gradel, Lazar Markovic, Alexandru Maxim, Aliou Badji Yedekler: Batuhan Şen, Arda Kızıldağ, Furkan Soyalp, Marko Jevtovic, İlker Karakaş, Deian Sorescu, Jamiro Monteiro, Mirza Cihan, Bahadır Gölgeli Teknik Direktör: Selçuk İnan Fatih Karagümrük: Salvatore Sirigu, Davide Biraschi, Koray Günter, F. Ceccherini, Levent Mercan, Marcus Rohden, Dimitrios Kourbelis, Can Keleş, Valentin Eysseric, Ryan Mendes, Markao Yedekler: Emre Bilgin, Güven Yalçın, Kevin Lasagna, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Adnan Uğur, Andrea Bertolacci, Flavio Paoletti, Tonio Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Sarı kartlar: Badji (Gaziantep FK) Kourbelis (Fatih Karagümrük)
Kayseri Süper Lig: Kayserispor: 1 - Konyaspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Kayserispor ile Konyaspor karşı karşıya geliyor. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 17. dakikada serbest vuruş sırasında Uğurcan, Kaysersipor ceza sahası içerisinde bir anda yerde kaldı. VAR tarafından çağırılan hakem Halil Umut Meler, Nazon’a direkt kırmızı kart göstererek oyun dışı bıraktı. Kırmızı kartın ardından Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, sahaya girmek istedi ancak güvenlik güçleri Çamlı’yı saha kenarından uzaklaştırdı. 33. dakikada sol kanatta Cardoso’nun savunmanın arkasına doğru gönderdiği topla buluşan Mane, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0 36. dakikada sağ kanattan Ndao’nun ortasında ön direkte Soner, topu ağlara gönderdi. 1-1 45. dakikada kendi yarı alanında topu kapan Bourabia, kalecinin önde olduğunu görerek aşırtma vuruş denedi ancak top üstten auta çıktı. Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy Kayserispor: Onurcan, Gökhan, Kolovetsios, Jeanvier, Carole, Kartal, Boa Morte, Bourabia, Cardoso, Mane, Nazon Yedekler: Şamil, Attamah, Bahoken, Mehmet Eray, Ramazan, Shukurov, Hasan Ali Kaldırım, Arif, Ackah, Talha Teknik Direktör: Burak Yılmaz Konyaspor: Slowik, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Soner, N’Zonzi, Ndao, Oğulcan, Ethemi, Cikalleshi Yedekler: Deniz, Cicaldau, Muhammet, Yunus, Prip, Cebrail, Kahraman, Ahmet, Boateng, Damjanovic Teknik Direktör: Ali Çamdalı Goller: Mane (dk. 33) (Kayserispor), Soner (dk. 36) (Konyaspor) Kırmızı Kart: Nazon (dk. 17) (Kayserispor) Sarı kartlar: Boa Morte (Kayserispor), Uğurcan (Konyaspor)