POLİTİKA - 16 Mart 2026 Pazartesi 23:50

Bakan Işıkhan: "IPA kapsamında hayata geçirilen bin 200’ü aşkın proje ile önemli çalışmalar gerçekleştirdik"

A
A
A
Bakan Işıkhan: "IPA kapsamında hayata geçirilen bin 200’ü aşkın proje ile önemli çalışmalar gerçekleştirdik"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2007 yılından bu yana IPA kapsamında hayata geçirilen bin 200’ü aşkın proje ile önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programının Uygulanması "Stratejik Koordinasyon ve İş Birliği Çalıştayı"na katıldı. Programda konuşan Bakan Işıkhan, Stratejik Koordinasyon ve İş Birliği Çalıştayı’nın IPA kapsamında yürütülen çalışmaları, kurumsal kazanımları değerlendirmek ve iş birliğini daha ileri bir aşamaya taşımak amacıyla düzenlendiğini kaydetti. Işıkhan, Kadir Gecesi’ni de tebrik ederek, "Bu mübarek gece vesilesiyle Yüce Rabbimizden insanlık için barış, huzur ve esenlikler niyaz ediyorum" dedi.


Işıkhan, 2007 yılından bu yana IPA kapsamında hayata geçirilen bin 200’ü aşkın proje ile önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerine vurgu yaparak, "Bu projeler aracılığıyla gençlerin ve kadınların istihdamını destekleyen, kayıtlı istihdamı teşvik eden, mesleki eğitimin kalitesini geliştiren, kız çocuklarının okullaşma ve okula devam oranlarını artıran, hayat boyu öğrenme olanaklarını genişleten ve dezavantajlı bireylerin iş gücü piyasasına katılımını güçlendiren çok sayıda çalışmayı sizlerle birlikte, paydaşlarımızla birlikte hayata geçirdik. Özellikle Bakanlığımızın sorumluluk alanında yer alan Women-up, Edu-Care ve NEET-Pro gibi kadın istihdamını, bakım desteklerini ve gençlerin iş gücü piyasasına katılımını güçlendiren büyük ölçekli projelerimizi bu çalışmaların önemli örnekleri arasında kabul etmekteyiz" dedi.


Yürütülen projelerle ülke genelinde 1 milyon 100 bini aşkın vatandaşın hayatına doğrudan dokunduklarına vurgu yapan Bakan Işıkhan, "IPA kapsamında yürütülen çalışmaların en değerli kazanımlarından biri de Bakanlığımız ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu arasında tesis edilen güçlü ve kurumsal iş birliğidir. Zaman içerisinde bu iş birliği, klasik bir ‘finansman sağlayıcı-faydalanıcı’ ilişkisinin ötesine geçerek, karşılıklı güvene dayalı güçlü bir politika ortaklığına dönüşmüştür. Bu işbirliğinin geliştirilmesinde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun kıymetli temsilcisi Sayın Yurgis Vilçinskas’ın çok önemli bir rolü bulunmaktadır. Samimi, vizyoner ve destekleyici yaklaşımının önemli olduğunu düşünüyorum. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Işıkhan, IPA fonlarının politika uyumunu güçlendiren, kurumsal kapasiteyi geliştiren ve sürdürülebilir çözümler üretilmesine katkı sağlayan stratejik bir mekanizma haline geldiğine değinerek, gerçekleştirilen çalıştayın da tam olarak bu amaca hizmet ettiğini söyledi. Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde insan onuruna yakışır işlerin yapılması, istihdamın geliştirilmesi ve sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Süreçteki destekleri için Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Yurgis Vilçinskas’a teşekkür eden Işıkhan, yaklaşan Ramazan Bayramı’nı da tebrik etti.



Bakan Işıkhan: "IPA kapsamında hayata geçirilen bin 200’ü aşkın proje ile önemli çalışmalar gerçekleştirdik"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Başkan Başdeğirmen, çocuklarla iftarda buluştu Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, Sidre Mahalle Muhtarlığınca düzenlenen iftarda çocuklarla bir araya geldi. Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey’in her yıl çocuk iftarı programı düzenlediğini belirten Başkan Başdeğirmen, muhtar ve programa katkı veren hayırseverlere teşekkür etti. Sidre Mahalle Muhtarlığı tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 12’incisi gerçekleştirilen çocuk iftarına Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, iş insanları ve çocuklar katıldı. Başdeğirmen çifti, Modapark Düğün Salonu’nda düzenlenen iftarda çocuklarla yakından ilgilendi, onların fotoğraf çektirme taleplerini geri çevirmedi. Programda çocuklara ikramlarda da bulunuldu. Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey, 12 yıldır muhtar olduğunu ve 12 yıldır geleneksel olarak çocuk iftar programı düzenlediklerini belirterek, çocukların bu sayede Ramazan ayının maneviyatını yaşadığını dile getirdi. Özbey, "Kadir Gecesi’nin de maneviyatını yaşayalım diye biz bugünü tercih ettik. Sayın belediye başkanımız ve eşi Şadiye Hanımefendi bu kadar işlerinin yoğunluğunda Sidre Mahallemizin güzel çocuklarını yalnız bırakmadılar. Kendilerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Ne zaman zorda kaldık, ne zaman onları özledik yanımızda oluyorlar. İftar programının hayırseverlerin destekleriyle düzenliyoruz. Hayırlarını Allah kabul etsin" dedi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ramazan ayında iftarda çocuklarla birlikte olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey’in bu hassasiyetini her yıl gösterdiğini söyledi. Özbey’e ve iftar programına destek veren hayırseverlere teşekkür eden Başkan Başdeğirmen, "Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz Allah ileride çok güzel hizmetler yapmayı nasip eylesin. Ailelerine, devletimize ve milletimize hayırlı bir birey olarak yetişmesini nasip eylesin. Bu mübarek günün hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerinde bulundu. Program Başdeğirmen çiftinin çocuklarla hatıra fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.