POLİTİKA - 07 Ağustos 2025 Perşembe 13:55

Bakan Tunç: "Yeni Ankara Adalet Sarayı 745 bin 900 metrekare kapalı alana sahip olacak"

A
A
A
Bakan Tunç: "Yeni Ankara Adalet Sarayı 745 bin 900 metrekare kapalı alana sahip olacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Adalet Saray’ının 745 bin 900 metrekare kapalı alan, bin 537 hâkim ve savcı odası, 588 duruşma salonu, 610 kişilik konferans salonu, ve 4 bin 180 araçlık otopark kapasitesine sahip olacak" dedi.


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yapımı devam eden yeni Ankara Adalet Sarayı’nın son görüntülerini paylaştı. Yeni Adalet Sarayı’nın adalete erişimi kolaylaştıracağını ifade eden Bakan Tunç, hizmet kalitesini daha hızlı, daha verimli ve daha erişilebilir hale getirdiklerinden bahsetti.


Ankara’da adalet hizmetlerini tek merkezde toplayacaklarını vurgulayan Tunç, zaman kaybının önüne geçecek,


ulaşım güçlüklerini ortadan kaldıracak ve adalete erişimi daha da güçlendirerek sunulan hizmetlerde bütünlüğü sağlayacak bir yapıyı hayata geçirdiklerini belirtti. Projeden bahseden Tunç, yatay mimari anlayışıyla ve son teknolojiyle inşa edilen Adalet Saray’ının 745 bin 900 metrekare kapalı alan, bin 537 hâkim ve savcı odası, 588 duruşma salonu, 610 kişilik konferans salonu, ve 4 bin 180 araçlık otopark kapasitesine sahip olacağını vurguladı. Tunç yeni Ankara Adalet Sarayı’nın inşa çalışmalarının 7 gün 24 saat aralıksız şekilde devam ettiğini de belirtti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.