ASAYİŞ - 03 Aralık 2024 Salı 08:33

Bakan Yerlikaya son 3 haftanın Narkoçelik operasyonu sonuçlarını paylaştı

A
A
A
Bakan Yerlikaya son 3 haftanın Narkoçelik operasyonu sonuçlarını paylaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 3 haftada düzenlenen Narkoçelik operasyonlarında; 2 ton 12 kilogram uyuşturucu maddenin ve 890 bin 35 adet uyuşturucu hapın ele geçirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya aynı zamanda zehir taciri ile sokak satıcısı 2 bin 248 şüphelinin yakalandığını bildirdi.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 3 haftada düzenlenen Narkoçelik operasyonlarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:


"Uyuşturucu satıcılarına ve uyuşturucuya yönelik son 3 haftada düzenlenen Narkoçelik operasyonlarında; 2 ton 12 kilogram uyuşturucu madde, 890 bin 35 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Zehir taciri ile sokak satıcısı 2 bin 248 şüpheli yakalandı. Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüklerince; 3 bin 165 ekip, 8 bin 236 personel, 34 hava aracı ve 82 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla İzmir, Ankara, Gaziantep, Adana, Konya, Samsun, İstanbul, Mersin, Antalya, Diyarbakır, Bursa, Şanlıurfa, Eskişehir, Hatay, Denizli, Kocaeli, Malatya, Kayseri, Tekirdağ, Manisa, Balıkesir, Mardin, Sakarya, Trabzon, Şırnak, Çorum, Karaman, Zonguldak, Elazığ, Kütahya, Osmaniye, Muğla, Ağrı, Yalova, Van, Aksaray, Aydın, Amasya, Düzce, Kırklareli, Kilis, Karabük, Adıyaman, Bartın, Isparta, Batman, Erzurum, Bolu, Kastamonu, Çanakkale, Kırşehir, Kahramanmaraş, Edirne, Uşak, Ordu, Afyonkarahisar, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Giresun, Kırıkkale, Muş, Nevşehir, Erzincan, Iğdır, Niğde, Siirt, Sivas, Burdur, Tokat, Bilecik, Rize, Yozgat, Ardahan, Hakkari ve Kars olmak üzere 76 ilde Narkoçelik operasyonları düzenlendi."



Bakan Yerlikaya son 3 haftanın Narkoçelik operasyonu sonuçlarını paylaştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana Valisi Köşger: “Yangın başka yere sirayet etmeyi önlenecek şekilde çevrelenmiş durumda” Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangının başka yere sirayet etmesi önlenecek şekilde çevrelendiğini can kaybı veya yaralanan olmadığını söyledi. Seyhan ilçesine bağlı Sarıhamzalı Mahallesi’nde geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangına müdahale sürüyor. İtfaiye ekipleri ve TOMA’ların destek verdiği yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. “Elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz” Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de geri dönüşüm fabrikalarının bulunduğu alana gelerek incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Köşger, “Bugün saat 14.00 civarlarında itfaiye birimimize bir ihbar düşmesiyle yangından haberimiz oldu. 3 iş yerinde başlayan ve elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiğimiz bir yangın şu anda halen devam ediyor. Burası geri dönüşümlerinin bulunduğu bir bölge. Çok sayıda geri dönüşüm yapan firmamız burada bulunuyor. Şuan itibariyle 1 iş yerinde çevrelenmiş durumda başka yere sirayet etmesi önlenecek şekilde arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüyor. İtfaiyemiz, arazözlerimiz, TOMA’larımız ve tüm kamu kurumlarının yangınla ilgili araçları ekipmanları seferber olmuş durumda. İnşallah çok uzun olmayan bir sürede söndürüleceğini tahmin ediyoruz. Başka iş yerlerine zarar vermemesi için arkadaşlarımız gereken tedbirleri almaya çalışıyorlar. Can kaybımız yok çok şükür. Yaralanan da yok. Sadece mal kaybıyla ilgili bir sıkıntı yaşanıyor. İnşallah onu da telafi ederiz. Geçmiş olsun diyorum” dedi. Yoğun alev ve dumanların çıktığı yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.
Aydın Aydın Büyükşehir Söke’de çalışmalarına devam ediyor Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Söke ilçesi merkez ve kırsal mahallelerinde gerçekleştirdiği kapsamlı çalışmalarla vatandaşların takdirini topluyor. Çevre düzenlemesinden altyapı projelerine kadar birçok alanda yürütülen faaliyetler, ilçe sakinlerine daha konforlu ve temiz bir yaşam sunuyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Söke’de kapsamlı bir çevre bakım çalışması gerçekleştirdi. 6 araç ve 40 personelle yapılan bu çalışmalar sonucunda Söke merkezi temiz bir görünüme kavuştu. "Savuca Mahallesi’nde yol çalışmaları sürüyor" Savuca Mahallesi’nde devam eden altyapı çalışmalarında ASKİ ekipleri kanalizasyon çalışmalarını tamamladı. Bu çalışmaların ardından Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri, İnönü Caddesi ve Atatürk Caddesi’nde sıcak asfalt çalışması yapılacak. Asfaltlama sonrası caddelerde çizgi ve logo çalışmaları yapılacak. Yenilenen caddeler daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sunacak. "Kırsal mahallelere destek" Aydın Büyükşehir Belediyesi, Söke’nin Köprüalan, Bayırdamı ve Demirçay mahallelerinde zeytin üreticilerine yönelik önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Üreticilerin zeytin bahçelerine ve arazilerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla kullanılan yollar yenilendi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, bu çalışmalarıyla zeytin üreticilerine ve tarımsal üretime büyük bir destek sağladı. "Başkan Arıkan’dan Özlem Başkan’a teşekkür" Aydın Büyükşehir Belediyesi, Söke genelinde yürüttüğü çalışmalarla ilçenin yaşam kalitesini artırmayı sürdürürken, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan yapılan çalışmalarla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Dayanışma içerisinde Söke halkına hizmet etmek üzere çalışmaların elbirliğiyle sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Arıkan, “Biz birlikte güçlüyüz. Gerek Söke Belediyesi gerekse Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir gayret içinde çalışıyoruz. Özlem Başkanımızın Söke’ye kazandırdığı çok kıymetli hizmetler ile daha güzel yarınlara yürüyoruz” dedi.
Denizli Denizli Büyükşehirden arıcılara ekipman desteği Denizli Büyükşehir Belediyesi, arıcılık faaliyetlerini desteklemek ve yerel üretimi teşvik etmek amacıyla, arı yetiştiricilerine özel bir ekipman desteği projesi başlattı. Denizli Büyükşehir Belediyesi arıcılara ekipman desteği projesi başlattı. Proje kapsamında, yetiştiricilere maske, körük, eldiven, sır tarağı ve oksalik asitten oluşan ekipman setleri ücretsiz olarak dağıtılacak. Arıcılık faaliyetlerini desteklemek ve yerel üretimi teşvik etmek amacıyla oluşturulan destekten faydalanmak isteyen arıcılar, 20 Ocak-3 Şubat 2024 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvurular, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi veya DESKİ İlçe Hizmet Birimleri üzerinden yapılabilecek. Başvuruda bulunacak yetiştiricilerin, 2024 yılına ait Arıcılık Kayıt Sistemi (AKS) belgesine sahip olmaları gerekiyor. Başvuru formuna eklenmesi gereken bu belge olmadan yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Ayrıca, aynı haneden yalnızca bir kişinin destekten faydalanabileceği açıklandı. Başvuru değerlendirmeleri tamamlandıktan sonra hak sahibi olan arıcılara bilgilendirme mesajı gönderilecek. Büyükşehir her zaman üreticinin yanında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kentte arıcılığın gelişmesi ve bal üretiminin artırılmasını çok önemsediklerini söyledi. Kırsal projeler ile kenti tarım ve hayvancılıkta ayağa kaldırmak istediklerini belirten Başkan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını kaydetti.