POLİTİKA - 08 Mayıs 2025 Perşembe 23:34

Bazı Kanunlar ile 375 sayılı KHK’de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi

A
A
A
Bazı Kanunlar ile 375 sayılı KHK’de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, bakanlıklarda, bakan müşaviri atanabilecek. Bakan müşavirleri doğrudan bakana bağlı çalışacak. Bakan müşavirleri bakanın görev süresiyle sınırlı larak görev yapabilecekler.

Bakanlıklar ve diğer kamu ve kuruluşların teşkilatlarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde öngörülmesi kaydıyla kurumun görev alanına giren konularda çalıştırmak üzere uzman ve uzman yardımcısı istihdam edebilecek. Askeri Yüksek idari Mahkemesi’nin askeri hakim sınıfında Başkan, Başsavcı, Daire Başkanı ve üyeleri emekliye ayrılmış olanların sağlık giderleri Danıştay bütçesinden karşılanacak.

Savunma Sanayi Başkanı ve Yardımcılarına, Müsteşar ve Müsteşar yardımcılarına ödemelerde vergi ve diğer kesintilere tabi olmayacak.

112 Acil Çağrı Merkezi’ni asılsız arayanlar bin beş TL para cezası verilecek. Diplomasi Akademisi’nde ders veren Dışişleri Bakanlığı personeline haftada 20 saat ve bir takvim yılında 360 saati aşmamak üzere Bakanlık tarafından ders ücreti ödenecek. Hakim ve Savcılar Kurulu Kanunu’nda yer alan ‘Adalet Bakanlığı Yardımcısı’ ibaresi ‘Adalet Bakanlığı Müsteşarı’ şeklinde değiştiriliyor.

Ahmet Umur Öztürk

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.