ÇEVRE - 04 Şubat 2024 Pazar 11:15

Beyaza bürünen Karagöl Jeositi kamp yapmak isteyenlerin uğrak yeri oldu

A
A
A
Beyaza bürünen Karagöl Jeositi kamp yapmak isteyenlerin uğrak yeri oldu

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde, Işık Dağı’nın bulunduğu Karagöl Jeositi beyaza büründü. Dron ile havadan görüntülenen buz tutan göl ve etrafındaki yaylalar, kamp yapmak isteyen vatandaşların uğrak yeri oldu.


Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Işık Dağı’nın eteğinde bulunan yaylalar ve Karagöl Jeositi, kar yağışlarının ardından beyaza büründü. Derinliği 2 metre olan gölün çevresi, günübirlik ziyaret ve çadır kampı için de oldukça uygun olmakla birlikte 1600 metre rakımda bir heyelan çukurunda oluşmuş olması da temiz hava almak isteyenler için harika bir fırsat sunuyor. Türkiye‘nin dört bir yanından gelen ve doğanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar Karagöl’ün yolunu tuttu. Kamp tutkunları da tabiatla iç içe vakit geçirmek için gölün etrafında çadırlar kurdu. Aileleriyle buraya gelen vatandaşlar, buz tutmuş gölün üzerinden kızaklarla kayarak karın keyfini çıkardı. Dron ile görüntülenen, etrafı beyaza bürünmüş dağlar ve çeşitli ağaçlarla çevrili olan Karagöl’de kış mevsimiyle birlikte kartpostallık görüntüler oluştu.



“Tabiat ile eski ve güçlü bir bağımız var”


Ailesiyle birlikte Karagöl Jeositi’ne 1 saatlik bir mesafeden geldiklerini ve hafta sonu tatilini burada geçireceklerini dile getiren Hamdi Saydar, “Tabiat ile eski ve güçlü bir bağımız var. Bunu çocuklarımızla olan bağımızla beraber güçlendirmek için buraya geldik. Çocuklarımız oksijen alsınlar, bizimle beraber güzel bir aile aktivitesi olması adına, tabiatla öğrendiklerimizi onlara aktarmak düşünesiyle buradayız. Çocuklar kar ile beraber kış şartlarını da görsünler ve bu şartların bizlere getirdiği eski güzelliklerden faydalansınlar istedik. Malum metropol bir ortamda yaşıyoruz. Bulunduğumuz gölgeye çok kar, kış düşmüyor. Düşse de kendi başlarına kızak gibi eski geleneksel yöntemlerle yapılan teknik ekipmanlarla kayamayacakları için biz de elimizden geldiği kadar geri dönüşüm malzemelerinden kendilerine kızak yaptım. Çocuklarım da benimle birlikte buna şahit oldular. Bunlar onlar için ileride çocuklarına anlatacakları bir anın olarak kalacak diye düşünüyorum” diye konuştu.



“Doğal bir ortamda yaşıyoruz, stresten, sıkıntıdan daha uzaktayız”


Arkadaşıyla birlikte Karagöl’ün etrafında kamp kuran Tolga Acar, şehrin kalabalık ortamından uzaklaşmak istediklerini ifade ederek, “Hafta içi iş yoğunluğundan dolayı kendimizi rahatlatmak için burada geliyoruz. Kendimizi daha iyi hissediyoruz. Doğal bir ortamdayız oksijen bol. Buraya gelip kafamızı dağıtıyoruz, mangalımızı yakıp yemeğimizi pişiriyoruz. Doğal bir ortamda yaşıyoruz yani stresten sıkıntıdan daha uzaktayız. Burada kamp yapıyoruz ve genelde iki gün kalıyoruz. Çadırlarımızda kalıyoruz. Uyku tulumlarımız var. Kış şartları biraz daha problemli olduğu için eksi derecelerde uyuyoruz, ateş başında ısınmamızı sağlıyoruz” dedi.



"Kamp için sıcak bir ortam kurmaya çalışıyoruz”


Doğa ile iç içe olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen İlhan Sucu ise, “Bizim hayatımız bir nebze bu. , Amacımız, kendimizi şehrin kalabalığından, sessiz sakin yerlere atıp buralarda vakit geçirmek. Kafamızı dinlemek, beraber ateş yakmak, mangal yapmak, bizim zevk aldığımız şeyler bunlar. Buraya geldiğimizde de akşam için hazırlık yaptık. Gece vakitlerinde havanın soğuk olacağını düşünüyoruz. Hava eksi 5’lere, hatta eksi 10’lara düşebilir. Kamp ateşimizi yaktık, çadırımız da var, kamp için sıcak bir ortam kurmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.



Beyaza bürünen Karagöl Jeositi kamp yapmak isteyenlerin uğrak yeri oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Pendik’te çöpten çıkan bağlama gönüllere dokundu Pendik Belediyesi’nde temizlik görevlisi olan Bilgin Kaplan, çöpleri topladığı sırada bulduğu bağlamayı kamyon kasasında çalmaya çalıştı. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Pendik’te sabah saatlerinde yaşanan renkli anlar, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Pendik Belediyesi’nde görev yapan temizlik görevlisi Bilgin Kaplan, Güzelyalı Mahallesi’nde rutin temizlik çalışması yaptığı sırada çöp konteynerini boşaltırken kenarda bırakılmış bir bağlama fark etti. Merak ederek bağlamayı eline alan Kaplan, trafiğin yavaş seyrettiği anda çöp kamyonunun kasasında güvenlik korumalı alanında kısa bir süre bağlama çalmaya çalıştı. O anlar, yoldan geçen başka bir sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede çok sayıda beğeni ve olumlu yorum aldı. Samimi görüntüler, izleyenlerin yüzünde tebessüm oluştururken, temizlik görevlisinin müziğe olan ilgisi takdir topladı. "Müzik ruhun gıdasıdır, herkesin çalmasını tavsiye ediyorum" Konuyla ilgili konuşan Bilgin Kaplan, "Güzelyalı Mahallesi’nde sabah saatlerinde çöpleri toplarken, çöp konteynerini dökerken kenarında sazı gördüm. Merak ettim, aldım. Böyle çalmaya çalışırken bir vatandaşın dikkatini çekmiş. Sosyal medyada paylaşmışlar, insanlar beğenmiş, güzel yorumlar yapmışlar. Bu benim çok hoşuma gitti. Müzik ruhun gıdasıdır. Herkesin çalmasını tavsiye ediyorum. Benim müzik aletleri arasında en sevdiğim bağlamadır. İzleyen ve beğenen herkese çok teşekkür ederim" dedi.
Düzce Otobüsten 46 bin silah parçası çıkmıştı: 5 şüpheli tutuklandı Düzce’de bir yolcu otobüsünde, İstanbul’a sevkiyatı yapılan 46 bin 655 silah parçası ele geçirilmesine ilişkin gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren silah kaçakçılarına yönelik yaklaşık 23 aydır sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. Şüphelilerin Düzce’den İstanbul’a çok sayıda silah parçası sevkiyatı yapacağı bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, şüphelilerden M.E.K.’ye ait Tokuşlar Mahallesi’ndeki iş yeri, otomobil ve yolcu otobüsünü takibe aldı. İş yerinden silah parçalarının koliler ve torbalar içerisinde otobüse yüklendiği tespit edildi. Otoyolda durdurulan araçlarda yapılan aramalarda, toplam 46 bin 655 silah parçası ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında; 2 bin 115 tabanca alt gövdesi, 2 bin 100 üst kapak takımı, 2 bin 100 namlu, 2 bin 100 tabanca iğnesi, 2 bin emniyet mandalı, 2 bin 100 mekanizma yatağı, 2 bin 100 üst kapak tutucu, 2 bin 100 üst kapak düşürme mandalı, 2 bin 100 iğne kontrol pimi, 2 bin 100 arpacık, 2 bin 50 tetik tutucu, 2 bin 50 iğne tutucu gibi diğer tamamlayıcı parçalar ile 1 adet silah yapımında kullanılan çok amaçlı torna tezgahı yer aldı. Ayrıca, aramada 3 adet ruhsatsız tabanca ile bu silahlara ait çok sayıda fişek ele geçirildi. Ekipler, ele geçirilen malzemelerin birleştirilmesi durumunda yaklaşık 2 bin 100 ruhsatsız tabanca üretilebileceğini belirledi. 5 kişi tutuklandı Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden M.E.K., A.Ö., M.C.Ö., İ.İ. ve Z.D. tutuklanırken, D.D. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ankara Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: "İsrail’in bu adımı, Somali’nin iç işlerine açık bir müdahale niteliği taşımaktadır" Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail’in, Somaliland bölgesinin bağımsızlığını tanıdığı yönünde yaptığı açıklamanın, Netanyahu hükümetinin bölgesel ve küresel düzeyde istikrarsızlık oluşturmayı hedefleyen hukuk dışı eylemlerinin yeni bir örneğini teşkil ettiğini belirterek, "Yayılmacı politikalarını sürdüren ve Filistin Devleti’nin tanınmasını engellemek için her türlü çabayı gösteren İsrail’in bu adımı, Somali’nin iç işlerine açık bir müdahale niteliği taşımaktadır" dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, İsrail’in Somaliland bölgesinin bağımsızlığını tanımasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Keçeli, İsrail’in, Somaliland bölgesinin bağımsızlığını tanıdığı yönünde yaptığı açıklamanın, Netanyahu hükümetinin bölgesel ve küresel düzeyde istikrarsızlık oluşturmayı hedefleyen hukuk dışı eylemlerinin yeni bir örneğini teşkil ettiğini belirterek, "Yayılmacı politikalarını sürdüren ve Filistin Devleti’nin tanınmasını engellemek için her türlü çabayı gösteren İsrail’in bu adımı, Somali’nin iç işlerine açık bir müdahale niteliği taşımaktadır. Somali Federal Cumhuriyeti ve Somaliland bölgesinin geleceğine ilişkin kararlar, tüm Somalililerin iradesini yansıtacak şekilde alınmalıdır. Afrika Boynuzu’nda barış ve güvenliğe önem veren ve Somali’nin toprak bütünlüğünü kararlılıkla destekleyen Türkiye, Somali halkının yanında olmayı sürdürecektir" ifadelerini kullandı.