POLİTİKA - 22 Ocak 2026 Perşembe 14:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı!

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, ''2025 senesini yüzde 30,9 enflasyon oranıyla kapattık. İnşallah bu sene çok daha düşük oranları yakalayacağız. Vatandaşlarımız, hayat pahalılığının azaldığını günlük yaşamlarında daha fazla hissedecekler'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu'nun (TÜGİK) 7. Olağanüstü Genel Kurulu'na katıldı. Ankara'da özel bir otelde düzenlenen genel kurulda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin sanayide, ticarette, savunmada kendi göbeğini kendisi kesen güçlü bir Türkiye olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Erkan Güral'a TÜGİK Genel Başkanlığı görevinin sona ermesi nedeniyle teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Erkan Güral kardeşime, yönetim kurulu üyelerine, kuruluşumuzun tüm mensuplarına ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Erkan Güral kardeşim ve ekibi bugüne kadar hayata geçirdikleri proje ve çalışmalarla TÜGİK çatısı altında ekonomimize çok kıymetli katkılar yaptılar. Bunun için kendilerine ayrıca tebrik ve takdirlerimi iletiyorum. Genel kurul neticesinde teşekkül edecek yeni yönetime de çalışmalarında şimdiden muvaffakiyetler diliyorum. Ülkemizin en geniş kapsamlı sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonumuzun bünyesindeki 6 federasyon, 60 dernek, 500 farklı sektör ve mesleği temsil eden 10 bine yakın üyesiyle üretim ve ihracat odaklı yeni işbirlikleriyle ekonomi ve iş dünyamıza daha nice hizmetlerde bulunacağına inanıyorum. Son olarak kuruluşundan itibaren burada vazife üstlenmiş ,çalışmalarıyla bu organizasyona değer katmış ancak bugün aramızda olmayan tüm kardeşlerimize de Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum" dedi.

"Son çeyrek asırda Rabbimizin yardımı, milletimizin desteği, iş dünyamızın da takdire şayan gayretleriyle Türkiye'yi her alanda şaha kaldırdık"

Yıllarca Türkiye'de fikir ve sanat erbabının, siyasetçilerin, yöneticilerin kendisi yapan, kendisi üreten bir Türkiye hayal ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sanayide, ticarette, savunmada kendi göbeğini kendisi kesen güçlü bir Türkiye. Tek parti döneminin zorlukları içinde satırlara dökülen bu tahayyülü bugün hamdolsun fazlasıyla gerçeğe dönüştürmeyi başardık. Son çeyrek asırda Rabbimizin yardımı, milletimizin desteği, iş dünyamızın da takdire şayan gayretleriyle Türkiye'yi her alanda şaha kaldırdık. Cam tavanları kırdık, fitne duvarlarını yıktık. Önümüze çıkartılan ne kadar engel varsa milletimizle birlikte yürek yüreğe vererek bunların hepsini aştık. Demokrasiden hak ve özgürlüklere, enerjiden eğitime, sağlıktan turizme kadar aklınıza gelebilecek her başlıkta Türkiye'ye tarihinin en büyük başarılarını tattırdık. Uzun bir mücadele verdik. Sabırlı bir mücadele verdik. Fakat sonunda bize inanan, bize güvenen, istikbalini tam bir gönül huzuru içinde bizlere emanet eden milletimize mahcup olmamak için ne gerekiyorsa yaptık" diye konuştu.

"Uçaklarımız, helikopterlerimiz, İHA ve SİHA'larımız, deniz platformlarımız ve daha nicesi deyim yerindeyse siparişlere yetişemiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şunu bugün bir kez daha gururla ifade etmek isterim: Birileri halen hazmetmekte zorlansa da artık kendi teknolojisini üreten, tasarlayan, geliştiren ve bunları dünyaya ihraç eden bir Türkiye gerçeği var. Büyüme ve ihracat rakamlarında rekorlar kıran bir Türkiye gerçeği var. Mevcut pazarlara yenilerini ekleyen, küresel konumunu günden güne perçinleyen bir Türkiye gerçeği var. Şuraya özellikle dikkatinizi çekiyorum: Fabrikası yok dedikleri milli elektrikli aracımız Togg ülkemizin yanı sıra artık Avrupa'daki yolları da süslüyor. Balıklar ürküyor iddiasıyla karşı çıktıkları mühendis harikası savunma ürünlerimiz, dünyanın dört bir yanında büyük rağbet görüyor. Uçaklarımız, helikopterlerimiz, İHA ve SİHA'larımız, deniz platformlarımız ve daha nicesi deyim yerindeyse siparişlere yetişemiyor. İş insanlarımız, firmalarımız, yatırımcılarımız ülkemizin ticaret hacminin artmasında, ticaret diplomasimizin gelişmesinde önemli roller üstleniyor. Yani her alanda hamdolsun büyük bir atılım içindeyiz. Üstat Necip Fazıl'ın 80 yıl önce özlemini dile getirdiği ideallerin de ötesine geçen bir Türkiye'ye doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Hatta koşuyoruz. Bunu da öyle birilerinin ihsanıyla değil, önümüze çıkartılan engellere ekonomimizi ve sanayimizi hedef alan kısıtlamalara rağmen başarıyoruz" ifadelerini kullandı.

"2025 yılının 3. çeyreğinde ekonomimizi tam 1 trilyon 538 milyar dolar düzeyine çıkartarak yeni bir rekora daha imza attık"

Yapılan hizmetleri ve başarıları anlatan Erdoğan, bunları anlatırken asla hamaset yapmadıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye dair son verileri şöyle anlattı:
"Hayal satmak, göz boyamak bizim siyasetimizde yeri olmayan bir tavırdır. Bizim buna zaten ihtiyacımız da yok. Çünkü biz 23 yılını şanla şerefle tamamladığımız iktidarlarımız boyunca hep eserlerimizle, icraatlarımızla, projelerimizle konuştuk. Rakamlar ortada. Ülkenin 23 yılda nereden nereye geldiği ortada. Somut başarılar, 23 sene önce hayal dahi edilmeyen kazanımlar ortada. Sadece şu rakamlara baktığımızda bile tabloyu çok net görebiliyoruz. Tüm karalama kampanyalarına karşın ekonomimiz geçtiğimiz üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 oranında büyüdü. Küresel ekonomide belirsizliklerin arttığı, gümrük tarifeleri üzerinden yürütülen ticaret savaşlarının tırmandığı yakın çevremizde ve dünyada gerilimlerin hakim olduğu bir dönemde tam 21 çeyrek boyunca kesintisiz büyümeyi başardık. Bu oranla Türkiye, OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen 3. ekonomi oldu. 2025 yılının 3. çeyreğinde ekonomimizi tam 1 trilyon 538 milyar dolar düzeyine çıkartarak, yeni bir rekora daha imza attık. Geçtiğimiz yıl toplam 273,4 milyar dolarlık mal ihracatıyla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Aynı dönemde hizmet ihracatımız 123,1 milyar doların üzerine çıktı. 2025'teki toplam mal ve hizmet ihracatımızı 396 buçuk milyar dolara ulaştırdık. Savunma ve havacılık ihracatında ise adeta devrim yaptık. 2002'de sadece 248 milyon dolar olan savunma ihracatımızı 2025'te tam 40 kat artırarak 10 milyar 554 milyon dolara yükselttik."

"Biz üretenin, istihdam sağlayanın, ihracat yapanın her zaman yanındayız"

Sadece büyüme ve ihracat rakamlarında değil istihdamda da oldukça iyi bir yerde olunduğuna dikkati çeken Erdoğan, "İşsizlik oranımız 31 aydır tek hanede seyrediyor. Sanayicilerimizin, üreticilerimizin tarım, turizm, hizmet sektörümüzün şu an bizden temel beklentisi yetişmiş eleman ihtiyaçlarının karşılanması. Geçtiğimiz haftalarda açıkladığımız Gençliğin Üretim Çağı Programı'yla burada önemli bir açılım sağlıyoruz. ‘GÜÇ' adını verdiğimiz bu programda inşallah hem eğitim ve istihdam süreci arasındaki kopukluğu giderecek hem de 3 yıl içinde 3 milyon gencimizi iş hayatına doğrudan dahil edeceğiz. Maaş ve sigorta primi gibi kalemlerde özel sektörümüzü de rahatlatacak yeni destekler sağlayacağız. Bizim prensibimiz şudur; biz üretenin, istihdam sağlayanın, ihracat yapanın her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.

"2025 senesini yüzde 30,9 enflasyon oranıyla kapattık, inşallah bu sene çok daha düşük oranları yakalayacağız"

Enflasyon ve hayat pahalılığının da artık düzelmeye başladığını ve bu alanda da güzel sonuçların geldiğini belirten Erdoğan, "2025 senesini yüzde 30,9 enflasyon oranıyla kapattık. İnşallah bu sene çok daha düşük oranları yakalayacağız. Enflasyonla mücadeleyi tek bir araçla değil, birbiriyle uyumlu ve birbirini tamamlayan kapsamlı politika adımlarıyla yönetiyoruz. Attığımız adımların etkisi mutfağa, pazara, kiraya daha fazla yansıyacak. Vatandaşlarımız hayat pahalılığının azaldığını günlük yaşamlarında daha fazla hissedecekler. İnşallah biraz daha rahatlayacaklar. Yine bu süreçte en büyük başarımız deprem konutlarının inşasıdır. Yapamazsınız diyenleri burada da hayal kırıklığına uğrattık. Allah'a hamdolsun 455 binden fazla konutun kurasını çekip anahtarını hak sahibi kardeşlerimize teslim ettik. Böylece milletimize verdiğimiz bir sözümüzü daha tutmanın bahtiyarlığını yaşadık" dedi.

"Yeniden şekillenen dünya düzeninde kutup başlarından birisi inşallah Türkiye'miz olacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede ve dünyada yaşanan hadiselere bakıp umutsuzluğa veya endişeye kapılmanın yanlış olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

"Artan ticaret savaşları, artan belirsizlikler her gün bir yenisi patlak veren krizler sizi umutsuzluğa kesinlikle sürüklemesin. Yıllardır Türkiye'nin krize, kaosa, kargaşaya, ekonomik olarak sıkıntıya girmesini bekleyen mandacı ekonomistlere asla kulak vermeyin. Allah'ın izniyle Türkiye bu zorlu süreci de alnının akıyla atlatacak hatta Türkiye bu süreçten en kazançlı çıkan ülkeler arasında yerini alacak. Yeniden şekillenen dünya düzeninde kutup başlarından birisi inşallah Türkiye'miz olacak. Komşumuz Suriye'de olduğu gibi fedakarlıklarımızın, emeklerimizin, tarihin ve vicdanın doğru tarafında durmanın semeresini toplayacağımız farklı bir döneme giriyoruz. Nasıl 13,5 yıl boyunca bizi eleştirenler sırf ülkemize sığınan muhacirlere ensarlık yaptığımız için bizi topa tutanlar şimdi bize hak veriyorsa emin olun aynısı yarın başka alanlarda da yaşanacak. Bugün bizi sırf anlamadıkları için acımasızca eleştirenler yarın büyük bir mahcubiyet içinde hakkımızı teslim etmek zorunda kalacaklar.

Ülkemiz milletimiz ve gençlerimiz için verdiğimiz çok boyutlu mücadelenin değeri gelecekte daha iyi anlaşılacak daha net görülecek. Yavaş yavaş dünya bizim dediğimize doğru geliyor. Bizim küresel siyasete dair yıllardır yaptığımız eleştirilerin haklılığı bugün ortaya çıkıyor. Davos'ta yapılan tartışmaları inanıyorum ki sizler de takip ediyorsunuz. Doğruları cesaretle haykırdığımız için yıllardır bize demediklerini bırakmayanlar şimdi bakıyorsunuz bizimle aynı cümleleri kuruyor. Küresel adaletsizliklerden, küresel sistemin çarpıklıklarından bahsediyor. Tekrar ediyorum; Birileri umutsuzluk yaymaya çalışabilir. Felaket tellalları 23 yıldır yaptıkları gibi yine karamsar tablolar çizebilir. Bunların hiçbirine aldırmayacağız. Ekonomik tetikçilerin öngörü diye pazarladıkları karanlık senaryolarına prim vermeyeceğiz. Şundan buradaki tüm kardeşlerim emin olsun; Türkiye'nin yolu da bahtı da hamdolsun açıktır. Önümüzde yeni kapılar aralanacak. Karşımıza yeni fırsatlar çıkacak.

Tahminlerimizin de ötesinde imkanlar belirecek. Türkiye yüzyılı yürüyüşümüz inşallah daha da hızlanacak. Destanlarımızın ezberden okunacağı, zafer marşlarımızın tüm dünyada yankılanacağı, başarılarımızı dost düşman herkesin konuşacağı, sonunda büyük ve güçlü Türkiye'nin olduğu yepyeni bir yolculuktayız. İnşallah bu yolu da son 23 yıldır olduğu gibi yine sizlerle birlikte alacağız. Bugün hayal gibi görünen nice hedefe yine hep beraber ulaşacağız. Biz buna yürekten inanıyor, iş dünyamıza ve aziz milletimize güveniyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum."

Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İletişim Başkanı Burhanettin Duran da katıldı.

Ömer Faruk Karataş - Fırat Demir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaelispor’un yönetiminde 7 isim değişti Tek aday olarak girdiği olağan seçimli mali genel kurulda güven tazeleyen Kocaelispor Kulüp Başkanı Recep Durul, yönetim kurulunda fazla değişikliğe gitmedi. Durul yönetimden yalnızca 7 ismi değiştirdi. Yedek listeden yönetime giren tek isim ise iki kongre arasında yaşanan yönetici istifalarının ardından yönetim kuruluna davet edilen Mert Kavşut oldu. Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, olağan seçimli mali genel kurulunu tamamladı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurulda mevcut başkan Recep Durul oy çokluğuyla yine başkan seçildi. Kongreye 3 gün kala, Mehmet Yaşar ve Veli Başkurt’un aday olmayı düşündüklerini kamuoyuna yansıtmalarının ardından adaylıktan çekildiğini belirten Recep Durul, seçime bir gün kala Yaşar ve Başkurt’un aday olmaktan vazgeçtiklerini açıklamaları üzerine tek ve doğal aday olarak salona girdi. Aday listesinin okunmasının ardından Recep Durul yeniden göreve seçildi. Durul’un konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığı esnada bir grup delege salondan ayrıldı. Durul’un 7 ismi yenilediği yönetim kurulu listesinde yeterli değişikliğe gitmediği gerekçesi memnuniyetsizlik ve eleştiri konusu oldu. Değişimi yeterli bulmayanlar salonu terk etti Kocaelispor’da güven tazeleyerek bir dönem daha başkanlığa seçilen Recep Durul’un kendisi dışındaki 20 kişilik yönetim kurulunda asil olarak; Ahmet Arık, Burak Gülener, Engin Arat, Erkan Bilgiç, Gürhan Darcan, Haşmet Uçar, İsmail Yaman, Kadir Genç, Kamil Sert, Kani Furkan Kaçar, Mert Kavşut, Mustafa Tanrıkulu, Niyazi Şahin Gündoğdu, Ömür Öztürk, Rafet Kırgız, Sefa Ertuğ, Serkan Akpolat, Serkan Bulut, Veli Başkurt, Zeynel Abidin Akyol yer aldı. 21 kişilik yedek listede ise Ercan Fırıncı, Çetin Zerenoğlu, Adnan Ulusoy, Mehmet Orhan Dursun, Murat Durul, Burak Kanpara, Ahmet Baha Turan, Halil Yüksel, Menderes Kaya, Tarık Gürgen, Yusuf Albayrak, Mustafa Şener, Abdulkadir Yılmaz, Tunç Altın, Mikail Pehlivan, Veysel Köksal, Mustafa Ay, Erol Gür, Muhammed Kılıç, Orçun Aygül ve Okan Akman’a görev verildi. Tüm kurulların asil ve yedek üyeleri Denetleme kurulu asil listesinde; Ali Karaca, Mehmet Tamer Solakoğlu, Özlem Feyzioğlu, Fikret Gökmen ve Necat Çakır, yedek listesinde ise Abdullah Eryarsoy, Altan Temirtaş, Emre Aydınoğlu, Eyüp Gökmen Filinte ve Samet Balabancı yer buldu. Disiplin kurulunda asil listede; Yunus Emre Kurt, Selim Ordu, Vedat Özdenizer, İsmail Taş ve Muzaffer Gürfidan, yedek listede ise Muhammed Seydaoğlu, Halit Gedik, Mesut Baki Efe, İbrahim Varol ve Yücel Gül yer buldu. Sicil kurulu asil listesinde; Cengiz Sarıbay, Hüseyin Acurman, Engin Korukır, Burak Çelik ve Burçin Bıçakçı, yedek listesinde ise Yücel Mısırlıoğlu, Ongan Uzunoğlu, Yahya Yalçın, Ahmet Talha Özdemir ve Yasin Çıktay isimleri yer aldı. 4 yönetici istifa etmiş, 2 yedek üye yönetime davet edilmişti Kocaelispor’da Recep Durul kendisiyle birlikte 21 kişilik olan yönetim kurulunun yüzde 35’ini değiştirdi. Asil listeden 7 isimle yollar ayrıldı. Önceki kongrede yönetim kurulu yedek listesinde yer alan 21 isimden sadece Mert Kavşut yeni yönetime dahil olan isim oldu. Kavşut iki kongre arasında asil üyelerin istifasının ardından yönetim kuruluna davet edilmişti. Yönetim kurulundan ayrılanlar 9 isim; Ahmet Şahin, Bilal Cem Acar, Fazile Ayşe Özkurt, Orhan Dönmez, Osman Çakır, Ramazan Daş, Selçuk Kösemen, Serkan Bozbağ ve Yaşar Can Arslan oldu. Bu isimlerden Bilal Cem Acar, Yaşar Arslan, Selçuk Kösemen, Osman Çakır ise görev süresinde yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle yönetim kurulundan affını istemiş, yerlerine ise Okan Yıldırım ve Mert Kavşut yönetim kuruluna davet edilmişti. Okan Yıldırım ise herhangi bir kurulda görev almadı. Yönetim kurulu yedeklerinden 11 isim gitti, 12 isim geldi 21 kişilik yönetim kurulu yedek listesinden 11 isim çıkarıldı, 1 isim de asil listeye alındı. Yolların ayrıldığı isimler; Okan Yıldırım, Cengiz Öztürk, Abdullah Parlak, İsmail Ufuk Duvarcı, Mehmet Kördemir, Ahmet Bilgiç, Murat Seymen, Mehmet Kut, Özcan Çeliktir, Enes Taban ve Ekin Akyollu oldu. 9 isim bu kongrede de yedek yönetim kurulu listesindeki yerini korudu. 12 yeni isim ise yedek listede yer buldu. O isimler ise şöyle: Ercan Fırıncı, Çetin Zerenoğlu, Adnan Ulusoy, Mehmet Orhan Dursun, Murat Durul, Burak Kanpara, Ahmet Baha Turan, Yusuf Albayrak, Mikail Pehlivan, Erol Gür, Muhammed Kılıç ve Okan Akman. Denetleme kurulu yüzde 70 değişti 5 asil ve 5 yedek ismin yer aldığı denetleme kurulunun asil üyeleri; Kıvanç Türkmen, Tekin Polat ve Emre Aydınoğlu, yedek üyeleri; İsmail Demir, Mehmet Fidan, İsmail Kara, Muharrem Çağlayan yeni dönemde kendilerine yer bulmadı. Asil üyelerden Ali Karaca ve Özlem Feyzioğlu göreve devam ederken yedek listenin değişmeyen tek ismi ise Altan Temirtaş oldu. Önceki yönetimde disiplin kurulu asil üyesi olan Abdullah Eryarsoy yeni dönemde denetleme kurulu yedek listesine yazıldı. Asil listede yer alan bir diğer isim M. Tamer Solakoğlu ise önceki dönemde sicil kurulunda asil üye olarak görev yaptı. Denetleme kuruluna yeni dahil olan asil isimler; Fikret Gökmen ve Necat Çakır, yedeklerde ise Emre Aydınoğlu, Eyüp Gökmen Filinte ve Samet Balabancı oldu. Disiplin kurulunda 3 isim değişti 5 asil ve 5 yedek olmak üzere toplam 10 ismin yer aldığı disiplin kurulunda 3 değişikliğe gidildi. Kurulda görev yapan asillerden; İsmail Taş, Vedat Özdenizer, Muzaffer Gürfidan, yedeklerden; Halit Gedik, Mesut Baki Efe, İbrahim Varol, Yücel Gül görevde kaldı. Abdullah Eryarsoy’un kurul değiştirdiği listede tek ayrılan ise Şenol Çalım oldu. Eryarsoy ve Çalım’ın yerine Yunus Emre Kurt, Selim Ordu dahil oldu. Yedek listede ise Tarık Atasu ayrılırken Muhammed Seydaoğlu listeye girdi. Sicil kurulu asil üyeleri tamamen değişti Toplam 10 kişilik sicil kurulunda 5 asil üyenin tamamı değişti. Sinan Üner, M.Tamer Solakoğlu, Yusuf Güneş, Muzaffer Kurt, Özcan Özer’den boşalan kurulda Cengiz Sarıbay, Hüseyin Acurman, Engin Korukır, Burak Çelik, Burçin Bıçakçı’ya görev verildi. Kurulun yedek listesinde ise bir tek Yasin Çıktay değişmedi. Cemal Uzun, İsmail Özdemir, Atilla Sevilmiş ve Erhan Bilek’in yerine de yedek listeye Yüksel Mısırlıoğlu, Ongan Uzunoğlu, Yahya Yalçın ve Ahmet Talha Özdemir yazıldı.
Hatay AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: "Sel afetini yaşayan tüm vatandaşlarımız müsterih olsunlar, zararları karşılanacaktır" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay’da yaşanan sel afetinin ardından incelemelerde bulundu. Asi Nehri’nin debisinin selde normalinden 9 kat daha fazla akmasının afetin büyüklüğünü gösterdiğini ifade eden Yayman, vatandaşların zararlarının karşılanacağını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, beraberindeki heyetle Hatay’da selden etkilenen Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde incelemelerde bulundu. Selde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunan heyet, Samandağ ilçesi Çöğürlü Mahallesi’ndeki temizlik çalışmalarını da yerinde inceledi. Yayman, incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. "Sel afetini yaşayan tüm vatandaşlarımız müsterih olsunlar, hiç kimsenin zarar ziyanı boşa gitmeyecektir ve onlar karşılanacaktır" Asi Nehri’nin debisinin selde normalinden 9 kat daha fazla akmasının afetin büyüklüğünü gösterdiğini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, "Kurban Bayramı öncesi böylesine bir acının yaşanması gerçekten bizim yüreklerimizi dağladı. Acımız büyük, vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Biraz önce taziye evlerini vekillerimizle ve heyetle tek tek gezdik ve taziyelerimizi bildirdik. Samandağ’a gelmeden önce Antakya Mahallemizde, Dağ Mahallelerimizde vatandaşlarımıza ziyaretlerde bulunduk. Cumhurbaşkanımızın geçmiş olsun dileklerini ve selamlarını ilettik. Hatay gerçekten inanılmaz bir afet yaşadı. Ben bir Hatay’ın evladı olarak tüm vekillerimizle biraz önce de konuştuk. Biz Asi Nehri’ni hiç bu kadar heybetli, hiç bu kadar yüksek bir debide görmemiştik. Ben 57 yaşındayım. Bu Asi Nehri çok cılız akardı ama biraz önce DSİ Genel Müdür Yardımcımızın ifadesinde 9 katına çıkmış olan bir debiden bahsediyoruz. Bu tabii gerçekten afet sınırlarını da aşan bir durum oluşmuştu. Afetin olduğu andan itibaren devletimiz ve belediyelerimiz tedbirlerini aldılar, yolları kapatarak aslında çok daha büyük bir afeti ve acıyı önlemiş oldular. Samandağlıların acısı, Hatay’ın acısı, Türkiye’nin acısı bizim acımızdır. Kurban Bayramı’ndan önce böylesine bir acının yaşanması gerçekten bizim yüreklerimizi dağlamıştır. Cumhurbaşkanlığımızın talimatıyla gerekli envarter çalışmaları için bakanlıklarımız çalışmalar yapıyor. Bu konuda bir ihmal veya hata varsa bunun üzerine sonuna kadar gidilecektir. Hatay’ımız için Asi Nehri’nin debisi tam 9 kat atmıştır ve bu da zaten büyük bir kıyamettir. Hatay’ımıza geçmiş olsun. Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yeniden kalkacaktır. Depremden, yangınlardan sonra sel afeti de yaşamıştır. Tüm vatandaşlarımız müsterih olsunlar, hiç kimsenin zarar ziyanı boşa gitmeyecektir, onlar karşılanacaktır ve inşallah bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.